19.05
Kartulisalat
5 keedetud kartulit
3 keedetud muna
1
värske kurk
1 õun
200 g
laste- või muud
head keeduvorsti
konservitud rohelisi herneid
Kaste:
250g
hapukoort
250g
majoneesi
hakitud tilli murulauku, sibulapealseid, peterselli
Keeda kartulid ja porgandid eelmisel päeval soolaga maitsestatud vees
pehmeks. Lase täielikult jahtuda - samal päeval kiiruga keedetud
kartulitest ei tule mingi õige salat!
Salati tegemiseks koori keedetud kartulid ning haki
väikesteks kuubikuteks. Lõika keedetud jahtunud munad väikesteks
kuubikuteks või suru kahvliga katki. Haki kurk,õun väikesteks kuubikuteks. Haki vorst pisikesteks
kuubikuteks.
Kaste tuleks eraldi kausis valmis segada. Sega hapukoor ja majonees
omavahel. Lisa hakitud tilli, sibulapealseid, soola ja pipart (mida
suvisem aeg, seda rohkem lisan maitserohelist). Kalla kaste
salatiainetele ning sega õrnalt läbi.
Enne serveerimist lase salatil umbes 2-4 tundi maitsestuda.
PS: Mõned väidavad, et konservherned ajavad salati kiiremini hapuks, nii et neid lisa vaid koheselt söödavale salatile.
Peakokk: Demili
Pitsa
Hapukooretainaga pitsapõhi
Selle
tainaga jääb pitsa meeldivalt krõbe ja õhuke.
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
50 g võid
2 dl hapukoort
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
50 g võid
2 dl hapukoort
Sega
kokku jahu, küpsetuspulber ja sool. Näpi hulka pehme või. Lisa hapukoor
ja sega ühtlaseks. Rulli taigen õhukeseks ümmarguseks rattaks. Aseta
peale meelepärased komponendid ning küpseta ahju keskosas 200 kraadi
juures 15-20 minutit.
Allikas: linnuliha300 g kana
väike purk ananassi
2-3 tomatit
300 g riivjuustu
4-5 spl tomatipastat
pitsamaitseainet
Määri taignale tomatipasta. Prae pannil läbi sibul ja kanatükid, maitsesta ning laota taignale. Seejärel laota pitsale tükeldatud paprika ja viilutatud tomatid. Raputa pitsale peale pitsamaitseainet ja riivjuustu. Küpseta 180-200 ᵒC juures 25-30min.
Peakokk: Marii
Rummipallid
2 pakki küpsiseid
3 spl kakaod (mõru)
5 spl suhkrut
75g võid, sulatatud
100g kookoshelbeid
200ml hapukoort
3spl rummi ekstrakti või päris rummi
Purusta küpsised, lisa kaussi kakao, suhkur, või ja rummi ekstrakt. Lisa hapukoort nii palju, et moodustuks käes vormitav mass või tainas. Vooli pallid ja kasta kookoshelveste sisse. Kui pallid valmis, pane nad 1tunniks külma tahenema.
Allikas: Liilia kokkamised
Peakokk: Johanna
No comments:
Post a Comment