Tempura sushirullid
Ravioolid ricotta ja spinatiga
Makroonid
Caesari salat kanafileega
250 g Jääsalat6 tk Röstsai
400 g Kanafilee
200 g Riivitud juust
10 tk Kirsstomat
400 g Caesari salatikaste
Tükelda lehtsalat ning jääkapsas väiksemaks ning lao kihtidena kaussi või taldrikule
Poolita kirsstomatid
Prae kanafilee mõlemalt poolt kuldseks ning maitsesta soola, pipra ja näputäis kanamaitseainega
Lõika saiaviiludest 1 cm suurused kuubikud ning küpseta 180 kraadi juures paar minutit
Kui kuubikud on võtnud kuldkollaka tooni, jahuta paar minutit ning tõta salatile
Kalla salat üle Caesari salatikastmega
Kaunista või sega hulka riivjuustu või Parmesani juustu laastudega
BATAADIFRIIKAD
2 maguskartulit ehk bataati
1 sl sulatatud kookosrasva või oliiviõli
jahvatatud kaneeli (või asenda pipardega)
soola
Kuumuta ahi 200° C. Lõika maguskartulitelt otsad maha ja soovi korral koori. Lõika pikuti umbes 5-7 mm kangideks. Sega suures kausis õli, kaneeli ja soolaga, nii et kõik bataadikangid oleksid ühtlaselt kaetud. Laota ahjuplaadile ja küpseta 40-45 minutit, kuni bataadifriikad on servadest kenasti pruunistunud. Pööra neid küpsetamise ajal 1-2 korda.
Allikas: nami-nami
Krõbedad ahjukartulid
KARULAUGUMAJONEES
10 karulaugulehte
1 muna või 2 munakollast
1 tl Dijoni sinepit
1 sl sidrunimahla või valge veini äädikat
2,5 dl mahedamaitselist õli - nt
heledat oliiviõli või viinamarjaseemneõli
soola ja musta pipart
Kui kasutad saumikserit:
Pese kümmekond karulaugulehte ja kuivata hoolega. Lõika umbes 1 cm viiludeks, siis pane saumikseri kannu. Lisa 1 dl õli ja peenesta ühtlaseks.
Löö terve muna mikserikannu. Lisa sinep ja sidrunimahl/veiniäädikas, maitseks soola-pipart ning seejärel kalla ettevaatlikult peale ülejäänud õli.
Pane mikserinui kannu, nii et muna jääks mikseriotsaku alla. Lülita mikser sisse ning hoia paigal, kuni mikserikannu põhja moodustub paks kena majonees. Alles siis võid mikserinuia veidi üles-alla liigutada, kuni kogu õli on ülejäänud kastmega emulsifeerunud ja mikserikannus on kena majonees.
Allikas: nami-nami
Juustušnitsel
400 g juustu
2 spl jahu
3 spl riivsaia
1 spl pitsamaitseainet
2 muna
½ dl piima
0,5 dl õli
Lõika juustust u 1 cm paksused viilud. Klopi munad lahti ja sega piimaga. Paneeri juust jahus, siis muna-piima segus, veel kord jahus ja muna-piimasegus. Seejärel pitsamaitseainega segatud riivsaias. Küpseta kuumas õlis mõlemalt poolt helepruuniks.
Allikas: piimaliit
Peakokk: Elisa Maria
MARMOR-BROWNIE'D VAARIKATEGA
300 g tumedat šokolaadi
200 g võid
2 dl suhkrut
4 muna
3.5 dl nisujahu
1 tl vanillisuhkrut
Toorjuustusegu:
200 g maitsestamata toorjuustu
0.5 dl suhkrut
1 muna
1 sl nisujahu
Kaunistamiseks:
2 dl vaarikaid
Sulata šokolaad ja või kuumas veevannis.
Vahusta munad suhkruga kõvaks heledaks vahuks, sega juurde vanillisuhkur ja jahu ning seejärel veidi jahtunud šokolaad.
Mikserda teises kausis toorjuustusegu ained hästi segamini.
Määri neljakandiline (20x30 cm) vorm võiga.
Esmalt vala vormi šokolaadisegu ja seejärel juustusegu. Sega kergelt kahvliga, et tekiks marmormuster. Vajuta segu pinnale vaarikad.
Küpseta 175-kraadises ahjus 20 minutit.
Isegi kui kook ei tundu valmis olevat, ära rohkem küpseta! Õigel ajal ahjust väljavõetuna jahtub kook mahlaseks ja maitsvaks.
No comments:
Post a Comment