Tuesday, January 20, 2015

6b poisid (1.tund)

 Kiired kerged sarvesaiad toorjuustu-singitäidisega


Ei mingit rasvast lehttainast, isegi mitte aeganõudvat pärmitainast...need saiad saavad vähese vaevaga valmis ning tänu taignas sisalduvale rasvatule kohupiimapastale on oluliselt kergemad. Kergitusaineks küpsetuspulber.

16 saiakest
 Taigen:
4dl jahu
2tl küpsetuspulbrit
1/2tl soola
250g rasvatut kohupiimapastat
0,5dl Rama Culinesse'i või (sulatatud võid/margariini)
määrimiseks:
muna

Täidis: 

100 g toorjuustu
100 g sinki

Sega kuivained omavahel, lisa kohupiimapasta ja rasvaine. Lisa taignale maitseained. Jaga taigen kaheks osaks ning rulli need ümmargusteks ja õhukesteks ketasteks. Jaga kumbki ketas 8-ks sektoriks. Tõsta täidist sektori laiema otsa keskele ja keera tainas laiemast otsast alustades rulli. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja määri munaga. Raputa sarvekesed ülenäiteks erinevate seemnetega või soolaste saiade puhul riivjuustuga. Küpseta 200 kraadi juures u. 15min kuni sarvekesed on ilusad kuldsed.

Terve koguse soolaste saiade taigna maitsestamiseks kasuta 1-2dl väherasvast riivjuustu.

Allikas:http://qsti.blogspot.com/2008/01/kiired-kerged-sarvesaiad.html
Peakokk:Joosep

Šnitsel,  spagetid ja salat


Tarvis läheb:
400 g liha
Paneerimiseks 0,5 dl jahu, 2 muna, 1,5 dl riivsaia**, 1 tl soola. Praadimiseks võid ja õli.

Puhasta liha kelmetest. Lõika umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Klopi toidukile vahel lõike lihahaamriga õhemaks ja suuremaks. Jälgi, et lihatükk saaks ühtlase paksusega.

Võta kolm taldrikut ja aseta järjest: esimesel jahu, teisel lahtiklopitud muna, kolmandal riivsai. Jahule ja riivsaiale lisa kummalegi 0,5 tl soola.
Klopitud lihatükk paneeri jahus. Seejärel kasta munasse. Lõpuks riivsaia. Et paneering jääks lihast veidi eemale (nii et kahvliharu mahub vahele), tuleks praadida kohe. Kui on soov saada lihatükki, millel on paneering tihedasti ümber, lase lihal seista pool tundi kuni tund.

Kuumuta pannil võrdsetes kogustes võid ja õli. Rasva peaks olema nii palju, et lihatükk on poolenisti selle sees. Paneeritud liha tahab rohkemat rasva ja väiksemat panni kuumust kui paljas lihalõik. Ühe külje praadimiseks läheb aega 3-4 minutit. Šnitsel on parim kohe pannilt tulnuna, aga valmis šnitslid võib panna umbes 70-kraadisesse ahju järgnevaid ootama. Kui kõik on praetud, peaks kohe sööma hakkama.

Keeda spagetid.
Salatiks tükelda kurk ,tomat, sibul  ning sega soola-pipraga maitsestatud majoneesi-hapukoorekastmega.

Peakokk: Ken-Gert

Lihtsad kaneelirullid


500 g    pärmi-lehttaigen
50 g      või
tunde järgi kaneeli
tunde järgi suhkurt
1           muna

Sulata taigen. Kuumuta ahi 200 kraadini. Rulli taigen natuke lahti. Pintselda taigen pealt sulavõiga. Raputa peale suhkur (enamus taignast võiks olla kaetud kas siis paksema või õhema kihiga (oleneb kui maiasmokk oled)). Sama tee ka kaneeliga, kuid ole ettevaatlik (kui raputad liiga palju (kõik on kaetud) tulevad rullid liiga mõrud). Rulli tainas pikemast osast rulli ja lõika 2-3 cm tükkideks. Aseta saadud rullid muffinivormi või ahjuplaadile. Kui asetad ahjuplaadile, siis oleks soovitav kasutada küpsetuspaberit ja rulli äär tuleks korralikult kinni pressida, et laiali ei valguks. Muffiinivormi kasutades ei pea selle pärast muretsema. Rullid jäävad mõnusad ja pontsakad. Pintselda rullid munaga ja pane 10 minutikas ahju. Kui rullid on pealt pruunikad, võta ahjust välja ja serveeri soojalt.
Allikas: sahvrihiir
Peakokk: Kaarel

No comments:

Post a Comment