Pitsarullid
Koostis:
- 500 g (pärmi-) lehttainast
- 6 sl valmis tomatikastet või
- ketšupit
- 150 g peenelt hakitud või hästi õhukeselt viilutatud sinki (nt Nõo hakitud sink)
- 150 g riivitud juustu
- 1 lahtiklopitud muna
- 1 tl kuivatatud punet või
- soolavaba pitsamaitseainet (nt Meira)
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Rulli lehttainas kergelt jahusel laual 30x35 cm ristkülikuks. Määri peale tomatikastet, jättes 1 cm servadest puhtaks.
Laota hakitud sink ühtlaselt tainaplaadile, siis puista peale riivitud juust.
Rulli laiemast otsast tihedasti rulli. Lõika hästi terava noaga 12 võrdse paksusega rulli.
Laota rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda pealt munaga, puista peale punet või ürdisegu.
Küpseta 200-kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni saiakesed on kerkinud ja kuldpruunid.
Lase saiakestel enne serveerimist 5-10 minutit jahtuda.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Gerly
Mõnusalt terav sealihavokk
Vürtsikas vokiroog, kuhu tasuks kindlasti lisada ka värsket tšillit, soovitatavalt linnusilmatšillit.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 6 portsjonit
Koostis | Koostis- ja maitseained | |
400 g | Seafilee | |
2 sl | Õli | |
1 kaun | Väike tšilli | |
3 tk | Sibul | |
3 tk | Porgand | |
300 g | Suvikõrvits | |
170 g | Šampinjon | |
2 dl | Vesi | |
1 dl | Vesi | |
2 sl | Sojakaste | |
1 dl | Magusterav tšillikaste | |
1 sl | Kartulijahu | |
Murulauk | ||
Värske petersell |
1. Lõika liha peenikesteks ribadeks ja sibulad õhukesteks sektoriteks.
2. Viiluta porgandid, suvikõrvits ja seened. Puhasta ja haki tšilli.
3. Aja vokkpannil õli tuliseks. Pane pannile liharibad ja pruunista. Lisa sibul, porgand ja tšilli, kuumuta segades läbi. Vala hulka 2 dl vett, tšilli- ja sojakaste, hauta kaane all 15 minutit.
4. Sega juurde suvikõrvitsa- ja seeneviilud ning hauta veel 10 minutit. Sega kartulijahu 1 dl veega ja lisa pannile, kuumuta segades keemiseni.
5. Maitsesta vajadusel veel sojakastmega. Puista üle hakitud murulauguga ja serveeri keedetud basmatiriisiga.
2. Viiluta porgandid, suvikõrvits ja seened. Puhasta ja haki tšilli.
3. Aja vokkpannil õli tuliseks. Pane pannile liharibad ja pruunista. Lisa sibul, porgand ja tšilli, kuumuta segades läbi. Vala hulka 2 dl vett, tšilli- ja sojakaste, hauta kaane all 15 minutit.
4. Sega juurde suvikõrvitsa- ja seeneviilud ning hauta veel 10 minutit. Sega kartulijahu 1 dl veega ja lisa pannile, kuumuta segades keemiseni.
5. Maitsesta vajadusel veel sojakastmega. Puista üle hakitud murulauguga ja serveeri keedetud basmatiriisiga.
Allikas: toidutare
Peakokk: Leissi
Šokolaadi-mousse
Koostis | Koostis- ja maitseained | |
2 tk | munakollane | |
2 sl | suhkur | |
200 g | tume šokolaad | |
2 dl | vahukoor | |
0.25 tl | Vanill- või vanilliinsuhkur | |
1 sl | kange kohv |
Sulata šokolaad kuumaveevannis. Vahusta munakollased
suhkruga ja lisa vedel šokolaad. Vahusta vahukoor ning sega
šokolaadisegu hulka. Maitsesta vanillisuhkru, kohviga. Jahuta
ning serveeri pokaalides.
Allikas: toidutare
Peakokk: Getriin
Fotod Merilin
Fotod Merilin
No comments:
Post a Comment