Monday, May 4, 2015

6b

7. mai

Kerge suitsukanasalat



Valmistusaeg: kuni 20 minSuitsukanasalat värskete köögiviljadega on kerge, kuid samas toitev salat. Maitseb imehästi ja saab kiiresti kõikide lemmikuks. Passib hästi pehme värske pika saiaga.

KoostisKoostis- ja maitseained
2 tkSuitsukanakoib koos kintsuga
600 gKonservananass (tükeldatud)
2 puhmasJääsalat
2 pottiBasiilik
2 tkPaprika (kollane)
4 dlMajonees
Sool
Must pipar
Haki kanakoivalt eemaldatud liha suupärasteks tükkideks. Nõruta ananass, kuid hoia alles umbes 0,5 dl mahla. Rebi suurde kaussi jääsalat ja basiilik. Lisa paprika- ja ananassitükid ning tükeldatud suitsukana. Jahvata peale 0,25 tl jagu pipart ja sega salat kergelt läbi. Kastmeks sega majonees 0,5 dl konservananassi
vedelikuga ja lisa vajadusel soola. Nirista kaste salatile ja jahvata peale veel paar keerdu pipart. Serveeri kohe.
 
Allikas: toidutare
Peakokk: Eliis

Paneeritud kanaribad riisiga

ehk nn kananagitsad (Chicken Nuggets) - aga ehtsast kanafileest ja ahjus küpsetatud.

 

Kaste: hakklihamaitseaine
200 g hapukoort


Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning kuumuta ahi 200 C kraadini.
Võta kolm eraldi sügavat taldrikut. Klopi muna piimaga lahti; sega riivsai paprikapulbri ja küüslaugupulbriga; maitsesta jahu soola-pipraga.
Lõika kanafilee õhukesteks ribadeks, kasta soola-pipraga maitsestatud jahusse, seejärel munasegusse ja lõpuks riivsaiasegu sisse.
Laota ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni kanaribad on kuldsed ja läbinisti küpsed
Allikas: nami-nami

Peakokk: Lotta


Küpsisepallid rosinatega

pool pakki (85 g) küpsiseid
50 g võid
1-2 sl suhkrut
2 sl vett
2 tl kakaod
 2 sl rosinaid
3 sl maisihelbeid
  • Purusta küpsised pudrunuiaga
  • Hõõru või suhkruga
  • pehmeks, lisa küpsised, vesi , kakao, rosinad.
  • Tee käte vahel kuulikesed, veereta beid purustatud maisihelvestes.

Lihtsad kommid


1/2 tordipõhja
200 g šokolaadikreemi (1/2 topsi Nussat)
25 g võid
1 sl vett
  • Murra tordipõhi tükkideks
  • Sega juurde šokolaadikreem, pehme või ja vesi
  • Sega saadud massi mikseri taignalabdega, kuni segu on ühtlane.
  • Aseta segu 15 minutiks külmikusse.
  • Veereta segust ümmargused kommid
  • Pooli neist veereta kakaos, pooli kookoshekvestes.


 Peakokk: Lisa-Martina

14.mai





21. mai



Koorene panniroog


4 portsjonit
Kartuleid500 g
Sinki150 g
Sibulat100 g
võid10 g
 kohvikoort 10%200 g
 sulatatud juustu80 g
Kanamuna2 tk
Musta pipart
Soola
Dijoni sinepit
Tüümiani vms ürti

Valmistamine

Lõika kartulist, singist ja sibulast võrdse suurusega kuubikud. Kuumuta pannil või ja prae selles tasasel tulel aeg-ajalt segades kartulit, sinki ja sibulat seni, kuni kartul on pehme. Lisa kohvikoor ja sulatatud juust. Sega ja kuumuta, kuni koor on keenud paksuks. Maitsesta soola, pipra, sinepi ja värskete ürtidega.
Kui tahad rooga efektselt serveerida, praegu peale üks kuni kaks härjasilmaga muna.

Allikas: valio
Peakokk: Emma


Peakokk: Mia

No comments:

Post a Comment