Ungari juustusupp (sajt leves)
150 g tugevamaitselist juustu (edam või parmesan)1 sl jahu
50 g margariini
2 dl hapukoort
1 munakollane
soola
pipart
1 klaas röstitud saiakuubikuid
Sulata potis margariin, lisa jahu ja pruunista.
Seejärel lisa 1 l vett, soola ja pipart. Keeda tasasel tulel 5 minutit. Sega munakollane hapukoorega ja lisa segades kuumale vedelikule. Riivi juust raputa seda iga supikausi põhja ja vala peale kuum supp. Kaunista röstitud saiakuubikutega.
Peakokk: Carmen
Šnitsel ja ahjukartulid
Tarvis läheb:
400 g liha
Paneerimiseks 0,5 dl jahu, 2 muna, 1,5 dl riivsaia**, 1 tl soola. Praadimiseks võid ja õli.
Puhasta liha kelmetest. Lõika umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Klopi toidukile vahel lõike lihahaamriga õhemaks ja suuremaks. Jälgi, et lihatükk saaks ühtlase paksusega.
Võta kolm taldrikut ja aseta järjest: esimesel jahu, teisel lahtiklopitud muna, kolmandal riivsai. Jahule ja riivsaiale lisa kummalegi 0,5 tl soola.
Klopitud lihatükk paneeri jahus. Seejärel kasta munasse. Lõpuks riivsaia. Et paneering jääks lihast veidi eemale (nii et kahvliharu mahub vahele), tuleks praadida kohe. Kui on soov saada lihatükki, millel on paneering tihedasti ümber, lase lihal seista pool tundi kuni tund.
Kuumuta
pannil võrdsetes kogustes võid ja õli. Rasva peaks olema nii palju, et
lihatükk on poolenisti selle sees. Paneeritud liha tahab rohkemat rasva
ja väiksemat panni kuumust kui paljas lihalõik. Ühe külje praadimiseks
läheb aega 3-4 minutit. Šnitsel on parim kohe pannilt tulnuna, aga valmis šnitslid
võib panna umbes 70-kraadisesse ahju järgnevaid ootama. Kui kõik on praetud, peaks
kohe sööma hakkama.
.
Lisandiks ahjukartulid. Laota ahjuplaadile
küpsetuspaberile hästi õhukesed kartuliviilud, sega need õli ja soolaga
ja küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Peale petersell.
Peakokk: Steelia
Ahjujäätisetort mustade ploomidega
Tõeline maiuspala, mis tuleb serveerida kohe pärast ahjust võtmist. Tordis võid kasutada vanillimaitselist või mõnd talvise lisandiga jäätist, kuid arvesta, et liiga tugeva maitsega jäätis varjutab koogi enda meki. Kogus 10 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min45 minutit + 14–17 minutit ahjus
PÕHI | ||
4 tk | Munakollane | |
0.5 dl | Suhkur | |
0.5 dl | Hakitud pähklid | |
1 sl | Kartulijahu | |
2 sl | Nisujahu | |
1 tl | Küpsetuspulber | |
TÄIDIS | ||
250 g | Mustad ploomid | |
1 dl | Õunamahl | |
1 dl | Tume rumm | |
0.5 dl | Suhkur | |
1 l | Jäätis | |
BESEE | ||
4 tk | Munavalge | |
1.5 dl | Tuhksuhkur | |
PEALE | ||
Mandlilaastud | ||
VORMI JAOKS | ||
Või | ||
Riivsai |
1. Põhja valmistamiseks vahusta munakollased suhkruga. Lisa
omavahel segatud kuivad ained (pähklid, nisu- ja kartulijahu,
küpsetuspulber). Pane tainas võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud
23–24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Küpseta 180kraadises ahjus
10–12 minutit. Võta vormist ja lase jahtuda.
2. Täidise tarvis lõika ploomid õhukesteks viiludeks, pane keedunõusse. Lisa mahl, rumm ja suhkur, hauta kaane all 10 minutit ning lase jahtuda. Pane põhi tagasi vormi. Laota peale jahtunud ploomitäidis. Vahusta munavalged tuhksuhkruga kõvaks vahuks. Lõika jäätis tükkideks ja aseta ploomitäidisele. Kata jäätisetükid hoolikalt munavalgevahuga. Raputa peale mandlilaaste. Küpseta 250kraadises ahjus 4–5 minutit (kuni besee on õrnalt pruunikas). Serveeri kohe.
2. Täidise tarvis lõika ploomid õhukesteks viiludeks, pane keedunõusse. Lisa mahl, rumm ja suhkur, hauta kaane all 10 minutit ning lase jahtuda. Pane põhi tagasi vormi. Laota peale jahtunud ploomitäidis. Vahusta munavalged tuhksuhkruga kõvaks vahuks. Lõika jäätis tükkideks ja aseta ploomitäidisele. Kata jäätisetükid hoolikalt munavalgevahuga. Raputa peale mandlilaaste. Küpseta 250kraadises ahjus 4–5 minutit (kuni besee on õrnalt pruunikas). Serveeri kohe.
Allikas: toidutare
No comments:
Post a Comment