Monday, January 12, 2015

8b



Soe-juustune kanawrap


4 tortillat
4 spl magusat tšillikastet (sweet chilli sauce)
250 gr kanafileed
1 värske kurk
1 paprika
salatilehti 4-8 tk
200 gr riivjuustu
soola, pipart, broilerimaitseainet
õli kana praadimiseks
200 gr hapukoort
1 pakk dipikastme pulbrit (küüslaugu dipikaste või murulaugu dipikaste, viimane oli vist firmalt Taffel)


Tükelda kanafilee, prae pannil ja maitsesta soola, pipra ja broilerimaitseainega.
Tükelda paprika ja viiluta kurk poolkuuviiludeks.
Sega valmis dipikaste ehk sega hapukoor ja dipikastme pulber.
Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja pane tortilla pannile. Õli ei ole vaja tortilla alla panna.
Määri tortillale 1 spl jagu (või maitse järgi) magusat tšillikastet. Raputa peale riivjuustu. Lase riivjuustul kergelt sulada.
Pane tortilla keskele riivjuustu peale salatileht (või kaks). Laota salatilehele kanatükke, paprikatükke ja kurgiviile. Pane peale dipikastet.
Murra tortilla kokku järgmiselt: kõigepealt keera keskele kokku üks alumine äär, seejärel keera selle ääre peale vasakpoolne äär ja viimasena keera kõige peale parempoolne äär, nii et moodustuks taskulaadne tortilla. Suru kergelt pannilabadaga peale, et servad ilusti kokku jääksid.
PS! Ära hoia liiga kaua tortillat pannil, muidu muutub see liiga krõmpsuks ja nii on seda raske kokku keerata.

peakokk: Krislin
Allikas: Kirsiku retseptiriiul

Paella


 Hispaania köök
8-10 õpilasele

3 sl õli
4-6 väikest kana poolkoiba või 200 g kanafileed
100 g suitsupeekonit
150-250 g mereande (krevetid, rannakarbid)
2 sibulat
2 küüslauguküünt
2 dl riisi
1 punane paprika või tomat
1 dl külmutatud herneid
1 sidrun
5 dl vett+ 1 kanapuljongi kuubik
näpuotsatäis safranit või 1/2 tl kurkumi
pipart, cayenni pipart
Haki sibul, küüslauk peeneks, lõika peekon tükkideks. Kuumuta suurel pannil õli ja prae selles kanakoivad ja peekonitükid. Lisa sibul ja küüslauk ja prae segades.
Lisa maitseained ja riis, kanapuljong (keeda 5 dl vett ja lisa puljongikuubik). Sega ja lase keema.
Hauta kaane all tasasel tulel, kuni riis on peaaegu pehme (15-20 min). Lisa herned ja paprikatükid, sega õrnalt. Lisa roa peale mereannid. Hauta veel 5 min kaane all. Serveerimisel lisa sidrunisektorid, mida iga sööja saab ise toidule pigistada.

Peakokk: Chrisanne

Lumepallisupp mandlilaastudega

3 tk Muna
5 dl Piim
3 sl Suhkur
0.5 tl Vanillsuhkur
0.5 dl Röstitud mandlilaastud
2 sl Vedel mesi

 1. Eralda munavalged kollastest. Hõõru munakollased 1,5 sl tavalise ja 0,5 tl vanillsuhkruga läbi. Lisa dl piima, sega ühtlaseks ja jäta ootele.

2. Vahusta munavalged 1,5 sl suhkruga.

3. Aja ülejäänud piim keema, lisa sellele niristades ja segades muna-piimasegu. Seejärel tõsta lusikaga piima sisse munavalgetupsud. Sega ettevaatlikult, et munavalge küpseks läbi, ent vahutordikesed ei läheks katki.

4. Jaga magustoit taldrikutesse, puista üle mandlilaastudega ja nirista peale pisut mett. Serveeri kohe. 

Peakokk: Carola
Allikas: toidutare 

Meie lumepallisupist tulid hoopis välja pannkoogid...

 

No comments:

Post a Comment