Thursday, May 4, 2017

6a

17.05

Toorjuustukiusatus

8 näkileiba
2 dl juurvilja-või kanapuljongit
200 g küüslaugu või muud toorjuustu

Niisuta leivad rohke puljongiga. Jäta umbes 10 minutiks seisma. Samal ajal pehmenda juust karbis võinoaga, määri niisutatud leivale ja keera rulli. Aseta rullid vähemalt üheks tunniks külmkappi. Lõika pooleks ja serveeri väikesel taldrikul.

Peakokk: Marian

Riisimakaronivorm

hakkliha 300 g
ketšup 100 ml
marineeritud kurk 2 tk
muna 2 tk
pipar
riisimakaronid 300 g
riivjuust 200 g
sibul 1 tk
sool
hapukoor 20% 2 dl

1. Pruunista hakkliha ja tükeldatud sibul ning prae pannil.
2. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa juurde tükeldatud kurk ja ketšup.
3. Klopi lahti munad, maitsesta soola ja pipraga, lisa hapukoor.
4. Kata ahjuvorm riisimakaronidega, seejärel lisa hakklihasegu ja munakaste. Torka noaga mõned augu, et kaste imbuks ka makaronide vahele. Kata vorm riivjuustuga ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 40 minutit.

Allikas: köök

Peakokk:Berlin


Šokolaadisuflee

Jäätis
3 sl võid
3 sl jahu
250 g 10 % koort
5 muna
45 g suhkur
3 sl kakaod
Vormi määrimiseks võid ja riivsaia.

1. Lülitada praeahi 180-200ºC juurde soojenema. Klaasvorm määrida võiga ja puistata üle riivsaiaga.
2. Või pannakse keedunõusse, sulatatakse, lisatakse jahu ja koor ning keedetakse valge kaste, jahutatakse.
3. Munakollased eraldatakse munavalgest.
4. Munakollased vahustatakse suhkruga, lisatakse koos kakaoga kastmele, ettevaatlikult segades.
5. Munavalged vahustatakse ja segatakse ettevaatlikult segule.
6. Segu valatakse ettevalmistatud vormi ja küpsetatakse 30 minutit.
7. Serveeritakse vanillikastmega (jäätisega) kohe pärast ahjust välja võtmist.

Allikas: toidutare
Peakokk: Birgit


No comments:

Post a Comment