Tuesday, January 20, 2015

6c poisid (2. tund)

 Lavaširullid


1 lavaš (Leibur)
100g murulaugu või mõne muu maitsega toorjuustu või merevaiku
1 roheline salatipea

KATE:
100g riivitud juustu
100 g sinki
1 väike punane paprika
2 dl paksemat majoneesi

KAUNISTAMISEKS:
soovi korral murulauku või paprikat

VALMISTAMINE:
1. Laota lavaš lauale ja lõika pikuti pooleks.
2. Määri ühele poolele õhuke kiht toorjuustu ja kata salatilehtetega.
3. Puhasta paprika seemnetest ning lõika väikestest tükkideks. Sega paprikatükid, riivitud juust ja majonees kokku.
4. Määri pool kattest salatilehtetele ja keera lavaš tihedalt rulli.
5. Toimi samamoodi ka teise lavašipoolega.
6. Lõika rullid viiludeks. Kaunista soovi korral pisikese paprikatükiga ja torka tiku otsa.
7. Söö kohe või vähemalt samal päeval, mudu vettivad suupisted läbi. Hoia serveerimiseni külmkapis kaanega karbis.

Peakokk: Janari

 

Keedetud riis

Kui kasutad mõõtenõud, arvesta 100 ml riisi sööja kohta. Kuumuta potipõhjas veidi õli, kalla riis sisse ja prae seda keskmisel kuumusel. Kui riis muutub klaasjaks ja mõned terad valgeks, kalla vesi sisse. Vee puhul kehtib reegel 1 osa riisi, 1,5 osa vett. Maitsesta, sega, lase keema, kata potikaanega ja keera pliit kõige madalamale kuumusele. Ära sega, lase haududa. Riis on valmis, kui kogu vedelik on imendunud.

Brasiilia lihapada ehk feijoada


Originaalis valmistatakse sellist rooga kuivatatud ubadest (nagu ka siin retseptis), kuid mugavuse ja kättesaadavuse tõttu sobivad ka konservoad. Loputa konservoad enne lisamist voolava vee alt läbi.
Valmistusaeg: üle 60 min me ei lisanud
Kogus: 4 portsjonit
1. Lõika peekon ja veiseliha ribadeks ning sealiha kuubikuteks.

2. Haki sibul ja küüslauk.

3. Pruunista pannil peekon ning kuumuta peekonist eraldunud rasvas sibul ja küüslauk.

4. Lisa lihad ja pruunista. Maitsesta soola ja pipraga.

5. Lisa oad ja vesi ning hauta aeglaselt madalal kuumusel, kuni lihad on küpsed.

6. Lisa veiniäädikas ja riivitud apelsinikoor ning kuumuta veel korra läbi.

7. Serveeri keedetud riisiga.

Allikas: toidutare
Peakokk:Egon

 

Taani talutüdruk


 
Tänu sellele, et poes müüakse valmisriivitud leivapuru, on seda magustoitu nüüd hõlpus igaühel valmistada. Kõige maitsvam on see aga siiski omariivitud leivaga.
Valmistusaeg: kuni 20 min


Riivi leib. Rösti leivapuru pannil võis. Lisa 0,5 dl suhkrut ja kaneel ning lase jahtuda. Sega kohupiimapasta hapu- või vahustatud koore, ülejäänud suhkru ja vanillsuhkruga. Pane pokaalidesse või kausikestesse kihiti leivapuru, moos ja kohupiimakreem. Tee samad kihid veel üks kord. Viimaseks kihiks pane kohupiimakreem ja puista peale veidi röstitud leivapuru. Magustoidu võid teha ka ühte suuremasse kaussi. Kaunista võimalusel pohlade või jõhvikatega. Retsept on mõeldud neljale inimesele.
Kohupiima hulka võid segada nii hapu- kui ka vahukoort. Vahukoorega saab magustoit kindlasti kohevam ja maitsvam.
Peakokk: Erkki
Allikas: toidutare
 

No comments:

Post a Comment