Monday, May 8, 2017

8c

15.05


Krõbe kartulipirukas



Allikas: toidutare
Peakokk: Karoliina



Juustune brokolivorm ubadega

400 g Brokoli (või pooleks lillkapsaga)
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 purk Purustatud tomatid (400 g)
1 purk Valged oad tomatikastmes (400 g)
Sool
Must pipar
Värske või kuivatatud basiilik
1.5 dl Riivitud juust


1. Lõika brokoli (ja lillkapsas) õisikuteks, auruta või kuumuta vees paar minutit ja nõruta. Haki sibul, purusta küüslauguküüned ja sega õisikutega. Sega tomatite ja ubadega, lisa juurde hakitud värske või kuivatatud basiilik ning kalla õliga määritud ahjuvormi.

2. Puista üle riivjuustuga ja küpseta ahjus 200 kraadi juures u 30 minutit.

Allikas: toidutare
Peakokk:Sandra K.


Riisi-šokolaadikook kohupiimakattega

PÕHI
150 g Tume šokolaad
1 spl Õli
3 dl Riisikrõbinad
KREEM
6 tk Želatiinileht
1 dl Piim
500 g Kohupiimakreem
2 dl Mesi
1 tl Vanillsuhkur
Mõni tilk piparmündi essentsi

KAUNISTUSEKS
Riivitud šokolaad

1. Kata vorm fooliumiga. Pane kaussi õli ja šokolaad ning sulata see veevannil.

2. Sega kuuma šokolaadimassiga riisikrõbinad. Määri ühtlase kihina vormi ja lase jahtuda.

3. Paisuta želatiinilehti külmas vees 10 minutit. Pigista kuivaks ja sulata kuumas piimas.

4. Sega kohupiim mee ja vanillsuhkruga, maitsesta mõne tilga piparmündiessentsiga. Nirista želatiin kohupiimamassi hulka, sega läbi ja tõsta vormi.

5. Tasanda pealt ja pane vähemalt 4 tunniks külmkappi. Kaunista riivitud šokolaadiga.

Allikas:toidutare
Peakokk:Käthy

No comments:

Post a Comment