7. mai
Kerge suitsukanasalat
Koostis | Koostis- ja maitseained | |
2 tk | Suitsukanakoib koos kintsuga | |
600 g | Konservananass (tükeldatud) | |
2 puhmas | Jääsalat | |
2 potti | Basiilik | |
2 tk | Paprika (kollane) | |
4 dl | Majonees | |
Sool | ||
Must pipar |
vedelikuga ja lisa vajadusel soola. Nirista kaste salatile ja jahvata peale veel paar keerdu pipart. Serveeri kohe.
Allikas: toidutare
Peakokk: Eliis
Peakokk: Eliis
Paneeritud kanaribad riisiga
- 150 g (panko) riivsaia
- 0,5 tl küüslaugupulbrit
- 0,5 tl paprikapulbrit
- 1 muna
- 1 dl piima
- 500 g kanafileed
- 1 dl nisujahu
- soola ja musta pipart
Kaste: hakklihamaitseaine
200 g hapukoort
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning kuumuta ahi 200 C kraadini.
Võta kolm eraldi sügavat taldrikut. Klopi muna piimaga lahti; sega riivsai paprikapulbri ja küüslaugupulbriga; maitsesta jahu soola-pipraga.
Lõika kanafilee õhukesteks ribadeks, kasta soola-pipraga maitsestatud jahusse, seejärel munasegusse ja lõpuks riivsaiasegu sisse.
Laota ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni kanaribad on kuldsed ja läbinisti küpsed
Võta kolm eraldi sügavat taldrikut. Klopi muna piimaga lahti; sega riivsai paprikapulbri ja küüslaugupulbriga; maitsesta jahu soola-pipraga.
Lõika kanafilee õhukesteks ribadeks, kasta soola-pipraga maitsestatud jahusse, seejärel munasegusse ja lõpuks riivsaiasegu sisse.
Laota ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni kanaribad on kuldsed ja läbinisti küpsed
Peakokk: Lotta
Küpsisepallid rosinatega
pool pakki (85 g) küpsiseid
50 g võid
1-2 sl suhkrut
2 sl vett
2 tl kakaod
2 sl rosinaid
3 sl maisihelbeid
- Purusta küpsised pudrunuiaga
- Hõõru või suhkruga
- pehmeks, lisa küpsised, vesi , kakao, rosinad.
- Tee käte vahel kuulikesed, veereta beid purustatud maisihelvestes.
Lihtsad kommid
1/2 tordipõhja
200 g šokolaadikreemi (1/2 topsi Nussat)
25 g võid
1 sl vett
- Murra tordipõhi tükkideks
- Sega juurde šokolaadikreem, pehme või ja vesi
- Sega saadud massi mikseri taignalabdega, kuni segu on ühtlane.
- Aseta segu 15 minutiks külmikusse.
- Veereta segust ümmargused kommid
- Pooli neist veereta kakaos, pooli kookoshekvestes.
Peakokk: Lisa-Martina
14.mai
21. mai
Koorene panniroog
4 portsjonit
Kartuleid | 500 g |
Sinki | 150 g |
Sibulat | 100 g |
võid | 10 g |
kohvikoort 10% | 200 g |
sulatatud juustu | 80 g |
Kanamuna | 2 tk |
Musta pipart | |
Soola | |
Dijoni sinepit | |
Tüümiani vms ürti |
Valmistamine
Lõika kartulist, singist ja sibulast võrdse suurusega kuubikud. Kuumuta pannil või ja prae selles tasasel tulel aeg-ajalt segades kartulit, sinki ja sibulat seni, kuni kartul on pehme. Lisa kohvikoor ja sulatatud juust. Sega ja kuumuta, kuni koor on keenud paksuks. Maitsesta soola, pipra, sinepi ja värskete ürtidega.
Kui tahad rooga efektselt serveerida, praegu peale üks kuni kaks härjasilmaga muna.
Allikas: valio
Peakokk: Emma
Peakokk: Mia
No comments:
Post a Comment