Wednesday, May 20, 2015

6c

Lihtne seljanka

150 g erinevaid lihatooteid (sink, suitsuvorst, kanafilee)
150 g viinereid
7 dl vett
1 sibul
100 g marineeritud kurki
100 g tomatipastat
0,5 sl jahu
1 sl toiduõli
sool
pipar
suhkur
till (oliivid,kapparid,sidrun)
  • Haki sibul ning lõika kurk ja lihatooted kuubikuteks.
  • Prae pannil õlis sibulatükid, lisa lihatoodete tükid (aga mitte viineritükid).
  • Lisa tomatipasta, kuumuta kõik läbi.
  • Lisa jahu ja sega korralikult.
  • Aja vesi keema, lisa pannil olev segu ning kurgitükid.
  • Keeda tasasel tulel umbes 10 minutit ja lisa siis viineritükid.
  • Puista peale hakitud tilli. Soovi korral lisa oliive ja kappareid. Serveeri hapukoorega.
 Peakokk: Sandra L:

Lihtsad hakk-kotletid

Põhiretsept maitsvate ja mahlaste hakk-kotlettide valmistamiseks. Maitsvaimad kotletid saab sea- ja veisehakkliha segust.       



neljale kuni kuuele    

  • 2 viilu saia                                  
  • 2 dl kohvikoort                

  • 500 g kodust hakkliha                
  • maitseaineid omal valikul
  • Praadimiseks:
Pane saiaviilud või riivsai umbes viieks minutiks kaussi vedeliku sisse ligunema.
Haki sibul peeneks ja soovi korral prae kergelt väheses õlis.
Lisa hakkliha, muna, sibul ja maitseained ning sega ühtlaseks.
Vormi saadud tainast märjaks kastetud kätega kotletid ja prae mõõdukal kuumusel kenasti pruuniks.


Krõbedad ahjukartulid

  Õige krõbeduse ja hea maitse annab kartulitele just või kasutamine. Tavaliselt õliga tehtud ahjukartulid ei taha jääda kohe kuidagi nii krõbedad kui võiga tehtud versioon. Ja ära ole kade, kasuta ikka uhkes koguses võid, seda maitsvamad kartulid saad.

0,5 kg kartuleid
50 g võid
soola, pipart
0,5 tl kuivatatud tüümiani (või oreganot või muud maitseürti, olenevalt isiklikust maitsest)
Koori kartulid, suuremad kartulid poolita. Pese kartulid ja kuivata paberrätiga või puhta köögirätiga.
Sulata pannil või, lisa sinna tüümian, soola ja pipart. Vala kartulid pannile sulavõi sisse ha sega korralikult läbi, nii et kõik kartulid oleksid ilusti võiga kaetud. Vala kartulid ahjuvormi. Üleliigne või vala samuti kartulite peale. Küpseta 225°C juures 40 minutit (kuni kartulid on pehmed). Poole küpsemise ajal keera kartuleid, et need pruunistuksid ühtlaselt.

Allikas: Kirsiku retseptiriiul 

Külm kaste

100 g hapukoor
100 g maitsestamata jogurt
100 g majonees
 1 dl õunamahl
2 sl terav tomatikaste 

Peakokk: Pille-Riin

Gluteenivaba tosca kook

250 g Või 82%
2 dl suhkur
3 tk muna
90 g maisijahu
100 g riisijahu
2 tl küpsetuspulber
1 tk  väike ananassikonserv
100 g kuivatatud kirsid
100 g mandlilaastud
200 g rosinad
100 g sarapuupähklid
6 spl  vahukoor 35%

 

1. Vahusta toasoe pehme või suhkruga heledaks vahuks. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval toasoojad munad.
  • Tere Või 82% 150 g,
  • suhkur 1 dl,
  • muna 3 tk

2. Sega küpsetuspulber, sool ja jahud omavahel ning lisa muna ja või vahule.
  • maisijahu 90 g,
  • riisijahu 90 g,
  • küpsetuspulber 2 tl

3. Sega taigen ühtlaseks ja lisa nõrutatud ananasstükid, väikesteks tükkideks hakitud kirsid.
  • ananassikonserv (väike) 1 tk,
  • kuivatatud kirsid 100 g

4. Sega õrnalt läbi ning vala tainas võitatud 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 25-30 minutit.

5. Sulata või kastrulis, lisa riisijahu ja sega ühtlaseks. Lisa suhkur ja sega korralikult läbi. Lisa mandlilaastud, metspähklid, rosinad ja siis vahukoor. Kuumuta paar minutit.
  • Tere Või 82% 100 g,
  • riisijahu 2 spl,
  • suhkur 1 dl,
  • mandlilaastud 100 g,
  • rosinad 200 g,
  • sarapuupähklid (hakitud) 100 g,
  • Tere vahukoor 35% 6 spl

6. Vala kate jahtunud koogile ja aja laiali. Küpseta veel 25 minutit, kuni kate on pruunikaks muutunud. Lase jahtuda.

Allikas: tere
Peakokk: Sandra K.

No comments:

Post a Comment