Tuesday, May 20, 2014

7b

9.aprill

Spanakopitad

 Kreeka köök
12 tk.

250 g lehttaignat (või 2 suurt filotaignalehte)
200 g külmutatud spinatit
1 sibul
1 sl võid
25 g kreeka pähkleid
0,5 muna
70 g feta juustu
musta pipart, muskaatpähklit
0,5 muna pintseldamiseks

Sulata spinat ja pigista sellest liigne vesi välja, haki spinat peenemaks.
Haki sibul.
Pane või pannile ja kuumuta selles sibulatükid, lisa spinat ja prae umbes 5 minutit.
Lisa hakitud kreeka pähklid, maitsesta soola ja pipraga.
Veidi jahtunud spinatisegule lisa muna.
Rulli taigen õhemaks ja lõika ruudukujulisteks tükkideks.
Aseta taignaruudu keskele lusikatäis spinatisegu, murenda sellele fetajuustu ning murra pirukas kolmnurkselt kokku.
Suru servad tihedalt kokku. Määri pirukad pealt munaga ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 20 minutit.

Peakokk: Krislin

Kirssidega kräsupea


Põhi:
4 muna
4 dl suhkrut
6 dl jahu
1 tl söögisoodat
400 g hapukoort
3 sl kakaopulbrit

Vahele:
1 kg hapukoort
2 banaani

Glasuur:
50 g šokolaadi
2 sl võid
1 dl rõõska koort

Kaunistamiseks kirsse

Vahusta munad suhkruga. Lisa juurde jahu, sooda ja hapukoor. Jaota pool taignast teise kaussi ja sega juurde kakaopulber.
Vala pruun tainas 26 cm lahtikäivasse küpsetuspaberiga kaetud koogivormi. Hele tainas vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta koogipõhjasid 180-kraadises ahjus 20-25 minutit kuni koogi sisse torgatud puutikk kuivaks jääb. Lase koogipõhjadel jahtuda.
Lõika hele koogipõhi suuremateks kuubikuteks. Sega kuubikud hapukoorega (jäta veidi hapukoort koogipõhjale määrimiseks).
Tõsta tume koogipõhi serveerimisalusele, määri peale ülejäänud hapukoor. Lõika peale banaaniviilud. Tõsta peale hapukoorega segatud koogikuubikud.
Glasuuri jaoks sulata potis šokolaad ja või, sega juurde rõõsk koor. Sega ühtlaseks ja lase veidi jahtuda. Nirista glasuur tordile, kaunista kirssidega.

Allikas: Liisi blogi
Peakokk: Lisette

No comments:

Post a Comment