Tuesday, May 9, 2017

5b

19.05

Kartulisalat

5 keedetud kartulit
3 keedetud muna
1 värske kurk
1 õun 
200 g laste- või muud head keeduvorsti
konservitud rohelisi herneid
Kaste:
250g hapukoort
250g majoneesi
hakitud tilli murulauku, sibulapealseid, peterselli

Keeda kartulid ja porgandid eelmisel päeval soolaga maitsestatud vees pehmeks. Lase täielikult jahtuda - samal päeval kiiruga keedetud kartulitest ei tule mingi õige salat!
Salati tegemiseks koori keedetud kartulid  ning haki väikesteks kuubikuteks. Lõika keedetud jahtunud munad väikesteks kuubikuteks või suru kahvliga katki. Haki kurk,õun väikesteks kuubikuteks.  Haki vorst pisikesteks kuubikuteks.
Kaste tuleks eraldi kausis valmis segada. Sega hapukoor ja majonees omavahel. Lisa hakitud tilli, sibulapealseid, soola ja pipart (mida suvisem aeg, seda rohkem lisan maitserohelist). Kalla kaste salatiainetele ning sega õrnalt läbi.
Enne serveerimist lase salatil umbes 2-4 tundi  maitsestuda.
PS: Mõned väidavad, et konservherned ajavad salati kiiremini hapuks, nii et neid lisa vaid koheselt söödavale salatile.

Peakokk: Demili


Pitsa

Hapukooretainaga pitsapõhi
Selle tainaga jääb pitsa meeldivalt krõbe ja õhuke.
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
50 g võid
2 dl hapukoort
Sega kokku jahu, küpsetuspulber ja sool. Näpi hulka pehme või. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Rulli taigen õhukeseks ümmarguseks rattaks. Aseta peale meelepärased komponendid ning küpseta ahju keskosas 200 kraadi juures 15-20 minutit.
Allikas: linnuliha
 
 1 sibul
 300 g kana 

väike purk ananassi
2-3 tomatit
300 g riivjuustu   

4-5 spl tomatipastat
 pitsamaitseainet

 Määri taignale tomatipasta. Prae pannil läbi sibul  ja kanatükid, maitsesta ning laota taignale. Seejärel laota pitsale tükeldatud paprika ja viilutatud tomatid. Raputa pitsale peale pitsamaitseainet ja riivjuustu. Küpseta 180-200 ᵒC juures 25-30min.


Peakokk: Marii

Rummipallid


2 pakki küpsiseid
3 spl kakaod (mõru)
5 spl suhkrut
75g võid, sulatatud
100g kookoshelbeid
200ml hapukoort
3spl rummi ekstrakti või päris rummi


Purusta küpsised, lisa kaussi kakao, suhkur, või ja rummi ekstrakt. Lisa hapukoort nii palju, et moodustuks käes vormitav mass või tainas. Vooli pallid ja kasta kookoshelveste sisse. Kui pallid valmis, pane nad 1tunniks külma tahenema.

Allikas: Liilia kokkamised

Peakokk: Johanna
 

No comments:

Post a Comment