Kerge suitsukanasalat
Koostis | Koostis- ja maitseained | |
2 tk | Suitsukanakoib koos kintsuga | |
600 g | viinamarju | |
2 puhmas | Jääsalat | |
2 potti | Basiilik | |
2 tk | Paprika (kollane) | |
4+4 dl | Majonees + hapukoor | |
Sool | ||
Must pipar |
Suitsukanasalat värskete köögiviljadega on kerge, kuid samas toitev salat. Maitseb imehästi ja saab kiiresti kõikide lemmikuks. Passib hästi pehme värske pika saiaga.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
Haki kanakoivalt eemaldatud liha suupärasteks tükkideks. Rebi suurde kaussi jääsalat ja basiilik. Lisa paprika- ja viinamarjatükid ning tükeldatud suitsukana. Jahvata peale 0,25 tl jagu pipart ja sega salat kergelt läbi. Kastmeks sega hapukoor majoneesiga, lisa vajadusel soola. Nirista kaste salatile ja jahvata peale veel paar keerdu pipart. Serveeri kohe.
allikas: toidutare
Peakokk: Kendra
Hea pilaff
Koostis | Koostis- ja maitseained | |
2 sl | õli | |
600 g | lambaliha | |
2 tk | Sibul | |
Must pipar | ||
250 g | pikateraline riis | |
2 tl | Pune (kuivatatud) | |
3 sl | tomatipüree | |
1 tk | sidruni riivitud koor ja mahl | |
9 dl | kanapuljong | |
2 sl | hakitud petersell | |
sool |
Lõika liha kuubikuteks. Kuumuta pannil õli ja pruunista selles liha. Lisa hakitud sibul ja prae, kuni see muutub läbipaistvaks. Maitsesta soola-pipraga. Sega juurde riis ja pune. Sega omavahel kuum puljong, sidruni koor ja mahl ning tomatipüree. Kalla segu ülejäänud ainete hulka. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel kaanega kaetult 45 minutit või kuni liha ja riis on pehmed. Kui vaja, lisa hautamise ajal puljongit. Maitsesta vajadusel soola, pipra ja vähese koguse suhkruga.
Allikas: toidutare
Peakokk: Grete
Kakaokreem
Kakaokreem
1,5 sl kakaod
2 muna
3 sl suhkrut
1,5 sl jahu
3 dl piima
vaniljesuhkrut
1 dl vahukoort
Serveerimiseks külmutatud marju või hapukat moosi
- Vahusta munad suhkruga.
- Lisa munavahule jahuga segatud kakao ning 3 sl piima.Sega ühtlaseks.
- Kuumuta ülejäänud piim keemiseni, lisa munavaht.
- Kuumuta pidevalt segades, kuni kreem pakseneb.
- Jahuta ja maitsesta vaniljesuhkruga.
- Lisa juurde vahustatud koor.
- Serveeri marjade või hapuka moosiga.
Peakokk: Brita
No comments:
Post a Comment