Thursday, September 23, 2021

5b poisid


1. tund- 29.sept.

Pannkoogid juustutäidisega




Taigen:
4 muna
1 tl suhkrut, pisut soola
4 sl õli
8 dl piima
4 dl nisujahu

Täidis:
200 g (riiv)juustu
2 tomatit (või 1 paprika)
ketšupit
praadimiseks õli

*Klopi munad, suhkru ja soolaga ühtlaseks. Kasuta visplit.
*Lisa munadele õli ja 2 dl piima
*Lisa juurde jahu ja klopi taigen ühtlaseks
*Lisa taignale ülejäänud piim
* Hoia taignat umbes 15 min külmkapis
* Riivi juust ja lõika tomat väikesteks tükkideks
* Prae ülepannikook ühelt poolt pruuniks ja keera ümber
* Määri poolele koogile veidi ketšupit ning lisa lusikatäis tomatitükke ja riivitud juustu. Keera kook kahekorra ja prae mõlemalt poolt.

Peakokk: Märten


Pastaroog


300 g pastat
150 g singikuubikuid
300 g purustatud tomateid
200 g juustu
2 sibulat
2 sl õli

* Keeda pasta soolaga maitsestatud vees
* Haki sibulad tükkideks ja kuumuta pannil õliga klaasjaks.
* Lisa singikuubikud ja prae pisut.
* Lisa purustatud tomat ja maitsesta segu pipra ja soolaga.
* Kurna pasta ja vala tagasi potti. Lisa tomati-singisegu ja kuumuta veidi aega.
* Serveerimisel raputa peale riivitud juustu.

 

Peakokk: Kaspar


Küpsisetort


1 dl moosi
400 g hapukoort
1 dl marju (sõstrad, jõhvikad)
100 g šokolaadi Bitter (ilma lisanditeta)
2 pakki tavalisi kandilisi küpsiseid

* Lao taldrikule  küpsiseid, määri nendele pool moosist.
* Lao nendele veel  küpsiseid ja määri nendele ülejäänud moos.
* Murra ülejäänud küpsised tükkideks ja sega hapukoorega.
* Tõsta küpsise-koore segu ühtlase kuhjana tordile.
* Pane marjad tordi peale.
* Murra šokolaad tükkideks ja sulata vesivannil.
* Nirista šokolaad sigri-migri triipudena tordile.
* Pane tort külmkappi.

Peakokk: Kert

2. tund - 6.okt.


KÜÜSLAUGULEIVAD


viilutatud tumedat leiba (10 viilu)
küüslauku
õli
soola

Koori küüslauguküüned ja haki peeneks või suru läbi küüslaugupressi. Pane kaussi, lisa õli ja sool. 
Lõika leivaviilud kangideks, sega kausis õli-küüslauguseguga. 
Laota ahjuplaadile ning küpseta 225-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni leivad on mõnusalt krõbedad. Sega küpsetamise ajal paar korda - siis küpsevad leivad ühtlaselt.

Allikas: nami-nami

Toorsalat

150 g hiina kapsast
2 tomatit
1 värske kurk
1 punane sibul
2 sl õli
4 sl haput mahla
näpuotsaga soola, pipart, suhkrut
  • Tükelda kapsas.
  • Tomatid lõika sektoriteks, sektorid pooleks.
  • Viiluta kurk, lõika viilud neljaks.
  • Sibulast lõika õhukesed poolrattad.
  • Sega kastmeained omavahel ja lisa salatile.
Peakokk: Ramon-Marten

Juustu-salaami pitsa

2 pitsapõhja
1 tomat
200 g salaami vorsti
3 sl tomatikastet
1 tl pitsamaitseainet
200 g juustu

Määri eelküpsetatud pitsapõhjale ketšupit või tomatikastet.
Lisa sinna ka salaamivorst ning raputa peale pitsamaitseainet.
Viiluta tomat ja jaota pitsale.
Riivi juust ja puista kõige peale. 

Peakokk: Kedor

Lihtne šokolaadidipp puuviljadega

(8-le)

1 dl šokolaadikreemi Nutella
2 sl piima või vett
2 banaani
2 kiivit
2 nektariini 
tikke

Sega šokolaadikreem vee või piimaga ühtlaseks, tõsta väikessesse kaussi.
Pese puuviljad, eemalda koored ja vajadusel kivid.
Lõika puuviljad tükkideks.
Aseta kõik kaunilt vaagnale. Lisa juurde pikad tikud. Tiku otsad võid eelnevalt kaunistada.


Marjajook jogurtiga

10 dl maitsestamata jogurtit
400 g külmutatud maasikaid
2 banaani
4-6 sl suhkrut

Kalla kõik ained blenderisse ehk kokteilimikserisse ja käivita see.
Serveeri saadud rooga kas joogina klaasides või magustoiduna pokaalides.


Peakokk: Uku Karl



3. tund - 13. okt.

Tikuvõileivad


10 viilu leiba
24 viinamarja
200 g juustutükk
200 g sinkvorsti (mitte viile)
24 tikku
100 g võid
Hambatikke

Määri leivale või ja lõika leivaviil neljaks võrdseks osaks. Lõika ka katteained väikesteks ruutudeks. Aseta sink, juust, viinamari tiku abil leivale.

Peakokk: Georg Osvald


Kanavokk 


2 porgandit
1 sibul
6 cm porru valget osa
2 sl õli
3 tl karrit
300 g broilerifileed
2-4 dl vett
2 sl sojakastet
1/2 paprikat
2 dl konservmaisi
1 tl paprikapulbrit
munanuudlid

Keeda munanuudlid (vaata õpetust pakilt).
Koori ja tükelda porgand ja sibul viiludeks, porru ratasteks ning paprika kuubikuteks. Kanafilee tükelda suupärasteks tükkideks. Kuumuta pannil õli, lisa karri ja kanatükid.  Prae pidevalt segades pruunistumiseni, lisa porgand , sibul ja porru ning sega aeg-ajalt. Lisa vesi ja hauta toitu kaane all umbes 10 minutit. Lisa paprika , mais ja sojakaste. Kuumuta kuni 5 minutit.
Serveeri nuudlitega.

Peakokk: Sander



Mahlajook sidruniga


4 klaasi apelsinimahla või kodust õunamahla
4 klaasi vett
4 sl suhkrut
 2 sidrunit
Lase vesi veekannuga keema.
Kalla 1 klaasitäis kuuma vett kruusi või kannu, lisa suhkur ja sega.
Kalla mahl ja jahtunud vesi kannu.
Pigista sisse sidrunimahl.


Munakattega marjakorvikesed


13 poest ostetud salatikorvikest
2 muna
2 sl suhkrut
4 sl hapukoort
8 sl külmutatud vaarikaid

Vahusta muna suhkruga tugevaks vahuks.
Sega munale juurde hapukoor.
Jaota marjad korvikeste põhja ning kata munaseguga.
Küpseta 200 kraadi juures umbes 10 minutit (kuni munakate hakkab kergelt pruunistuma).

No comments:

Post a Comment