Tuesday, May 20, 2014

6a

20.mai

Singimaitseline juustupüreesupp

  • 1 l vett
  • 500 g kartuleid
  • 500 g porgandeid
  • 200 g singimaitselist sulatatud juustu
  • 2 kanapuljongikuubikut
  • Musta pipart
  • Muskaatpähklit
  • Petersellilehti
  • Soovi korral röstitud saiakuubikuid

Riivi porgandid jämeda riiviga ja keeda puljongis umbes 5 minutit. Seejärel lisa kuubikuteks lõigatud kartulid. Kui kartul on pehmeks keenud, purusta segu saumikseriga. Lisa sulatatud juust, jahvatatud must pipar ja peenestatud muskaatpähkel. Vajadusel lisa ka soola. Kaunista maitserohelise ja röstitud saiakuubikutega.
Allikas: Kokkamine
Peakokk: Diana

Lihtne makaronivorm



Koostis Koostis- ja maitseained
6 dl Farfalled
150 g Pehme suitsuvorst
4 tk Tomat
2 tk Muna

3 dl Piim

0.5 tl Sool
0.25 tl Valge pipar
0.5 kimp Murulauk
50 g Riivjuust

  1. Keeda makarone soolaga maitsestatud vees pakil oleva juhendi järgi. Loputa külma veega ja nõruta korralikult sõelal.
    2. Lõika suitsuvorst kangideks.
    3. Kuumuta vesi väikeses potis keemiseni, tõsta tomatid umbes 10 sekundiks vette ja koori.
    4. Lõika kooritud tomatid sektoriteks.
    5. Kata võiga määritud ahjuvormi põhi poolega makaronikogusest.
    6. Puista peale kangideks lõigatud suitsuvorst.
    7. Kata ülejäänud makaronidega.
    8. Lao peale tomatisektorid.
    9. Klopi munad lahti. Lisa piim, sool, pipar ja hakitud murulauk. Vala munasegu vormile.
    10. Puista üle riivjuustuga.
    11. Küpseta ahju keskmisel siinil 200ºC juures 30 minutit, kuni roog on kenasti pruun.
     Kui soovid tugevamat tomatimaitset, kasuta kobartomateid.

    Allikas: toidutare
    Peakokk: Mariann

    Kohupiimapuding




    Lihtne ja kiire kodune magustoit. Magusamaiate jaoks võib pudingi vahele poetada lusikatäie moosigi.



    325g kohupiima

    125g mascarponet

    50g jahvatatud röstitud mandleid

    50g suhkrut

    4 munakollast

    1 tl vanilliekstrakti

    ½ apelsini koor, peenelt riivitud



    Eelsoenda ahi 170C kraadini. Sega mascarpone ja kohupiim ühtlaseks kergeks massiks. Teises kausis löö kokku munakollased, suhkur, jahvatatud mandlid, vanill ja apelsini koor. Lisa munasegu kohupiimasegule, sega läbi ja jaota nelja ramekin-vormi.



    Küpseta ahjus 20-25 minutit. Serveeri marjade või toormoosi ja vahukoorega.

    Peakokk: Gretten


    Nete õmbles kokandustunniks põlle





No comments:

Post a Comment