Wednesday, May 6, 2015

6c

Kanawrap

4 tortillat
4 spl magusat tšillikastet (sweet chilli sauce)
250 gr kanafileed
1 värske kurk
1 paprika
salatilehti 4-8 tk
200 gr riivjuustu
soola, pipart, broilerimaitseainet
õli kana praadimiseks
200 gr hapukoort
1 pakk dipikastme pulbrit (küüslaugu dipikaste või murulaugu dipikaste)

Tükelda kanafilee, prae pannil ja maitsesta soola, pipra ja broilerimaitseainega.
Tükelda paprika ja viiluta kurk poolkuuviiludeks.
Sega valmis dipikaste ehk sega hapukoor ja dipikastme pulber.
Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja pane tortilla pannile. Õli ei ole vaja tortilla alla panna.
Määri tortillale 1 spl jagu (või maitse järgi) magusat tšillikastet. Raputa peale riivjuustu. Lase riivjuustul kergelt sulada.
Pane tortilla keskele riivjuustu peale salatileht (või kaks). Laota salatilehele kanatükke, paprikatükke ja kurgiviile. Pane peale dipikastet.
Murra tortilla kokku järgmiselt: kõigepealt keera keskele kokku üks alumine äär, seejärel keera selle ääre peale vasakpoolne äär ja viimasena keera kõige peale parempoolne äär, nii et moodustuks taskulaadne tortilla. Suru kergelt pannilabadaga peale, et servad ilusti kokku jääksid.
PS! Ära hoia liiga kaua tortillat pannil, muidu muutub see liiga krõmpsuks ja nii on seda raske kokku keerata.

Serveeri kindlasti soojalt.

Peakokk: Anni



Kartulipuder  




Koori ja tükelda kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks.
Vala vesi ära ja lase kartulitel potis veidi auruda. Tambi kartulid pudrunuia abil katki, lisades samal ajal vähehaaval kuuma piima ja tükeldatud või.
Klopi puder puulusikaga kohevaks.
Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri.

Kodune hakklihakaste 



Lihtne, kodune ja hea, eriti rohke tilliga.
neljale


Kuumuta pannil või. Lisa hakkliha ja hakitud sibul ning prae küpseks.
Lisa veega segatud nisujahu ja sool. Keeda kastet 5-10 minutit.
Lõpus lisa hapukoor.
Söö keedetud kartulite ja värske salatiga, enne serveerimist lisa kastmele hakitud tilli või muud rohelist.
Peakokk: Lonaly

Šokolaadivulkaanid (fondant) 

'Molten chocolate cake' ja 'Chocolate lava cake' - nii kutsutakse kooke, mis keskelt veel vedelavõitu on - ehk mis siis sööma asudes vulkaanist purskuvat laavat meenutavad. Lihtsad ja mõnusad.
vaniljejäätis

Valmistamine: Määri nn ramekin-vormid hoolikalt võiga ning puista kakaopulbriga üle. Pane kõrvale.
Sulata šokolaad ja või väikeses potis. Tõsta pott tulelt.
Klopi munad suhkruga kohevaks. Lisa sulašokolaadi-või segu ning vahusta elektrimikseriga veel 5 minutit.
Sõelu juurde jahu ja vahusta veel 2 minutit.
Kalla segu ettevalmistet vormidesse.
Küpseta 180kraadises ahjus umbes 10-12 minutit - MITTE ROHKEM!*

Kummuta taldrikule ning serveeri kohe. Peale võid puistata tuhksuhkrut, kõrvale sobib veidi pehme vaniljejäätis.

Allikas: © NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Peakokk: Kistiina

No comments:

Post a Comment