SpanakopitadKreeka köök12 tk. 250 g lehttaignat (või 2 suurt filotaignalehte) 200 g külmutatud spinatit 1 sibul 1 sl võid 25 g kreeka pähkleid 0,5 muna 70 g feta juustu musta pipart, muskaatpähklit 0,5 muna pintseldamiseks Sulata spinat ja pigista sellest liigne vesi välja, haki spinat peenemaks. Haki sibul. Pane või pannile ja kuumuta selles sibulatükid, lisa spinat ja prae umbes 5 minutit. Lisa hakitud kreeka pähklid, maitsesta soola ja pipraga. Veidi jahtunud spinatisegule lisa muna. Rulli taigen õhemaks ja lõika ruudukujulisteks tükkideks. Aseta taignaruudu keskele lusikatäis spinatisegu, murenda sellele fetajuustu ning murra pirukas kolmnurkselt kokku. Suru servad tihedalt kokku. Määri pirukad pealt munaga ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 20 minutit. Peakokk: Merilyn MinestroneKöögiviljasupp makaronidega. Valmis supp on üsna paks, maitserikas ja aromaatne, lausa kuninglikult hea.
Valmistusaeg: 40-60 min
Valmistusviis
Lõika suitsupekk tükkideks. Koori sibul ja kaabi porgand. Lõika kõik aedviljad peenteks ribadeks. Kuumuta pekk potis puukahvliga segades. Lisa sibul, porgand ja kapsas ning pruunista need kergelt. Pane juurde vesi, lihapuljongikuubik, porrutükid, herned või oad ning makaronid. Lase supil tasakesi keeda 30 minutit ja maitsesta keev supp purustatud küüslauguküüne, tomatipüree, musta pipra ja maitseürtidega. Vajaduse korral lisa vett. Valmis supp on üsna paks, maitserikas ja aromaatne, lausa kuninglikult hea.
Allikas: toidutare
Peakokk: Tregetter
Kahe šokolaadi vaht kirssidega
Valmistusaeg: 40-60 min25 min + 30 min külmkapis
Kogus: 4 portsjoni |
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1. Sulata kirsid, pane potti ja lisa liköör. Kuumuta peaaegu keemiseni. 2. Sega maisitärklis vähese veega, nirista kirsside hulka ja kuumuta segades keemiseni. Jahuta ja tõsta pokaalidesse põhjakihiks. 3. Sulata tume šokolaad koos kohviga vesivannil ja jahuta pisut. Sega juurde toorjuust ja vahustatud koor. Tõsta pokaalidesse. 4. Pane pooleks tunniks külmkappi. 5. Sulata valge šokolaad vesivannil, sega hulka toorjuust. Lase pisut jahtuda ja sega vahustatud koorega. Tõsta pokaalidesse. 6. Kuni serveerimiseni hoia pokaale külmkapis. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Allikas: toidutare Peakokk: Õnn | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
No comments:
Post a Comment