Munarull röstpaprika-toorjuustutäidisega
Lihtne juustuga munarull kaunistab lihavõttelauda ja pakub
ka maitseelamust. Kasuta täidises enda röstitud paprikaid või
konserveeritud röstpaprikaid. Maitseb hea nii ahjust tulnuna kui ka
külmalt, järgmisel päeval.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 12 portsjonit
6 tk | Muna | |
5 dl | Piim | |
1 dl | Nisujahu | |
200 g | Riivitud juust | |
1 tl | Sool | |
0.5 tl | Must pipar | |
1 dl | Hakitud till, murulauk või petersell | |
TÄIDIS | ||
300 g | Philadelphia Sweet Chilli toorjuust | |
3 tk | Röstitud paprika |
1. Haki röstitud paprikad ja sega toasooja toorjuustuga.
Kata kõrgete äärtega suure ahjuplaadi põhi ja servad küpsetuspaberiga.
2. Haki maitseroheline. Vahusta munad, lisa jahu ja piim, juust ja maitseroheline. Maitsesta soolapipraga.
3. Vala segu ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 25–30 minutit, kuni muna on hüübinud ja pealispind pruunistunud.
4. Võta ahjust ja kummuta küpsetuspaberiga kaetud lauale, nii jääb pruunistunud pool väljapoole.
5. Määri kohe peale toorjuustutäidis ja keera küpsetuspaberi abil rulli, paki rull tihedalt paberisse, liitekoht allpool.
2. Haki maitseroheline. Vahusta munad, lisa jahu ja piim, juust ja maitseroheline. Maitsesta soolapipraga.
3. Vala segu ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 25–30 minutit, kuni muna on hüübinud ja pealispind pruunistunud.
4. Võta ahjust ja kummuta küpsetuspaberiga kaetud lauale, nii jääb pruunistunud pool väljapoole.
5. Määri kohe peale toorjuustutäidis ja keera küpsetuspaberi abil rulli, paki rull tihedalt paberisse, liitekoht allpool.
6. Hoia kuni laualeviimiseni jahedas. Lõika viiludeks.
Allikas: toidutare
Peakokk:Kirsika
Ahjulõhe majoneesiga
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
600 kuni 800 g fileed | Lõhe | |
1 tl | Sool | |
0.5 tl | Sidrunipipar | |
MAJONEESIKASTE | ||
1.5 dl | Majonees | |
3 sl (hakitud) | Aedtill | |
1 sl (peenestatud) | Sibul | |
1 sl (mahedamaitseline | Sinep | |
0.5 tl | Sool | |
0.5 tl | Sidrunipipar |
0,5 sidrun
Sega hakitud till, sibul ja sinep majoneesiga, maitsesta 0,5
tl soola ning 0,5 tl sidrunipipraga. Pane kala ahjupannile, raputa üle 1
tl soola ja 0,5 tl sidrunipipraga, pigista peale sidrunimahla ning määri peale majoneesisegu.
Küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit.
Juurde paku salatit:
4 hapukurki 200 g hapukoort, 100 g majoneesi, soola, pipart
Allikas: toidutare
Peakokk: Eliisa
Hõrk rabarbrikook hapukoorega
Hästi maitsev rabarbrikook, millel mure põhi ja kreemjas täidis. Võimaluse korral kasuta noori punase koorega rabarbereid - neid ei pea koorima ning kook tuleb ilus ja värvikas.
kaheksale
-
Tainas:
- 100 g võid
- 85 g suhkrut (1 dl)
- 50 g hapukoort
- 1 muna
- 180 g nisujahu (3 dl)
- 1 tl küpsetuspulbrit
- Täidis:
-
Kate:
- 4 - 5 rabarbrivart
- demerara pruuni suhkrut
Sega täidiseained omavahel ja kalla vormi.
Kata tükeldatud rabarbriga* ning puista peale veidi demerara suhkrut.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni tainas on kuldne ja täidis hüübinud.
Lase veidi vormis jahtuda, siis libista ettevaatlikult koogialusele.
* Noori rabarbrivarsi pole koorida vaja!
Allikas: nami-nami
Peakokk: Heleri
No comments:
Post a Comment