Pitsa
pitsajahu1 sibul
300g hakkliha
pipar, sool.
3 sl ketšupit ja tomatikastet
2 väiksemat korservikurki
1 tl maitseainet
200g riivjuustu
- Valmista pitsataigen (vastavalt pakil olevale õpetusele)
- Haki sibul
- Pane pann sooja.
- Tulisele pannile pane hakkliha ja hoolitse praadimislabidaga selle eest, et ei jääks suuri lihatükke.
- Praadimise ajal sega ja pööra hakklihatükikesi pannil.
- Kui liha hakkab pruunistuma, lisa hakitud sibul. Maitsesta soola ja pipraga.
- Aseta pitsataigen ahjupannile ning määri neile tomatikastet.
- Jaota taignale hakkliha - sibula segu ning raputa peale maitseainet.
- Viiluta konservkurk ja jaota pitsale.
- Riivi juust ja puista kõige peale. Küpseta ahjus, kuni juust on sulanud.
Pastaroog
(8-le)
400 g pastat
200 g singikuubikuid
400g purustatud tomateid
100 g (riiv)juustu
2 sibulat
2 sl õli
- Keeda pasta soolaga maitsestatud vees.
- Haki sibul tükkideks ja kuumuta pannil õlis klaasjaks.
- Lisa singikuubikud ja prae pisut.
- Lisa purustatud tomat ja maitseata segu pipra-soolaga.
- Kurna pasta ja vala tagasi potti.Lisa tomati-singisegu ja kuumuta veidi aega.
- Serveerimisel raputa peale riivjuustu.
Toorsalat
140 g hiina kapsast2 tomatit
10 cm värsket kurki
1 väike punane sibul
2 sl õli
4 sl haput mahla
2 ml soola
2 ml pipart
4 ml suhkrut
- Tükelda kapsas
- Tomatid lõika sektoriteks ja sektorid pooleks
- Viiluta kurk, lõika viilud neljaks
- Sibulast lõika õhukesed poolrattad
- Sega kastmeained omavahel ja lisa salatile
Šokolaadiruudud ehk brownie'd
Õiged 'brownie' koogid on magusad, pealt heledamad ja kuivad, sees aga peidavad suuri pähklitükke ning natuke niisket koogimassi. Väga maitsvad!
16 tk
- 200 g võid
- 200 g tumedat 70% kakaosisaldusega šokolaadi
- 3 keskmise suurusega muna
- 200 g suhkrut
- 100 g nisujahu
- 100 g hakitud kreeka pähkleid
- 0,5 tl soola
- 0,5 tl vanilliekstrakti
Sulata või ja šokolaad vesihaudes või mikroahjus.
Klopi munad ja suhkur elektrimikseriga vahule. Lisa sulanud šokolaadi-võisegu ning sega ühtlaseks.
Lisa jahu, sool, hakitud pähklid ja vanilliekstrakt, sega täiesti ühtlaseks.
Kalla tainas vormi ning küpseta 170kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni kook pealt kuiv tundub.
Serveeri soojalt või lase vormis jahtuda, siis tõsta vormist välja ning lõika tükkideks.
NB! Õiged brownied on pealt veidi kuivanud ja pragunenud, seest aga kohati veel niisked!
Peakokk:: Martti
No comments:
Post a Comment