Thursday, May 4, 2017

7c

12.mai

Shakshuka

Lõbusa nimega toidu taga peidab end üks ütlemata maitsev, tervislik ja hõlpsalt valmiv araabiapärane panniroog. Tomatikastmes küpsetatud munad sobivad suurepäraselt nädalavahetuse hommikutesse.
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Punane paprika
2 spl Oliiviõli
1 tl Paprikapulber
1.5 tl Jahvatatud vürtsköömned
0.5 Tšillihelbed
1 spl Suhkur
1 tl Sool
400 g Kikerherned
400 g Purustatud tomatid
4 tk Muna
70 g Fetajuust
Must pipar
Värske petersell või koriander


1. Haki sibul ja küüslauk, puhasta ja tükelda paprika. Kuumuta pannil õli. Lisa sibul, küüslauk ja paprika ning prae nõrgal kuumusel, kuni sibul ja küüslauk on läbipaistvad. Maitsesta paprikapulbri, vürtsköömnete, tšillihelveste, suhkru ja soolaga.

2. Nõruta kikerherned, loputa külma vee all sõelal. Lisa koos purustatud tomatitega pannile. Lase 5 minutit vaikselt ilma kaaneta podiseda. Kui tundub, et kaste on liiga paks, lisa veidi vett.

3. Lükka lusikaga tomatikastmesse madalad süvendid ja löö neisse ükshaaval munad. Pane pannile kaas peale ja lase munadel hüübida 5–10 minutit, olenevalt sellest, millist küpsusastet soovid (mulle meeldib, kui valge on hüübinud, kuid kollane veel vedel). Puista valmis roale fetajuustu ja värskeid ürte. Jahvata peale musta pipart.

Allikas: toidutare
Peakokk. Kätriin


Pitsapannkook

Koostisosad
1 l  piima  
4  muna  
1 tl  soola  
5 dl  nisujahu  
0.5 dl  rapsi- või avokaadoõli  

Täidis:
150 g  singiviilusid  
100 g  kirss- või miniploomtomateid poolitatult  
1  sibul hakitult või ratasteks lõigatult  
1  peenestatud küüslauguküüs  
150 g  riivjuustu  
  
Mõõda piim kaussi.
Lisa hulka munad ja sool.
Sega vispliga ettevaatlikult läbi.
Lisa pidevalt segades juurde nisujahu.
Lõpuks lisa õli.
Lase tainal tubli pool tundi paisuda.
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud kõrgema servaga ahjuplaadile.
Raputa peale singiribad, kirsi- või miniploomtomatid, sibul, küüslauguküüs ja lõpuks riivjuust.
Küpseta pitsapannkooki 225-kraadise ahju keskmisel restil umbes 30 minutit või kuni pind on hüübinud ja kuldpruun.
Paku nagu pitsat.

Allikas: prisma
Peakokk. Brita

Kookospallid

300 g kookoshelbeid
2 sl maisitärklist
1 sl sidrunimahla
1 tl vanillsuhkrut
400 g suhkruga kondenspiima

Kaunistamiseks
50 g tumedat šokolaadi
nonparelle

1. Pane kaussi kookoshelbed, maisitärklis,sidrunist pressitud mahl ja vanillsuhkur,sega suure lusikaga hästi läbi. Lisa kondentspiim ning sega puhaste kätega ühtlaseks taignaks.
2. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Veereta taignast märgade kätega pallid ning lao need paarisentimeetriste vahedega ahjuplaadile.
3. Küpseta 175 kraadi juures 20 min.või kuni pealispind on kergelt pruunistunud. Tõsta koogilabidaga restile jahtuma.
4. Sulata tükkideks murtud kuuma vette asetatud kausis. Tilguta kahvliga igale pätsile veidi sulašokolaadi ning raputa kohe peale ka nonparelle (enne, kui šokolaad tahkub). Lase restil veidi jahtuda).

Küpsisekräsupea

3 pk kakaoküpsiseid
300g haput paksemat moosi
5 dl hapukoort
Kaunistamiseks 50 g tumedat šokolaadi

1. Lao põhjaks 3x4 või 4x4 küpsist.Kata küpsised moosiga.
2. Murenda ülejäänud küpsised kaussi ning sega hapukoorega. lase 5-10 minutit seista, et osa koorest imenduks. Laota saadud segu küpsise- ja moosikihile.
3. Pane kook mõneks tunniks kuni üheks ööks külmkappi maitsestuma.
4. kaunista sokolaadikommide või -glasuuriga.

Peakokk: Kristel

No comments:

Post a Comment