Tuesday, May 20, 2014

6c

Pitsarullid



 Koostis:
  • 500 g (pärmi-) lehttainast
  • 6 sl valmis tomatikastet või
  • ketšupit
  • 150 g peenelt hakitud või hästi õhukeselt viilutatud sinki (nt Nõo hakitud sink)
  • 150 g riivitud juustu
  • 1 lahtiklopitud muna
  • 1 tl kuivatatud punet või
  • soolavaba pitsamaitseainet (nt Meira)
Valmistamine:
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Rulli lehttainas kergelt jahusel laual 30x35 cm ristkülikuks. Määri peale tomatikastet, jättes 1 cm servadest puhtaks.
Laota hakitud sink ühtlaselt tainaplaadile, siis puista peale riivitud juust.
Rulli laiemast otsast tihedasti rulli. Lõika hästi terava noaga 12 võrdse paksusega rulli.
Laota rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda pealt munaga, puista peale punet või ürdisegu.
Küpseta 200-kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni saiakesed on kerkinud ja kuldpruunid.

Lase saiakestel enne serveerimist 5-10 minutit jahtuda.

Allikas: nami-nami
Peakokk: Gerly

Mõnusalt terav sealihavokk


 
Vürtsikas vokiroog, kuhu tasuks kindlasti lisada ka värsket tšillit, soovitatavalt linnusilmatšillit.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 6 portsjonit

Koostis Koostis- ja maitseained
400 g Seafilee
2 sl Õli
1 kaun Väike tšilli
3 tk Sibul
3 tk Porgand
300 g Suvikõrvits
170 g Šampinjon
2 dl Vesi
1 dl Vesi
2 sl Sojakaste
1 dl Magusterav tšillikaste
1 sl Kartulijahu

Murulauk

Värske petersell
1. Lõika liha peenikesteks ribadeks ja sibulad õhukesteks sektoriteks.

2. Viiluta porgandid, suvikõrvits ja seened. Puhasta ja haki tšilli.

3. Aja vokkpannil õli tuliseks. Pane pannile liharibad ja pruunista. Lisa sibul, porgand ja tšilli, kuumuta segades läbi. Vala hulka 2 dl vett, tšilli- ja sojakaste, hauta kaane all 15 minutit.

4. Sega juurde suvikõrvitsa- ja seeneviilud ning hauta veel 10 minutit. Sega kartulijahu 1 dl veega ja lisa pannile, kuumuta segades keemiseni.

5. Maitsesta vajadusel veel sojakastmega. Puista üle hakitud murulauguga ja serveeri keedetud basmatiriisiga.
 
Allikas: toidutare
Peakokk: Leissi

Šokolaadi-mousse



Kogus: 4 portsjonit

Koostis Koostis- ja maitseained
2 tk munakollane
2 sl suhkur
200 g tume šokolaad
2 dl vahukoor
0.25 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 sl kange kohv
Sulata šokolaad kuumaveevannis. Vahusta munakollased suhkruga ja lisa vedel šokolaad. Vahusta vahukoor ning sega šokolaadisegu hulka. Maitsesta vanillisuhkru, kohviga. Jahuta ning serveeri pokaalides. 
Allikas: toidutare
Peakokk: Getriin

Fotod Merilin

No comments:

Post a Comment