Thursday, May 14, 2015

6b

JUUSTUPALLID


Klassikalised küpsetatud juustupallid. Serveerida soojalt ja juurde sobib näiteks küüslaugukaste või mõni muu hea dipp. 


450g juustu
2 muna
20g jahu (ca 2spl)
pipart
1 tl paprikapulbrit
riivsai

Juust riivida ning segada juurde munad, jahu ja maitseained, vajadusel võib ka soola lisada. Vormida massist pallid ning veeretada palle riivsaias. Ajada õli kuumaks ning küpsetada õlis kuldpruuniks. Kuna mul kodus hetkel fritüüri pole, siis lasin potis õlil kuumaks minna ja tegin seal sees. Lase õli kuumaks ja lisa 5 palli ettevaatlikult õli sisse, et ei pritsiks õli. Nüüd oota kuni pallid tulevad õli pinnale ujuma ja siis lase neil õrnalt pruunistuda ning eemalda. Pane pallid algul paberist köögirätikule, kus saab üleliigne õli paberi sisse minna. Serveeri soojalt koos kastmega. 

Peakokk: Hannabel







Koorene panniroog


4 portsjonit
Kartuleid500 g
Sinki150 g
Sibulat100 g
võid10 g
kohvikoort 10%200 g
sulatatud juustu80 g
Kanamuna2 tk
Musta pipart
Soola
Dijoni sinepit
Tüümiani vms ürti

Valmistamine

Lõika kartulist, singist ja sibulast võrdse suurusega kuubikud. Kuumuta pannil või ja prae selles tasasel tulel aeg-ajalt segades kartulit, sinki ja sibulat seni, kuni kartul on pehme. Lisa Alma kohvikoor ja Kaval Antsu sulatatud juust. Sega ja kuumuta, kuni koor on keenud paksuks. Maitsesta soola, pipra, sinepi ja värskete ürtidega.
Kui tahad rooga efektselt serveerida, praegu peale üks kuni kaks härjasilmaga muna.

Allikas: Valio
Peakokk:Emma

Hõrk rabarbrikook hapukoorega

Hästi maitsev rabarbrikook, millel mure põhi ja kreemjas täidis. Võimaluse korral kasuta noori punase koorega rabarbereid - neid ei pea koorima ning kook tuleb ilus ja värvikas.

kaheksale

Vahusta toasoe või suhkruga. Sega juurde hapukoor, muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega tainas ühtlaseks (tainas on pehme, aga mitte vedel). Suru tainas võitatud 24 cm lahtikäiva vormi põhjale ja servadele.
Sega täidiseained omavahel ja kalla vormi.
Kata tükeldatud rabarbriga* ning puista peale veidi demerara suhkrut.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni tainas on kuldne ja täidis hüübinud.
Lase veidi vormis jahtuda, siis libista ettevaatlikult koogialusele.

* Noori rabarbrivarsi pole koorida vaja!
Allikas: nami-nami

Peakokk: Mia

No comments:

Post a Comment