Wednesday, September 8, 2021

9d


 KARDEMONIGA ÕUNAMOOS


3 kg õuna (puhastatud kaal!) 1 kg õunu
1 kg suhkrut         330 g suhkrut
1 sl värskelt jahvatatud kardemoni 1/3 sl kardemoni


Pese õunad, lõika neljaks ja eemalda südamikud. (Kui soovid, võid muidugi õunad esmalt ka koorida).
Pane koos vähese veega potti ning kuumuta tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni õunad pehmenema hakkavad.
Lisa suhkur ja kardemon ning kuumuta veel 10-15 minutit, kuni õunad on pehmed ja läbipaistvad.
Pane kuum moos kuumadesse steriliseeritud purkidesse ja kaaneta kohe.
Kasutati Valge Klaari õunu (mitte üleküpseid) ja arvestati kilo suhkrut kolme kg õunatükkide kohta (ehk siis 330 g/1 kg kohta. Kui kasutad hapukamaid õunu, siis võid suhkru kogust tõsta.

Allikas: Nami-nami

No comments:

Post a Comment