Tuesday, May 2, 2017

4b

17.05

Bool

3 pirni
3 kiivit
1 sidrun
1 l apelsinimahla
1 l Sprite`i
jääkuubikud

Koori ja tükelda kiivid, tükelda pirnid.
Vala puuviljadele apelsinimahl, lisa sidrunilõigud.
Lisa vahetult enne serveerimist Sprite ja jääkuubikud.


Peakokk: Anette

Viineripirukad  
  
Koostis: 
(pärmi-)lehttainast
viinerit
(punast) paprikat soovi korral
määrimiseks muna

Valmistamine: 
Rulli lehttainas veidi õhemaks.
Soovi korral tee piki viinereid sisselõiked ja suru sisselõigetesse paprikaribad.
Laota viinerid, otsad vastakuti, piki tainaserva. Keera tainas ümber viinerite rulli, lõika tainas läbi ja näpista tainaotsad tihedasti kokku.
Lõika terava noaga 2-3 cm jupid (miniviinerite kasutamisel lõika poole viineri ja liitekoha pealt, tavaliste viinerite puhul lõika viinerid kolmeks).
Tõsta pirukad ahjuplaadile, liitekoht allpool.
Tee samamoodi ülejäänud viineritega.

Pintselda pirukad pealt munaga ja küpseta 220kraadises ahjus kuldseks (umbes 15 minutit).

Peakokk: Mariko


Šokolaadivulkaanid (fondant)

'Molten chocolate cake' ja 'Chocolate lava cake' - nii kutsutakse kooke, mis keskelt veel vedelavõitu on - ehk mis siis sööma asudes vulkaanist purskuvat laavat meenutavad. Lihtsad ja mõnusad.

  1 l vaniljejäätist
170 g tumedat šokolaadi 
150 g võid 
160 g suhkrut 
75 g nisujahu 
4 suurt muna

  
Määri nn ramekin-vormid hoolikalt võiga ning puista kakaopulbriga üle. Pane kõrvale. Sulata šokolaad ja või väikeses potis. Tõsta pott tulelt.
Klopi munad suhkruga kohevaks. Lisa sulašokolaadi-või segu ning vahusta elektrimikseriga veel 5 minutit. Sõelu juurde jahu ja vahusta veel 2 minutit.
Kalla segu ettevalmistet vormidesse. Küpseta 180kraadises ahjus umbes 10-12 minutit - MITTE ROHKEM!*
Kummuta taldrikule ning serveeri kohe. Peale võid puistada tuhksuhkrut, kõrvale sobib veidi pehme vaniljejäätis.

* Tegelikult oleneb küpsetamisaeg konkreetsest ahjust ja küpsetusvormidest jne jne. Retsept on mõeldud KUUE portsjoni jaoks, mina kasutan väikeseid valgeid keraamilisi ramekin-vorme. Kui kardad, siis küpseta pigem minut-paar rohkem - halvimal juhul saad lihtsalt šokolaadikoogi, mida nt kirsikompoti või külma vanillijäätisega serveerida.


Allikas: nami-nami
Peakokk: Kärt


No comments:

Post a Comment