Singipirukas
1/2 l piima
2 muna
3 viilu sinki
8 sl riivjuustu
6 sl jahu
soola
pipart
- Tee koogivorm õliseks ja pane ahi sooja (180 kraadi).
- Sega kausis munad, jahu, juust ja väikesteks tükkideks lõigatud sink. Lisa soola ja pipart.
- Vala segu koogivormi ja pane 35 min ahju.
Ühepajatoit hakklihaga
Vajad:
1 värske kapsapea
1 kaalikas
2-3 porgandit
peotäis värskeid herneid
1 sibul
6-7 keskmist kartulit
400g hakkliha
50-70g võid
tilli
peterselli
soola
pipart
umbes 1 klaas vett
Valmistamine:
Sulata
poti põhjas või, lisa sinna hakitud kapsas ja kuumuta aegajalt segades.
Puhasta ja haki porgandid, kaalikas ning lisa kapsale. Kuumuta veel
kõiki asju võis ja lisa ka herned.Lisa nüüd vesi ja hauta kaane all.
Nüüd koori ja tükelda kartul, lisa hautisele. Kuni ühepajatoit haudub
pruunista pannil sibul ja prae hakkliha juurde, maitsesta soola ja
pipraga . Lõpuks sega kõik kokku ja maitsesta. Hauta veel mõni minut,
kuni kõik on pehme, lõpuks sega hulka hakitud maitserohelist.
Allikas: Ave köök
Peakokk: Hannabel
Kamarull punaste sõstardega
Biskviit:
4 muna
100 g suhkrut
1 dl kamajahu
1 dl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
125 g punaseid sõstraid
4 muna
100 g suhkrut
1 dl kamajahu
1 dl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
125 g punaseid sõstraid
Täidis:
200 g toorjuustu
2 dl vahukoort
100 g tuhksuhkrut
200 g punaseid sõstraid
200 g toorjuustu
2 dl vahukoort
100 g tuhksuhkrut
200 g punaseid sõstraid
Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga
tugevaks vahuks (vähemalt 7-8 minutit mikseri maksimaalkiirusel), sõelu
juurde eelnevalt omavahel segatud kuivained, sega ettevaatlikult
ühtlaseks, vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, silu noaga pealt
ühtlaseks, jaota peale punased sõstrad ning küpseta 225-kraadises ahjus 8
minutit. Kummuta põhi teisele küpsetuspaberilehele, keera koos paberiga
rulli ning lase jahtuda.
Täidise jaoks vahusta toorjuust tuhksuhkruga, lisa vahustatud koor ja punased sõstrad. Jaota täidis jahtunud tainapõhjale, jättes servad katmata. Keera biskviit aluspaberi abil tihedalt rulli ning pane vähemalt paariks tunniks külmkappi, liitekoht allpool.
Täidise jaoks vahusta toorjuust tuhksuhkruga, lisa vahustatud koor ja punased sõstrad. Jaota täidis jahtunud tainapõhjale, jättes servad katmata. Keera biskviit aluspaberi abil tihedalt rulli ning pane vähemalt paariks tunniks külmkappi, liitekoht allpool.
Allikas: Toidutegu
Peakokk: Kertu
No comments:
Post a Comment