Friday, May 12, 2017

8b

30.05

JUUSTUNE SPINATI-FETAPIRUKAS

Põhi:
100 g Saaremaa 82% võid
100 g Saaremaa riivjuustu
180 g nisujahu (u 3 dl)
2-3 sl külma vett

Spinati-fetatäidis:
250 g värsket spinatit
200 g fetajuustu
100 g Saaremaa riivjuustu
2 dl 10% rõõska koort

3 muna

Eemalda spinatilehtedelt paksem varreosa, kuumuta lehed seejärel vähese veega, kuni lehed "kokku kukuvad". Jahuta kiiresti külma vee all, nõruta hoolega ja tükelda.

Valmista põhi: näpista või, jahu ja riivjuust puruseks, siis lisa vesi (mitte kõike korraga - võib piisata ka supilusikatäiest). Suru tainas 20-24 cm läbimõõduga pirukavormi põhjale ja servadele. Võimaluse korral lase pirukatainal külmkapis veidi taheneda.

Eelküpseta põhja 200kraadises ahjus umbes 10 minutit.


Riivi või haki fetajuust, sega ülejäänud täidiseainetega. Tõsta täidis eelküpsetatud pirukapõhjale ning küpseta veel umbes 20 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne ja täidis on hüübinud.

Allikas: nami-nami
Peakokk: Hannabel


Pikkpoiss munaga

Salatiks 200 g hapukoort
1 värske kurk
3 tomatit

ketšup 3 spl
küüslauguküüs 3 tk
muna 2 tk
Muna (keedetud) 2 tk
sibul 1 tk
sool, pipar 1 tl
till 1 punt
veisehakkliha 500 g

1. Haki sibul, küüslauk ja till. Tõsta kaussi.
2. Lisa kaussi hakkliha, ketsup ja munad. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Aseta ahjuplaadile muna, tõsta peale hakkliha segu ja vormi pätsikujuliseks. Küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit.
4. Serveeri meelepärase lisandiga.

Allikas: köök
Peakokk: Emma


Mango-mandariini pokaalipasha laimiga

400 g Kohupiimapasta
1 dl Kookoskoor
1 dl Rõõsk koor 35%
0.5 dl Tuhksuhkur
2 tl Vanillsuhkur
312 g Mandariinikompott
1 tk Mango või
425 g Mangokompott
1 tk Laim

1. Tükelda mango kuubikuteks.

2. Tõmba laimikoorest peeneid ribasid kaunistuseks, pressi viljast välja mahl ja kalla vaid mahl mangole. Lase maitsestuda, kuni valmistad ülejäänud magustoitu.

3. Vahusta vahukoor suhkrutega, sega hulka kohupiim ja kookoskoor, kõige lõpuks ka mangotükid ja suurem osa mandariinidest (osa jäta kaunistuseks kõrvale).

4. Tõsta pokaalidesse, kaunista mandariinilõikude ja laimikooreribadega.

Allikas: toidutare
Peakokk: Katariin


No comments:

Post a Comment