Lavaširullid
1 lavaš (Leibur)
100g murulaugu või mõne muu maitsega toorjuustu või merevaiku
1 roheline salatipea
KATE:
100g riivitud juustu
100 g sinki
1 väike punane paprika
2 dl paksemat majoneesi
KAUNISTAMISEKS:
soovi korral murulauku või paprikat
VALMISTAMINE:
1. Laota lavaš lauale ja lõika pikuti pooleks.
2. Määri ühele poolele õhuke kiht toorjuustu ja kata salatilehtetega.
3. Puhasta paprika seemnetest ning lõika väikestest tükkideks. Sega paprikatükid, riivitud juust ja majonees kokku.
4. Määri pool kattest salatilehtetele ja keera lavaš tihedalt rulli.
5. Toimi samamoodi ka teise lavašipoolega.
6. Lõika rullid viiludeks. Kaunista soovi korral pisikese paprikatükiga ja torka tiku otsa.
7. Söö kohe või vähemalt samal päeval, mudu vettivad suupisted läbi. Hoia serveerimiseni külmkapis kaanega karbis.
Peakokk: Janari
Keedetud riis
Kui kasutad mõõtenõud, arvesta 100 ml riisi sööja kohta. Kuumuta potipõhjas veidi õli, kalla riis sisse ja prae seda keskmisel kuumusel. Kui riis muutub klaasjaks ja mõned terad valgeks, kalla vesi sisse. Vee puhul kehtib reegel 1 osa riisi, 1,5 osa vett. Maitsesta, sega, lase keema, kata potikaanega ja keera pliit kõige madalamale kuumusele. Ära sega, lase haududa. Riis on valmis, kui kogu vedelik on imendunud.Brasiilia lihapada ehk feijoada
Originaalis valmistatakse sellist rooga kuivatatud ubadest
(nagu ka siin retseptis), kuid mugavuse ja kättesaadavuse tõttu sobivad
ka konservoad. Loputa konservoad enne lisamist voolava vee alt läbi.
Valmistusaeg: üle 60 min me ei lisanud
Kogus: 4 portsjonit
50 g | Suitsupeekon | |
250 g | Sealiha | |
300 g | Veiseliha | |
1 tk | Sibul (suur) | |
2 küünt | Küüslauk | |
Sool | ||
Must pipar | ||
2.5 dl | Mustad oad | |
1.5 dl | Vesi | |
1 sl | Valge veini äädikas | |
(4 sl | Riivitud apelsinikoor) |
2. Haki sibul ja küüslauk.
3. Pruunista pannil peekon ning kuumuta peekonist eraldunud rasvas sibul ja küüslauk.
4. Lisa lihad ja pruunista. Maitsesta soola ja pipraga.
5. Lisa oad ja vesi ning hauta aeglaselt madalal kuumusel, kuni lihad on küpsed.
6. Lisa veiniäädikas ja riivitud apelsinikoor ning kuumuta veel korra läbi.
7. Serveeri keedetud riisiga.
Allikas: toidutare
Peakokk:Egon
Taani talutüdruk
Tänu sellele, et poes müüakse valmisriivitud leivapuru, on seda magustoitu nüüd hõlpus igaühel valmistada. Kõige maitsvam on see aga siiski omariivitud leivaga.
Valmistusaeg: kuni 20 min
400 g | riivitud leib | |
50 g | Või | |
1.5 dl | suhkur | |
1 sl | Vanill- või vanilliinsuhkur | |
400 g | kohupiimapasta | |
200 g | hapu- või vahukoor | |
1 purki | jõhvika- või pohlamoos (nt salvest) | |
2 tl | Kaneel (jahvatatud) |
Riivi leib. Rösti leivapuru pannil võis. Lisa 0,5 dl suhkrut ja kaneel
ning lase jahtuda. Sega kohupiimapasta hapu- või vahustatud koore,
ülejäänud suhkru ja vanillsuhkruga. Pane pokaalidesse või kausikestesse
kihiti leivapuru, moos ja kohupiimakreem. Tee samad kihid veel üks kord.
Viimaseks kihiks pane kohupiimakreem ja puista peale veidi röstitud
leivapuru. Magustoidu võid teha ka ühte suuremasse kaussi. Kaunista
võimalusel pohlade või jõhvikatega. Retsept on mõeldud neljale
inimesele.
Kohupiima hulka võid segada nii hapu- kui ka vahukoort. Vahukoorega saab magustoit kindlasti kohevam ja maitsvam.
Kohupiima hulka võid segada nii hapu- kui ka vahukoort. Vahukoorega saab magustoit kindlasti kohevam ja maitsvam.
Peakokk: Erkki
No comments:
Post a Comment