Kartulipannkoogid singiga
Ehkki kartul jõudis Eestisse alles 18. sajandi lõpul, on
tänapäeval raske seda nüüdseks teise leiva staatusse tõusnud mugulat
mainimata Eesti köögist rääkidagi. Ka kartulipannkooke armastavad kõik!
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostis | Koostis- ja maitseained | |
150 g | Suitsusink või suitsupeekon | |
1 tk | Mugulsibul | |
500 g | Kartul | |
Täisteranisujahu või | ||
2 sl | Odrajahu | |
1 tk | Muna (suur) | |
0.75 tl | Sool | |
Õli (praadimiseks) |
Kogus: 4 portsjonit
1. Tükelda sink ja haki sibul. Prae need koos kergelt pannil
läbi. Riivi kartulid peenikese riiviga. Pigista riivmass käte vahel
kuivemaks. Sega riivitud kartuli hulka singisibulasegu, lahtiklopitud
muna, jahu ja sool. Tõsta supilusikaga peopessa segu ja vormi sellest
käte vahel lamedad õhukesed koogikesed.
2. Prae keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldseks. Paku kõrvale hapukoort. Väga hästi sobib pätsikeste juurde ka pohlamoos.
2. Prae keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldseks. Paku kõrvale hapukoort. Väga hästi sobib pätsikeste juurde ka pohlamoos.
Allikas: toidutare
Peakokk: Õnn
Lihtne seljanka
150 g erinevaid lihatooteid (sink, suitsuvorst, kanafilee)
150 g viinereid
7 dl vett
1 sibul
100 g marineeritud kurki
100 g tomatipastat
0,5 sl jahu
1 sl toiduõli
sool
pipar
suhkur
till (oliivid,kapparid,sidrun)
- Haki sibul ning lõika kurk ja lihatooted kuubikuteks.
- Prae pannil õlis sibulatükid, lisa lihatoodete tükid (aga mitte viineritükid).
- Lisa tomatipasta, kuumuta kõik läbi.
- Lisa jahu ja sega korralikult.
- Aja vesi keema, lisa pannil olev segu ning kurgitükid.
- Keeda tasasel tulel umbes 10 minutit ja lisa siis viineritükid.
- Puista peale hakitud tilli. Soovi korral lisa oliive ja kappareid. Serveeri hapukoorega.
Peakokk: Merylin
Daimi-kook
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostis | Koostis- ja maitseained | |
2 tk | Muna | |
2 dl | Suhkur | |
1 dl | Margariin (sulatatud) | |
50 g | Mandlilaastud (peeneks hakitud) | |
2.5 dl | Nisujahu | |
1 spl | Kakao | |
1.5 tl | Küpsetuspulber | |
0.75 dl | Piim | |
MÄÄRIMISEKS | ||
Margariin | ||
Nisujahu | ||
KREEM | ||
1 pakk | Vanillikreemipulber Ruf | |
3 dl | Piim | |
1 väike batoon | Daim-šokolaad | |
GLASUUR | ||
150 g | Šokolaad | |
0.75 dl | Rõõsk koor 35%-line | |
3 väikest batooni | Daim-šokolaad |
1. Esmalt vahusta munad suhkruga üsna tugevaks vahuks. Siis
lisa sulatatud margariin, ise samal ajal hoolega segades. Ühenda
kuivained ja tõsta koos piimaga munavahule. Sega kergelt.
2. Vala tainas 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse küpsetusvormi, mille põhi on kaetud küpsetuspaberiga, seinad määritud margariiniga ning üle puistatud jahuga. Üleliigne jahu koputa vormist välja. Küpseta 200-kraadises ahjus alumisel siinil umbes 25 minutit. Jahuta kook avatud uksega ahjus maha ning lõika kaheks.
3. Vanillikreemi jaoks vala vahustamisnõusse 3 dl piima ning lisa sinna üks pakk vanillikreemipulbrit. Vahusta kolm minutit ja lase veidi taheneda. Purusta üks väike Daim. Kata koogi alumine pool vanillikreemiga ning raputa peale Daimi-puru. Nüüd läheb peale teine tainaosa ning taas õhuke kiht vanillikreemi. Tõsta kook glasuuri valmistamise ajaks külmikusse.
4. Sulata veevanni kohal Fazeri piimašokolaad ja 35% koor. Sega pidevalt, et ained seguneksid. Jahuta mass maha, et see ei oleks nii voolav, ning kata siis sellega koogi pealispind. Puista peale jahvatatud Daimipuru. Pane kook 12 tunniks külmikusse.
Kogus 8 lõiku.
2. Vala tainas 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse küpsetusvormi, mille põhi on kaetud küpsetuspaberiga, seinad määritud margariiniga ning üle puistatud jahuga. Üleliigne jahu koputa vormist välja. Küpseta 200-kraadises ahjus alumisel siinil umbes 25 minutit. Jahuta kook avatud uksega ahjus maha ning lõika kaheks.
3. Vanillikreemi jaoks vala vahustamisnõusse 3 dl piima ning lisa sinna üks pakk vanillikreemipulbrit. Vahusta kolm minutit ja lase veidi taheneda. Purusta üks väike Daim. Kata koogi alumine pool vanillikreemiga ning raputa peale Daimi-puru. Nüüd läheb peale teine tainaosa ning taas õhuke kiht vanillikreemi. Tõsta kook glasuuri valmistamise ajaks külmikusse.
4. Sulata veevanni kohal Fazeri piimašokolaad ja 35% koor. Sega pidevalt, et ained seguneksid. Jahuta mass maha, et see ei oleks nii voolav, ning kata siis sellega koogi pealispind. Puista peale jahvatatud Daimipuru. Pane kook 12 tunniks külmikusse.
Kogus 8 lõiku.
Allikas: toidutare
Peakokk: Hanna
No comments:
Post a Comment