Friday, September 30, 2022

5.a poisid

 7.okt.

Vorstikeerud



250 lehttaignat
50 g salaamivorsti
1 muna
soovi korral tomatikastet

Lase külmutatud poetaigen üles sulada.
Rulli taigen õhemaks
Soovi korral kata rullitud taigen tomatkastmega. Lisa sinna juurde ühtlaselt vorstiviilud.
Keera taigen koos vorstiviiludega tihedalt rulli.
Lõika saadud rullterava noaga umbes 1cm paksusteks viiludeks.
Aseta viilud ahjuplaadile, määri pealt munaga ja küpseta 200 kraadi juures umbes 10-15 minutit.

Peakokk: Oskar

PITSA




pitsajahu
hapukurk
1  paprika
300 g hakkliha
2-3 tomatit
1 sibul
400 g riivjuustu
pitsamaitseaine
ketšup
pitsamaitseainet 

Vastavalt pakil olevale juhendile eelküpseta pitsapõhi 10 min.
Määri eelküpsetatud taignale ketšup. Prae pannil läbi sibul ja hakkliha, maitsesta ning laota taignale. Seejärel laota pitsale tükeldatud paprika ja viilutatud hapukurk ja tomat. Raputa pitsale peale pitsamaitseainet ja riivjuustu. Küpseta 180-200 ᵒC juures.

Peakokk: Lukas


Puuviljasalat +(vaniljekaste)


 

4 õuna
5 dl ananassikompotti
2 apelsini
30 viinamarja
2 dl ananassikompoti vedelikku

*Pese puuviljad puhtaks, koori apelsin ja õun.
*Lõika õun ja apelsin tükkideks ning viinamarjad pooleks.
*Sega juurde ananassitükid ja kompotivedelik.
*Soovi korral võid serveerida vaniljekastmega

Peakokk: Sten


14. okt. 

KÜÜSLAUGULEIVAD



viilutatud tumedat leiba (13 viilu)
küüslauku
õli
soola

Koori küüslauguküüned ja haki peeneks või suru läbi küüslaugupressi. Pane kaussi, lisa õli ja sool. 
Lõika leivaviilud kangideks, sega kausis õli-küüslauguseguga. 
Laota ahjuplaadile ning küpseta 225-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni leivad on mõnusalt krõbedad. Sega küpsetamise ajal paar korda - siis küpsevad leivad ühtlaselt.
Allikas: nami-nami

Dipikaste


100 g hapukoort
100 g majoneesi
tilli
2 küüslauguküünt 

Peakokk: Rasmus


Klassikaline pasta carbonara


400 g spagette
2 muna + 4 munakollast
100 g riivitud parmesani
100 g toorsuitsu peekonit
3-4 küüslauguküünt
soola
pipart
peterselli
60 g võid

Vispelda kokku muna ja munakollased ning lisa riivitud juust. Jäta natuke juustu serveerimiseks ka. Haki toorsuitsupeekon ja küüslauk.
Lase pasta veel keema tõusta ja keeda spagetid soolvees “al denteks”. Aega peaks see võtma ca 7 min. Niikaua jõuate ära teha muud ettevalmistused.
Kuumuta pann, lisa või ja hakitud peekon. Pruunista ning lisa hakitud küüslauk. Prae tasasel tulel, et küüslauk ära ei kärssaks. Nõruta spagetid, jättes natuke alles pasta keeduvett.
Lisa peekonile spagetid, sega ning lisa muna ja juustusegu. Lisa surts pastakeeduvett, sega korralikult läbi ja võta pann tulelt. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri kohe hakitud peterselli ja riivitud parmesaniga.

Allikas: tartumill
Peakokk: Trevo


Kirju Koer


2 pakki (a 180g) Eestimaised küpsised (vanilje- või kohvi-) 
250 g Marmelaad (kuubikud) 
1 dl Rosinad 
3 sl Kakaopulber 
150 g Või 
200 g (pool purki) Kondenspiim suhkruga

Pudista küpsised käte vahel tükkideks. Sega kausis küpsised, marmelaadikuubikud, rosinad ja kakaopulber. Sulata kastrulis või. Lisa kondenspiim ja sega läbi. Vala segu küpsisesegule ja sega ühtlaseks. Mätsi segu küpsetuspaberil vorstikujuliseks ja keera paberisse. Lase seista külmikus vähemalt 2 tundi kuni üleöö. Lõika viiludeks.

Allikas: toidutare
Peakokk: Aleks

No comments:

Post a Comment