Friday, September 30, 2022

5.b poisid

 7.okt.

Täidetud munad


8 muna
100 g juustu
2 sl võid
4 sl majoneesi
1 paprika
peterselli

Keeda munad kõvaks, jahuta.
Riivi juust peene riiviga
Lõika munad pikuti pooleks.
Hõõru või, munakollased, majonees ja riivjuust ühtlaseks seguks.
Lõika muna alumiselt poolelt ära väike viiluke, siis seisab muna taldrikul paigal.
Täida munad seguga, kaunista paprikatüki ja petersellilehega.


Peakokk: Hugo

Pastaroog

300 g pastat
200 g singikuubikuid
300g purustatud tomateid
100 g juustu
1,5 sibul
1,5 sl õli

* Keeda pasta soolaga maitsestatud vees
* Haki sibul tükkideks ja kuumuta pannil õliga klaasjaks.
* Lisa singikuubikud ja prae pisut.
* Lisa purustatud tomat ja maitsesta segu pipra ja soolaga.
* Kurna pasta ja vala tagasi potti. Lisa tomati-singisegu ja kuumuta veidi aega.
* Serveerimisel raputa peale riivitud juustu.


Peakokk: Ian


Sõrnikud ehk kohevad kohupiimakotletid


ca 14 sõrnikut

2 (kuhjaga) sl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
3 sl suhkrut
näpuotsatäis soola
2 muna
400 g ricotta kohupiima

Praadimiseks:
võid ja õli

Serveerimiseks:
moos või hapukoor

Sega kuivained omavahel. Lisa ülejäänud ained ning sega kõik ühtlaseks tainaks. Lase tainal külmkapis seista vähemalt 3 tundi (kõige parem üleöö)*. Seejärel kuumuta pannil võrdses koguses võid ja õli ning pane pannile supilusika abil pisikesed kohupiimakuhjakesed**.

* Seistes muutub tainas paksemaks, tänu millele on teda mugav pannil küpsetada.
** Küpseta sõrnikuid pannil madalal kuni keskmisel kuumusel, sest nii saad kindel olla, et sõrnikud jäävad seest küpsenud ja kohevad, samas aga tekitavad küpsetades endale peale kerge kooriku. Lisa võid ja õli iga uute sõrnikute küpsetamisel!

Allikas: kokkama 


Peakokk: Andrus


14. okt.

Lavaširullid


1 lavaš
merevaik ( nt murulauguga)
lehtsalatit
pakk makrat
värsket kurki

1 lavaš
merevaik
lehtsalat
100 g kanasinki
100 g riivjuustu
värske kurk

Laota lavaš laiali. Määri üsna mõnus paks kiht merevaiku peale. Laota salatilehed laiali. Kata meeldiva kattega ja kõige peale ribasta värske kurk. Keera võimalikult tihedalt kokku ja tee rull sobivateks tükikesteks. Lase enne serveerimist veidi külmkapis seista. 

Peakokk: Gregor


Pannkoogid juustutäidisega


Taigen:
6 muna
1,5 tl suhkrut, pisut soola
6 sl õli
12 dl piima
6 dl nisujahu

Täidis:
300 g (riiv)juustu
3 tomatit (või 1 paprika)
ketšupit
praadimiseks õli

*Klopi munad, suhkru ja soolaga ühtlaseks. Kasuta visplit.
*Lisa munadele õli ja 2 dl piima
*Lisa juurde jahu ja klopi taigen ühtlaseks
*Lisa taignale ülejäänud piim
* Hoia taignat umbes 15 min külmkapis
* Riivi juust ja lõika tomat väikesteks tükkideks
* Prae ülepannikook ühelt poolt pruuniks ja keera ümber
* Määri poolele koogile veidi ketšupit ning lisa lusikatäis tomatitükke ja riivitud juustu. Keera kook kahekorra ja prae mõlemalt poolt.

Peakokk: Rome

Marjajook jogurtiga

2 l maitsestamata jogurtit
600 g külmutatud maasikaid
4 banaani
6 - 8 sl suhkrut (maitse järgi)

Kalla kõik ained blenderisse ehk kokteilimikserisse või kasuta saumikserit.
Serveeri saadud rooga kas joogina klaasides või magustoiduna pokaalides.


Kaerahelbeküpsised


250-300 g kaerahelbeid
2 suurt muna
100 g suhkrut
100 g sulatatud võid
0,5 tl vanilliekstrakti või suhkrut

Vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Maitsesta vanilliekstraktiga, lisa sulavõi, kaerahelbed. Sega hoolega, võimaluse korral lase umbes veerand tundi seista.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Tõsta supilusikaga tainaportsud rasvainega määritud ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadises ahjus kuni küpsised on pruunid. 

Peakokk: Karl-Gustav

No comments:

Post a Comment