Juustušnitsel
Juustusnitsel
4 tk.
400 g juustu
2 spl jahu
3 spl riivsaia
1 spl pitsamaitseainet
2 muna
½ dl piima
0,5 dl õli
Lõika juustust u 1 cm paksused viilud. Klopi munad lahti ja sega piimaga. Paneeri juust jahus, siis muna-piima segus, veel kord jahus ja muna-piimasegus. Seejärel pitsamaitseainega segatud riivsaias. Küpseta kuumas õlis mõlemalt poolt helepruuniks. Serveeri värske salatiga.
400 g juustu
2 spl jahu
3 spl riivsaia
1 spl pitsamaitseainet
2 muna
½ dl piima
0,5 dl õli
Lõika juustust u 1 cm paksused viilud. Klopi munad lahti ja sega piimaga. Paneeri juust jahus, siis muna-piima segus, veel kord jahus ja muna-piimasegus. Seejärel pitsamaitseainega segatud riivsaias. Küpseta kuumas õlis mõlemalt poolt helepruuniks. Serveeri värske salatiga.
Allikas: http://www.piimaliit.ee/2013/08/juustusnitsel/
Peakokk: Karoline
Krevetirisoto
Risotot keeda hellalt ja puljongit hoolega. Kui aega napib,
valmista riisikeeduleem köögivilja- või kalapuljongist, mida saab
tummisemaks mereannifondi abil.
Valmistusaeg: 20-40 min10 minutit + hautamiseks 25 minutit
Kogus: 4 portsjonit
Koostis | Koostis- ja maitseained | |
400 g | Krevetid (koorimata) | |
3 sl | Oliiviõli | |
1 kaun | Punane tšilli | |
1.5 l | Kalapuljong | |
1 tk | Hakitud sibul | |
300 g | Risotoriis | |
1 väike klaas | Valge vein | |
200 g | Herned (külmutatud) | |
1 tk | Sidrunist pressitud mahl ja riivitud koor |
Koori sulanud krevetid, jättes koored alles. Kuumuta suurel
pannil 1 sl õli ning prae selles krevetikoored ja pool viilutatud
tšillit. Vala hulka puljong, lase vedelikul keema minna, keera kuumus
madalamaks ja lase puljongil podiseda. See meetod tagab mõnusa, kergelt
terava mekiga koorikloomapuljongi.
Võta teine pann ja prae 1 sl õlis sibul. Lisa riis ja kuumuta läbi. Vala hulka vein ja lase sellel kuumuse käes peaaegu aurustuda. Lisa kulbitäite kaupa koorikloomakestadest kurnatud puljongit. Korda seda tegevust seni, kuni peaaegu kogu vedelik on riisiteradesse imbunud. Vahetult enne lõplikku valmimist lisa kooritud krevetid ja herned. Lase läbi kuumeneda. Lisa ülejäänud tšilli hakitud kujul, sidrunimahl ja 1 sl oliiviõli. Lase toidul veidi rahuneda. Enne serveerimist sega hulka riivitud sidrunikoor.
Võta teine pann ja prae 1 sl õlis sibul. Lisa riis ja kuumuta läbi. Vala hulka vein ja lase sellel kuumuse käes peaaegu aurustuda. Lisa kulbitäite kaupa koorikloomakestadest kurnatud puljongit. Korda seda tegevust seni, kuni peaaegu kogu vedelik on riisiteradesse imbunud. Vahetult enne lõplikku valmimist lisa kooritud krevetid ja herned. Lase läbi kuumeneda. Lisa ülejäänud tšilli hakitud kujul, sidrunimahl ja 1 sl oliiviõli. Lase toidul veidi rahuneda. Enne serveerimist sega hulka riivitud sidrunikoor.
Allikas: toidutare
Peakokk: Grete
Crème caramel
Magusroa valmistamise jaoks läheb vaja:
200 gr + 4-6 spl suhkrut (see teine osa suhkrut tuleks parajaks timmida igaühe magusalembuse põhjal.)
200 gr + 4-6 spl suhkrut (see teine osa suhkrut tuleks parajaks timmida igaühe magusalembuse põhjal.)
1 liiter piima
6 suuremat muna
Vaniljekauna või vaniljekauna pastat (Piprapoe kraam)
6 suuremat muna
Vaniljekauna või vaniljekauna pastat (Piprapoe kraam)
Esmalt valmista karamell. Aseta paksupõhjalisse kastrulisse 200 gr
suhkrut ja mõned tilgad vett. Kuumuta seni, kuni suhkur hakkab sulama ja
tumedamaks värvuma. Keera tuli väiksemaks ja sega või kalluta potti, et
tekkiv karamell ühtlaselt jaotuks. Ole ettevaatlik, et suhkrut mitte
üle kõrvetada. Karamell on valmis siis, kui värvus on kaunilt kuldpruun
ning suhkrukristallid on kõik sulanud. Kalla karamell kuumalt kas
koogivormi (24 cm) või kaussi või portsjonvormidesse. Jälgi, et karamell
ühtlaselt põhjale jaotuks.
Kuumuta kastrulis piim kuni keemiseni ja tõsta tulelt. Klopi munad kausis lahti ja lisa mõned supilusikatäied suhkrut ning vanilje. Võid kasutada nii ühest vaniljekaunast kraabitud seemneid, kuid lihtsama vaevaga saab läbi ajada kasutades Piprapoest pärit vaniljekauna pastat, mis tehtud Madagaskari Bourbon vaniljest. Üks supilusikatäis seda pastat vastab 1 vaniljekaunale ja manustada on seda täpselt nii lihtne, et tõstad purgist ühe lusikatäie magusroa sisse. Lisa muna-suhkru-vaniljesegule üks suurem lusikatäis kuuma piima, sega ja lisa siis ettevaatlikult ning pidevalt segadest kogu ülejäänud piim.
Kuumuta kastrulis piim kuni keemiseni ja tõsta tulelt. Klopi munad kausis lahti ja lisa mõned supilusikatäied suhkrut ning vanilje. Võid kasutada nii ühest vaniljekaunast kraabitud seemneid, kuid lihtsama vaevaga saab läbi ajada kasutades Piprapoest pärit vaniljekauna pastat, mis tehtud Madagaskari Bourbon vaniljest. Üks supilusikatäis seda pastat vastab 1 vaniljekaunale ja manustada on seda täpselt nii lihtne, et tõstad purgist ühe lusikatäie magusroa sisse. Lisa muna-suhkru-vaniljesegule üks suurem lusikatäis kuuma piima, sega ja lisa siis ettevaatlikult ning pidevalt segadest kogu ülejäänud piim.
Kalla kreem läbi sõela ja siis karamellise kihi peale. Aseta koogivorm,
kauss või portsjonvormid suuremasse nõusse, mis on kuuma veega täidetud
(veetase peaks ulatuma umbes poole vormini) ning tõsta vorm(id) 160
kraadi juurde ca 60 minutiks. Ahjus peaks kreem tarretuma ning kergelt
pruunikas jume pealiskihil on ka lubatud. Võta ahjust välja, lase veidi
jahtuda, kata toidukilega ja jäta paariks tunniks tahenema.
Serveerimiseks tõmba noaga kreem vormi seinte küljest lahti ning kummuta taldrikule või vaagnale.
Serveerimiseks tõmba noaga kreem vormi seinte küljest lahti ning kummuta taldrikule või vaagnale.
Allikas: Ise tehtud, hästi tehtud
Peakokk: Margaret
400 g juustu
2 spl jahu
3 spl riivsaia
1 spl pitsamaitseainet
2 muna
½ dl piima
0,5 dl õli
Lõika juustust u 1 cm paksused viilud. Klopi munad lahti ja sega piimaga. Paneeri juust jahus, siis muna-piima segus, veel kord jahus ja muna-piimasegus. Seejärel pitsamaitseainega segatud riivsaias. Küpseta kuumas õlis mõlemalt poolt helepruuniks. Serveeri värske salatiga.
- See more at: http://www.piimaliit.ee/2013/08/juustusnitsel/#sthash.ZJN2E2sD.dpuf
2 spl jahu
3 spl riivsaia
1 spl pitsamaitseainet
2 muna
½ dl piima
0,5 dl õli
Lõika juustust u 1 cm paksused viilud. Klopi munad lahti ja sega piimaga. Paneeri juust jahus, siis muna-piima segus, veel kord jahus ja muna-piimasegus. Seejärel pitsamaitseainega segatud riivsaias. Küpseta kuumas õlis mõlemalt poolt helepruuniks. Serveeri värske salatiga.
- See more at: http://www.piimaliit.ee/2013/08/juustusnitsel/#sthash.ZJN2E2sD.dpuf
Juustusnitsel
4 tk.
400 g juustu
2 spl jahu
3 spl riivsaia
1 spl pitsamaitseainet
2 muna
½ dl piima
0,5 dl õli
Lõika juustust u 1 cm paksused viilud. Klopi munad lahti ja sega piimaga. Paneeri juust jahus, siis muna-piima segus, veel kord jahus ja muna-piimasegus. Seejärel pitsamaitseainega segatud riivsaias. Küpseta kuumas õlis mõlemalt poolt helepruuniks. Serveeri värske salatiga.
Juustusnitsel
4 tk.
400 g juustu
2 spl jahu
3 spl riivsaia
1 spl pitsamaitseainet
2 muna
½ dl piima
0,5 dl õli
Lõika juustust u 1 cm paksused viilud. Klopi munad lahti ja sega piimaga. Paneeri juust jahus, siis muna-piima segus, veel kord jahus ja muna-piimasegus. Seejärel pitsamaitseainega segatud riivsaias. Küpseta kuumas õlis mõlemalt poolt helepruuniks. Serveeri värske salatiga.
Juustusnitsel
4 tk.
400 g juustu
2 spl jahu
3 spl riivsaia
1 spl pitsamaitseainet
2 muna
½ dl piima
0,5 dl õli
Lõika juustust u 1 cm paksused viilud. Klopi munad lahti ja sega piimaga. Paneeri juust jahus, siis muna-piima segus, veel kord jahus ja muna-piimasegus. Seejärel pitsamaitseainega segatud riivsaias. Küpseta kuumas õlis mõlemalt poolt helepruuniks. Serveeri värske salatiga.
Juustusnitsel
4 tk.
400 g juustu
2 spl jahu
3 spl riivsaia
1 spl pitsamaitseainet
2 muna
½ dl piima
0,5 dl õli
Lõika juustust u 1 cm paksused viilud. Klopi munad lahti ja sega piimaga. Paneeri juust jahus, siis muna-piima segus, veel kord jahus ja muna-piimasegus. Seejärel pitsamaitseainega segatud riivsaias. Küpseta kuumas õlis mõlemalt poolt helepruuniks. Serveeri värske salatiga.
No comments:
Post a Comment