Pirukas
100 g võid
4 dl jahu
1 muna
2 sl vett
1 tl soola
Täidis:
3 hakitud sibulat
2 sl võid
300g (hakitud seeni ) või suitsukana
1 tükeldatud paprika
0,5 tl musta pipart
1 tl soola
1 dl kohvikoort 10 %
1 sl sinihallitusjuustu
1 muna
hakitud peterselli
Haki võitükid ja jahu noaga segi, lisa lahtiklopitud muna , vesi ja sool. Sega taignaks ja pane pooleks tunniks külmkappi. Kuumuta hakitud sibulaid võis 1-2 minutit, lisa kana ja paprika. Hauta keskmisel kuumusel 4-5 minutit.Maitsesta soola ja pipraga. Lisa rõõsk koor ja murendatud hallitusjuust, sega ja lase veidi jahtuda.Lisa lahtiklopitud munad ja hakitud petersell.
Kata küpsetuspaberiga 24 cm vormi põhi ja küljed ja suru tainas vormi. Küpseta 200 kraadi juures 5 minutit. Tõsta täidis taignale ja küpseta 175 kraadi juures 35 minutit. Serveeri jahtunult.
peakokk: Kristel
Lambaliha-fetapallid riisiga
Üks toekas soe suupiste kulub peolauale ikka ära. Pallid
saad varem valmis vormida ja praadidaküpsetada vahetult enne
serveerimist.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
200 g riisi
500 g | Lamba- või veise-lambahakkliha | |
2 tl | Jahvatatud koriander | |
2 tl | Jahvatatud köömned | |
1 tk | Tšillikaun | |
Hakitud petersell | ||
Worchesteri kaste | ||
1 tk | Muna | |
100 g | Fetajuust | |
1 spl | Õli | |
Sool | ||
Must pipar | ||
DIPIKASTE | ||
2 dl | Kreeka jogurt | |
Mündilehed | ||
Sool | ||
Must pipar |
1. Sega jogurtisse hakitud mündilehed ja maitsesta soola- pipraga. Pane külma kuni serveerimiseni.
2. Lisa hakklihale vürtsid, hakitud tšilli ja petersell, Worchesteri kaste ja muna. Maitsesta soola ja pipraga. Sega ja klopi hästi läbi. Jaga segu 16 osaks ja vormi neist väikesed pallid.
3. Torka iga palli keskele fetajuustu kuubik ja mätsi hakkliha ümber. Pane vähemalt pooleks tunniks või kuni küpsetamiseni külmkappi.
4. Kuumuta ahi 200 kraadini. Prae palle esmalt pannil 1–2 minutit, siis tõsta ahju ja küpseta 9–10 minutit. Serveeri dipikastmega.
2. Lisa hakklihale vürtsid, hakitud tšilli ja petersell, Worchesteri kaste ja muna. Maitsesta soola ja pipraga. Sega ja klopi hästi läbi. Jaga segu 16 osaks ja vormi neist väikesed pallid.
3. Torka iga palli keskele fetajuustu kuubik ja mätsi hakkliha ümber. Pane vähemalt pooleks tunniks või kuni küpsetamiseni külmkappi.
4. Kuumuta ahi 200 kraadini. Prae palle esmalt pannil 1–2 minutit, siis tõsta ahju ja küpseta 9–10 minutit. Serveeri dipikastmega.
Allikas: toidutare
Peakokk: Hanna H.
Magusad riisinuudlid
100 g | Riisinuudlid | |
1 tl | Või | |
1 spl | Suhkur | |
0.5 tk | Mango | |
4 tk | Suur maasikas | |
0.5 tk | Värskelt pressitud laimi mahl | |
2 spl | Cointreau | |
50 ml | Kookoskreem | |
1 spl | Vanillisuhkur | |
Pekanipähklid |
1. Valmista nuudlid vastavalt pakendil toodud juhisele.
2. Koori mango ja viiluta viljaliha.
3. Pruunista pannil või ja suhkur.
4. Lisa mango ja kuumuta.
5. Lisa kookoskreem, Cointreau ja laimimahl.
6. Lisa nuudlid ja kuumuta toit läbi.
7. Serveerides lisa veerandikeks lõigatud maasikad ja mõned pähklid.
HEA TEADA!
Kui roog jääb kuiv ja kleepuv, lisa pannile veidi mahla või vedelat moosi, nt maasikamoosi.
Kaunistuseks ja maitseks võid serveerimisel lisada ka münti.
2. Koori mango ja viiluta viljaliha.
3. Pruunista pannil või ja suhkur.
4. Lisa mango ja kuumuta.
5. Lisa kookoskreem, Cointreau ja laimimahl.
6. Lisa nuudlid ja kuumuta toit läbi.
7. Serveerides lisa veerandikeks lõigatud maasikad ja mõned pähklid.
HEA TEADA!
Kui roog jääb kuiv ja kleepuv, lisa pannile veidi mahla või vedelat moosi, nt maasikamoosi.
Kaunistuseks ja maitseks võid serveerimisel lisada ka münti.
Allikas:toidutare
Peakokk: Lisette
No comments:
Post a Comment