Tuesday, January 27, 2015

6b poisid (2.tund)

Frikadellisupp



Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 5 portsjonit
1. Haki sibul peeneks ja prae võiga klaasjaks.

2. Sega hakkliha praetud sibula, ürtide ja munakollasega.

3. Lisa vees või piimas leotatud sai või sepik.

4. Sõltuvalt sööjate vanusest maitsesta või ära maitsesta soola ja pipraga. Sega tainas hoolsalt läbi.

5. Vormi teelusika või märgade pihkude vahel sobiva suurusega pallikesed. Keeda, kuni need pinnale kerkivad, ja siis veel paar minutit.

6. Prae tükeldatud porgand ja hakitud porru võiga peaaegu pehmeks. Tõsta porgand ja porru koos tükeldatud kartuliga keevasse lihapuljongisse. Keeda köögivili tasasel tulel pehmeks.

7. Lisa frikadellid ja lase korraks keema tõusta.

8. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Puista supile hakitud maitserohelist. 
Peakokk:Sten
Allikas: toidutare

 

Kartulipuder  




Koori ja tükelda kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks.
Vala vesi ära ja lase kartulitel potis veidi auruda. Tambi kartulid pudrunuia abil katki, lisades samal ajal vähehaaval kuuma piima ja tükeldatud või.
Klopi puder puulusikaga kohevaks.
Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri.

Lihapallid


Keedetud lihapallid sooja juustu-paprikakastmega on sobiv roog kogu perele. Juurde võid pakkuda kartuleid või kartulipüreed, sobivad ka riis ja pasta. 

LIHAPALLID
500 g veisehakkliha
1 tk Muna
2 tl Kartulijahu
0.5 dl vesi
3 tl Sinep
0.5 dl (hakitud) Petersellilehed

Sool

Must pipar
KEETMISEKS
1 l vesi
2 tk lihapuljongikuubik
KASTE
4 dl puljong
3 sl Jahu
0.5 dl vesi
180 kuni 200 g Sulatatud juust maitserohelisega
1 tk Väike punane paprika
2 sl (hakitud) Aedtill

Sega omavahel hakkliha, muna, kartulijahu, vesi, sinep, hakitud petersell, sool ja pipar. Vormi segust 2 cm läbimõõduga pallid. Lase vesi keema, lisa puljongikuubikud ning sega korralikult. Keeda lihapalle puljongis 5 minutit. Pane korraga kastrulisse nii palju palle, et neid oleks üks kiht. Tõsta valmis lihapallid vahukulbiga potti ja aseta kaas peale. Sõelu kastme jaoks 4 dl puljongit. Sega jahu külma veega hästi läbi, lisa keevale puljongile pidevalt segades. Lase kaste keema ja pane lusikaga juurde sulatatud juust. Kui juust on sulanud, lisa tükeldatud paprika ja hakitud till. Vala kaste lihapallide peale. Retsept on mõeldud neljale inimesele.
Allikas: toidutare
 Peakokk: Mark 
 

Munakoogid

 

500 ml piima
10 kanamuna
250 g jahu
1/2 tl soola
50 g  suhkrut
praadimiseks toiduõli
Eralda munarebud-valgetest. Vahusta munakollased koos suhkruga, lisa juurde piim ning vähehaaval jahu. Vahusta edasi kuni tainas on ühtlase konsistentsiga.Ettevaatlikult segades lisa tainale munavalgevaht.
Prae ülepannikoogid. Serveeri koos toormoosiga.

Peakokk: Joosep P.


No comments:

Post a Comment