17.mai
Pitsa singi ja mozzarellaga
Lavash
Tomatipasta
Singiviilud
Mozzarella
Pitsamaitseaine
+(Ananassikonserv)
Kata lavash tomatipastaga ja aseta peale singiviilud.
Singiviilude peale pane mozzarella ja raputa peale pitsamaitseainet.
Allikas: retseptisahtel
peakokk: Maris
Kana juurviljade ja munanuudlitega
kanafilee 400 g
külmutatud Wokisegu 400 g
küüslauk 2 tk
letšo 2 dl
munanuudlid 250 g
õli (praadimiseks) 3 spl
sibul 2 tk
sojakaste 3 spl
sool
1. Kuumuta pannil veidi toiduõli ja prae kanalihatükid kergelt läbi. Lisa tükeldatud sibul ja küüslauk.
2. Kalla pannile sügavkülmutatud wokisegu ja letšo ning keera kuumus madalamaks. Lase köögiviljadel vaiksel tulel valmida. Maitsesta toitu soola ja sojakastmega.
3. Keeda munanuudlid vastavalt pakendil olevale juhendile. Kui nuudlid on valmis, kurna ja sega kanaliha ja köögiviljadega.
Allikas: köök
Peakokk: Liisabel
MANHATTANI TOORJUUSTUKOOK
Põhi:
8 Digestive-küpsist
50 g sulatatud võid
Täidis:
75 g suhkrut
2 muna
400 g Piimameister OTTO toorjuustu
0.5 tl vanilliekstrakti või 1 tl vanillisuhkrut
Kate:
250 g hapukoort
2 sl suhkrut
0.5 tl vanilliekstrakti või 1 tl kvaliteetset vanillisuhkrut
Sega purustatud küpsised ja sulatatud või. Suru küpsisepuru 22-24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmkappi ootele.
Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. Siis võta kook ahjust välja ja lase 20 minutit jahtuda.
Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud.
Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda.
Serveeri nt värskete marjadega. Fotol olev kook on küpsetatud 20 cm läbimõõduga vormis (valmis koogi kõrgus on 3,5 cm); lisandiks on maasika-mündisalsa palsamiäädikaga.
NB!
Toorjuust peab olema toasoe ja pehme - muidu ei õnnestu täidist ühtlaseks segada!!!
Allikas: nami-nami
Peakokk: Sofia
No comments:
Post a Comment