Maki-sushi, riisirullid
(umbes 18 rullikest)
3 merevetika lehte (sushi nori)
Sushiriis:
2 dl Veski Mati pudruriisi
3 dl vett
1,5 sl valge veini äädikat
0,5 sl suhkrut
0,5 sl soola
Täidiseks:
20 cm värsket kurki (või keedetud porgandit või avokaadot)
100 g makrat või külmsuitsulõhet
Serveerimiseks.
sojakaste, marineeritud ingver, wasabi-pasta
Valmistamiseks:
bambusmatt või väike rätik
- Pese riis külma veega. krudista sõrmede vahel, loputa, kuni loputusvesi on selge. Mõõda potti 3 dl külma vett, lisa riis, ning lase enne keemapanekut 30 min. seista.
- Kuumuta riis keemiseni,sega ja jätka vaiksel tulel keetmist 10-15 min.
- Tõsta riis tulelt ja lase kaane all 10 min seista.
- Sega äädika hulka sool ja suhkur, lisa soojale riisile.
- Lõika kurgist ja makrast välja pikad kangid.
- Laota merevetikaleht bambusest matile (läikiv pool allpool).
- Jaga 1/3 riisist märgade kätega ühtlase kihina lehele laiali, jättes ülemisest servast umbes 1 cm vabaks.
- Paiguta kurgist ja makrast lõigatud ribad alumisele servale.
- Keera vetikaleht alt servast alustades bambusmati abil tihkeks rulliks.
- Niisuta vetikalehe vabaks jäänud serva veega ja vajuta kinni. Tee nii 3 rulli.
- Lase rullidel enne lahtilõikamist 10 min seista.
- Lõika märja terava noaga rull 6-8 osaks ning aseta taldrikule püstipidi.
- Täida väikesed kausid sojakastmega ning pane kausiservale veidi wasabit. Vahetult enne söömahakkamist võid wasabi sojakastmega segada.
Peakokk: Gretten
Frikadellisupp
Kogus: 5 portsjonit
1 tk | Sibul | |
2 spl | Või | |
400 g | Hakkliha | |
0.5 tl | Kuivatatud või värsked ürdid | |
2 tk | Munakollane | |
2 tk | Saiaviil | |
3 tk | Porgand | |
1 tk | Väike porru | |
2 spl | Või | |
2 tk | Kartul | |
Maitseroheline | ||
1 l | Lihapuljong |
1. Haki sibul peeneks ja prae võiga klaasjaks.
2. Sega hakkliha praetud sibula, ürtide ja munakollasega.
3. Lisa vees või piimas leotatud sai või sepik.
4. Sõltuvalt sööjate vanusest maitsesta või ära maitsesta soola ja pipraga. Sega tainas hoolsalt läbi.
5. Vormi teelusika või märgade pihkude vahel sobiva suurusega pallikesed. Keeda, kuni need pinnale kerkivad, ja siis veel paar minutit.
6. Prae tükeldatud porgand ja hakitud porru võiga peaaegu pehmeks. Tõsta porgand ja porru koos tükeldatud kartuliga keevasse lihapuljongisse. Keeda köögivili tasasel tulel pehmeks.
7. Lisa frikadellid ja lase korraks keema tõusta.
8. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Puista supile hakitud maitserohelist.
2. Sega hakkliha praetud sibula, ürtide ja munakollasega.
3. Lisa vees või piimas leotatud sai või sepik.
4. Sõltuvalt sööjate vanusest maitsesta või ära maitsesta soola ja pipraga. Sega tainas hoolsalt läbi.
5. Vormi teelusika või märgade pihkude vahel sobiva suurusega pallikesed. Keeda, kuni need pinnale kerkivad, ja siis veel paar minutit.
6. Prae tükeldatud porgand ja hakitud porru võiga peaaegu pehmeks. Tõsta porgand ja porru koos tükeldatud kartuliga keevasse lihapuljongisse. Keeda köögivili tasasel tulel pehmeks.
7. Lisa frikadellid ja lase korraks keema tõusta.
8. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Puista supile hakitud maitserohelist.
Allikas: toidutare
Peakokk: Haydee
Kohvi-juustutort pokaalides
150 g piparkooke või küpsiseid
Kreem:
3 želatiini ehte või 3 sl želatiinipulbrit
3 sl kanget kohvi
2 munakollast
1 dl stuhkuhkrut
250 g mascarponet või maitsestamata toorjuustu
(3 sl konjakit)
2 dl vahukoort
2 munavalget
Kaunistamiseks:
1 karambola (karambool , tähtvili); riivitud sokolaadi
Purusta piparkoogid köögikombainis. leota želatiini külmas vees. eralda munakollased valgetest ja pane eraldi kaussidesse. Vahusta munakollased tuhksuhkruga, lisa toorjuust ja konjak. Lahusta želatiin kuumas kohvis (ära lase keema) ja sega vähehaaval toorjuustuvahu hulka. lisa ettevaatlikult segades vahustatud koor ja lõpuks vahustatud munavalged. Jaga magustoidupokaalide põhja küpsisepuru, veidi kreemi, veel küpsisepuru ja jällegi kreemi.pane paariks tunniks külmkappi , et maitsed ühtlustuksid ja kreem tarretuks. Serveerimisel kaunista küpsisepuru, riivitud šokolaadiga või lisa karamboliviil.
Peakokk: Mariann
No comments:
Post a Comment