Thursday, September 30, 2021

5c grupp

 7.okt.

KÜÜSLAUGULEIVAD




viilutatud tumedat leiba (10 viilu)
küüslauku
õli
soola

Koori küüslauguküüned ja haki peeneks või suru läbi küüslaugupressi. Pane kaussi, lisa õli ja sool. 
Lõika leivaviilud kangideks, sega kausis õli-küüslauguseguga. 
Laota ahjuplaadile ning küpseta 225-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni leivad on mõnusalt krõbedad. Sega küpsetamise ajal paar korda - siis küpsevad leivad ühtlaselt.

Allikas: nami-nami

Toorsalat

150 g hiina kapsast
2 tomatit
2 värske kurk
1 punane sibul
2 sl õli
4 sl haput mahla
näpuotsaga soola, pipart, suhkrut
Tükelda kapsas.
Tomatid lõika sektoriteks, sektorid pooleks.
Viiluta kurk, lõika viilud neljaks.
Sibulast lõika õhukesed poolrattad.
Sega kastmeained omavahel ja lisa salatile.

Küüslaugu-hapukoore dipikaste 


4 tk küüslauguküünt
300 g hapukoort
1 tl küüslaugusool ( Santa Maria )
1 spl värsket tilli
soola
Valmistamine
1) Pressi küüslauguküüned. 2) Lisa Hapukoor ja sega. 3) Nüüd lisa küüslaugusool ja maitse järgi tavaline lauasool. 4) Haki värske till ja lisa kastmele. 5) Serveerida peale 10 min. külmkapis hoidmist.

Allikas: toidutare


Peakokk: Kusti


Pastaroog

300 g pastat
200 g singikuubikuid
300g purustatud tomateid
200 g juustu
2 sibulat
1,5 sl õli

* Keeda pasta soolaga maitsestatud vees
* Haki sibul tükkideks ja kuumuta pannil õliga klaasjaks.
* Lisa singikuubikud ja prae pisut.
* Lisa purustatud tomat ja maitsesta segu pipra ja soolaga.
* Kurna pasta ja vala tagasi potti. Lisa tomati-singisegu ja kuumuta veidi aega.

* Serveerimisel raputa peale riivitud juustu.

Peakokk: Marten



MÕNUSAD ŠOKOLAADIMUFFINID

2 muna
125 g fariinsuhkrut (Dansukker)
135 g nisujahu
3 sl naturaalset kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut (Dansukker)
150 g maitsestamata jogurtit või hapukoort
50 g sulatatud võid
100 g jämedalt hakitud šokolaadi
Vahusta munad fariinsuhkruga kohevaks.
Sega kuivained omavahel.
Sega munavahu hulka vaheldumisi hapukoor, jahtunud sulavõi ja kuivained. Viimasena lisa jämedalt hakitud šokolaad.
Jaota tainas paberümbristega vooderdatud muffinivormidesse, pannes vormid ääreni täis. Soovi korral puista peale küpsetuskindlaid tordikaunistusi.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 15-20 minutit, kuni muffinid on kenasti kerkinud ja läbinisti küpsed.

Allikas: nami-nami


Marjajook jogurtiga


2 l maitsestamata jogurtit
600 g külmutatud maasikaid
4 banaani
8-12 sl suhkrut

Kalla kõik ained blenderisse ehk kokteilimikserisse ja käivita see.
Serveeri saadud rooga kas joogina klaasides või magustoiduna pokaalides.

Peakokk: Sebastian








14.okt.

Vorstikeerud


250 lehttaignat
50 g salaamivorsti
1 muna

Lase külmutatud poetaigen üles sulada.
Rulli taigen õhemaks
Lao rullitud taignale ühtlaselt vorstiviilud.
Keera taigen koos vorstiviiludega tihedalt rulli.
Lõika saadud rullterava noaga umbes 1cm paksusteks viiludeks.
Aseta viilud ahjuplaadile, määri pealt munaga ja küpseta 200 kraadi juures umbes 10-15 minutit.

Aedviljad dipikastmega

1 kaalikas
2 porgandit
1 kurk
pool lillkapsast
200 g juustu Merevaik
2 sl vett

* Lõika porgand, kaalikas ja kurk kangideks.
* Lisa Merevaigule vesi ja sega ühtlaseks.
* Tõsta dipikaste kausiga vaagna keskele. Ümber selle aseta juurviljakangid ja lillkapsaõisikud.



Peakokk: Mia


Lihtne aedviljasupp frikadellidega

2l vett
400 g värsket kapsast
1 sibul
2 väikest porgandit
2 kartulit
2 puljongikuubikut
400 g külmutatud frikadelle
2 sl maitserohelist (till, murulauk, petersell)

  • Lõika kapsas väikesteks ruudukujulisteks tükkideks, haki sibul peeneks, porgandid ja kartulid väikesteks kuubikuteks.
  • Kuumuta vesi potis keemiseni ja lisa puljongikuubikud.
  • Kõigepealt pane potti kapsad ja porgandid ning keeda umbes 10minutit,siis lisa sibul ja kartul ning keeda veel.
  • Kui noaga katsudes on kartulitükid pehmed, lisa frikadellid.
  • Keeda, kuni frikadellid tõusevad supi pinnale.
  • Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Puista supile hakitud maitserohelist. 

Peakokk: Risto

Kohevad minitatrapannkoogid / Poffertjes

Poffjertjes'id on imeväiksed kohevad pannkoogid, mida enamasti valmistatakse tatra- ja nisujahu segust ning mis on Hollandis väga populaarsed. Nimetus poffertjes viitab nende kohevale (puffy) vormile. Enamasti kasutatakse nende praadimiseks spetsiaalset, pisikeste lohkudega panni, aga sama hästi on neid võimalik praadida ka tavalisel pannil. Poffertjes on ka levinud tänavatoit.


2 tl kuivpärmi
200 gr tatrajahu
200 gr nisujahu
4 muna
2 tl suhkrut
soola
500 ml toasooja piima
praadimiseks võid või õli
serveerimiseks head võid ja tuhksuhkrut

Klopi munad lahti ning lisa piim. Sega omavahel pärm, jahud, suhkur ja sool ning sega seejärel munasegu hulka. Kata kauss kilega ning jäta vähemalt tunniks ajaks seisma.
Pintselda pann või või õliga ning prae pisikesed pannkoogid, igaüks teelusikatäiest taignast, mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Serveeri kuumalt koos kvaliteetse või ja tuhksuhkruga (või moosiga).

Peakokk: Regor




No comments:

Post a Comment