Monday, May 8, 2017

5c

15.05

AVOKAADO-KANASALAT


2 kanafileed
1 küpse avokaado
peotäis kirsstomateid või 1-2 tavalist tomatit
1 värske kurk
1 lehtsalat
1 küüs küüslauku
ca 3tl laimimahla,
ca 3spl head õli,
soola,
pipart

Puhasta ja haki avokaado, prae kanatükid ja maitsesta, tomatid lõika hästi peenikeseks, soovi korral
Tükelda tomat ja kurk, rebi lehtsalat tükkideks. Sega teises kausis, tassis või väikesed purgis kokku kaste. Selleks sega laimimahl, õli, sool, pipar ja purustatud küüslauk omavahel ning vala salatile. Sega korralikult ja lase natuke maitsestuda.

Peakokk: Merily

Täistera pasta vormiroog suitsukana ja kodujuustuga

PÕHI
450 g Täistera pasta keedetult (näiteks fusilli)
1 sl Oliiviõli
2 sl Magus tšillikaste
Sool pipar
TÄIDIS
200 g Rasvatu kodujuust
250 g Suitsubroileri kintsuliha
2 tk Muna
1 tk Paprika
1 tk Hapukurk
50 g Riivjuust
Värske till ja petersell
Roheline sibul
Sool, pipar

1 Keeda täistera fusillid ning pane jahtuma. Sega pastale juurde oliiviõli ja magus tšillikaste.

2 Haki parajateks tükkideks ja sega kausis kokku kodujuust, muna, suitsukana, paprika, hapukurk, till, petersell, roheline sibul ja maitseained (sool, pipar).

3 Võta ahjuvorm ning vala põhja keedetud fusillid. Järgmise kihina vala kausis kokku segatud segu ning raputa üle riivjuustuga.

4 Küpseta ahjus 200 kraadi juures u 25-30 minutit.

Susumu maius

200 g maitsestamata jogurt
pakk küpsiseid
väike kirsikompott
väike virsikukompott
200 g vahukoort
 1sl želatiini
suhkur
vanilje
Vahusta vahukoor vähese suhkruga, maitsestamata jogurtile lisa virsikukuubikud ja kirsid,sega juurde tükeldatud küpsised ja viimaksvahukoor, sega läbi. Maitsesta ja kui on mõnusalt kreemjas ja paraja paksusega, siis polegi želatiini vaja. Kui jääb liiga vedel, lisa želatiini, et kreem veidi tarretuks.

Peakokk: Karoliine

No comments:

Post a Comment