Thursday, January 22, 2015

7b

Spanakopitad

 Kreeka köök
12 tk.

250 g lehttaignat (või 2 suurt filotaignalehte)
200 g külmutatud spinatit
1 sibul
1 sl võid
25 g kreeka pähkleid
0,5 muna
70 g feta juustu
musta pipart, muskaatpähklit
0,5 muna pintseldamiseks


Sulata spinat ja pigista sellest liigne vesi välja, haki spinat peenemaks.
Haki sibul.
Pane või pannile ja kuumuta selles sibulatükid, lisa spinat ja prae umbes 5 minutit.
Lisa hakitud kreeka pähklid, maitsesta soola ja pipraga.
Veidi jahtunud spinatisegule lisa muna.
Rulli taigen õhemaks ja lõika ruudukujulisteks tükkideks.
Aseta taignaruudu keskele lusikatäis spinatisegu, murenda sellele fetajuustu ning murra pirukas kolmnurkselt kokku.
Suru servad tihedalt kokku. Määri pirukad pealt munaga ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 20 minutit.

Peakokk: Merilyn

Minestrone



Köögiviljasupp makaronidega. Valmis supp on üsna paks, maitserikas ja aromaatne, lausa kuninglikult hea.
Valmistusaeg: 40-60 min



Valmistusviis
Lõika suitsupekk tükkideks.
Koori sibul ja kaabi porgand.
Lõika kõik aedviljad peenteks ribadeks.
Kuumuta pekk potis puukahvliga segades.
Lisa sibul, porgand ja kapsas ning pruunista need kergelt.
Pane juurde vesi, lihapuljongikuubik, porrutükid, herned või oad ning makaronid.
Lase supil tasakesi keeda 30 minutit ja maitsesta keev supp purustatud küüslauguküüne, tomatipüree, musta pipra ja maitseürtidega.
Vajaduse korral lisa vett.
Valmis supp on üsna paks, maitserikas ja aromaatne, lausa kuninglikult hea.


Allikas: toidutare
Peakokk: Tregetter

Kahe šokolaadi vaht kirssidega

Valmistusaeg: 40-60 min25 min + 30 min külmkapis
Kogus: 4 portsjoni
 



KIRSIKASTE
100 g Külmutatud kirsid
1 dl Kirsiliköör
2 tl Maisitärklis
TUME VAHT
100 g Tume šokolaad
0.5 dl Kange kohvi
100 g Toorjuust
1 dl Vahukoor
HELE VAHT
100 g Valge šokolaad
100 g Toorjuust
1 dl Vahukoor





1. Sulata kirsid, pane potti ja lisa liköör. Kuumuta peaaegu keemiseni.

2. Sega maisitärklis vähese veega, nirista kirsside hulka ja kuumuta segades keemiseni. Jahuta ja tõsta
pokaalidesse põhjakihiks.

3. Sulata tume šokolaad koos kohviga vesivannil ja jahuta pisut. Sega juurde toorjuust ja vahustatud koor. Tõsta pokaalidesse.

4. Pane pooleks tunniks külmkappi.

5. Sulata valge šokolaad vesivannil, sega hulka toorjuust. Lase pisut jahtuda ja sega vahustatud koorega. Tõsta pokaalidesse.

6. Kuni serveerimiseni hoia pokaale külmkapis.





Allikas: toidutare   Peakokk: Õnn

























No comments:

Post a Comment