Frikadellisupp
Kogus: 5 portsjonit
1 tk | Sibul | |
2 spl | Või | |
400 g | Hakkliha | |
0.5 tl | Kuivatatud või värsked ürdid | |
2 tk | Munakollane | |
2 tk | Saiaviil | |
3 tk | Porgand | |
1 tk | Väike porru | |
2 spl | Või | |
2 tk | Kartul | |
Maitseroheline | ||
1 l | Lihapuljong |
1. Haki sibul peeneks ja prae võiga klaasjaks.
2. Sega hakkliha praetud sibula, ürtide ja munakollasega.
3. Lisa vees või piimas leotatud sai või sepik.
4. Sõltuvalt sööjate vanusest maitsesta või ära maitsesta soola ja pipraga. Sega tainas hoolsalt läbi.
5. Vormi teelusika või märgade pihkude vahel sobiva suurusega pallikesed. Keeda, kuni need pinnale kerkivad, ja siis veel paar minutit.
6. Prae tükeldatud porgand ja hakitud porru võiga peaaegu pehmeks. Tõsta porgand ja porru koos tükeldatud kartuliga keevasse lihapuljongisse. Keeda köögivili tasasel tulel pehmeks.
7. Lisa frikadellid ja lase korraks keema tõusta.
8. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Puista supile hakitud maitserohelist.
2. Sega hakkliha praetud sibula, ürtide ja munakollasega.
3. Lisa vees või piimas leotatud sai või sepik.
4. Sõltuvalt sööjate vanusest maitsesta või ära maitsesta soola ja pipraga. Sega tainas hoolsalt läbi.
5. Vormi teelusika või märgade pihkude vahel sobiva suurusega pallikesed. Keeda, kuni need pinnale kerkivad, ja siis veel paar minutit.
6. Prae tükeldatud porgand ja hakitud porru võiga peaaegu pehmeks. Tõsta porgand ja porru koos tükeldatud kartuliga keevasse lihapuljongisse. Keeda köögivili tasasel tulel pehmeks.
7. Lisa frikadellid ja lase korraks keema tõusta.
8. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Puista supile hakitud maitserohelist.
Allikas: toidutare
Kartulipuder
Koori ja tükelda kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks.
Vala vesi ära ja lase kartulitel potis veidi auruda. Tambi kartulid pudrunuia abil katki, lisades samal ajal vähehaaval kuuma piima ja tükeldatud või.
Klopi puder puulusikaga kohevaks.
Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri.
Vala vesi ära ja lase kartulitel potis veidi auruda. Tambi kartulid pudrunuia abil katki, lisades samal ajal vähehaaval kuuma piima ja tükeldatud või.
Klopi puder puulusikaga kohevaks.
Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri.
Lihapallid
Keedetud lihapallid sooja juustu-paprikakastmega on sobiv
roog kogu perele. Juurde võid pakkuda kartuleid või kartulipüreed,
sobivad ka riis ja pasta.
LIHAPALLID | ||
500 g | veisehakkliha | |
1 tk | Muna | |
2 tl | Kartulijahu | |
0.5 dl | vesi | |
3 tl | Sinep | |
0.5 dl (hakitud) | Petersellilehed | |
Sool | ||
Must pipar | ||
KEETMISEKS | ||
1 l | vesi | |
2 tk | lihapuljongikuubik | |
KASTE | ||
4 dl | puljong | |
3 sl | Jahu | |
0.5 dl | vesi | |
180 kuni 200 g | Sulatatud juust maitserohelisega | |
1 tk | Väike punane paprika | |
2 sl (hakitud) | Aedtill |
Sega omavahel hakkliha, muna, kartulijahu, vesi, sinep,
hakitud petersell, sool ja pipar. Vormi segust 2 cm läbimõõduga pallid.
Lase vesi keema, lisa puljongikuubikud ning sega korralikult. Keeda
lihapalle puljongis 5 minutit. Pane korraga kastrulisse nii palju palle,
et neid oleks üks kiht. Tõsta valmis lihapallid vahukulbiga potti ja
aseta kaas peale. Sõelu kastme jaoks 4 dl puljongit. Sega jahu külma
veega hästi läbi, lisa keevale puljongile pidevalt segades. Lase kaste
keema ja pane lusikaga juurde sulatatud juust. Kui juust on sulanud,
lisa tükeldatud paprika ja hakitud till. Vala kaste lihapallide peale.
Retsept on mõeldud neljale inimesele.
Allikas: toidutare
Peakokk: Mark
500 ml piima
10 kanamuna
250 g jahu
1/2 tl soola
50 g suhkrut
praadimiseks toiduõli
Eralda munarebud-valgetest. Vahusta munakollased koos suhkruga, lisa juurde piim ning vähehaaval jahu. Vahusta edasi kuni tainas on ühtlase konsistentsiga.Ettevaatlikult segades lisa tainale munavalgevaht.
Prae ülepannikoogid. Serveeri koos toormoosiga.
No comments:
Post a Comment