JUUSTUPALLID
Klassikalised küpsetatud juustupallid. Serveerida soojalt ja juurde sobib näiteks küüslaugukaste või mõni muu hea dipp.
2 muna
20g jahu (ca 2spl)
pipart
1 tl paprikapulbrit
riivsai
Juust riivida ning segada juurde munad, jahu ja maitseained, vajadusel võib ka soola lisada. Vormida massist pallid ning veeretada palle riivsaias. Ajada õli kuumaks ning küpsetada õlis kuldpruuniks. Kuna mul kodus hetkel fritüüri pole, siis lasin potis õlil kuumaks minna ja tegin seal sees. Lase õli kuumaks ja lisa 5 palli ettevaatlikult õli sisse, et ei pritsiks õli. Nüüd oota kuni pallid tulevad õli pinnale ujuma ja siis lase neil õrnalt pruunistuda ning eemalda. Pane pallid algul paberist köögirätikule, kus saab üleliigne õli paberi sisse minna. Serveeri soojalt koos kastmega.
Allikas: Liilia kokkamised
Peakokk: Hannabel
Koorene panniroog
4 portsjonit
Kartuleid | 500 g |
Sinki | 150 g |
Sibulat | 100 g |
võid | 10 g |
kohvikoort 10% | 200 g |
sulatatud juustu | 80 g |
Kanamuna | 2 tk |
Musta pipart | |
Soola | |
Dijoni sinepit | |
Tüümiani vms ürti |
Valmistamine
Lõika kartulist, singist ja sibulast võrdse suurusega kuubikud. Kuumuta pannil või ja prae selles tasasel tulel aeg-ajalt segades kartulit, sinki ja sibulat seni, kuni kartul on pehme. Lisa Alma kohvikoor ja Kaval Antsu sulatatud juust. Sega ja kuumuta, kuni koor on keenud paksuks. Maitsesta soola, pipra, sinepi ja värskete ürtidega.
Kui tahad rooga efektselt serveerida, praegu peale üks kuni kaks härjasilmaga muna.
Allikas: Valio
Peakokk:Emma
Vahusta toasoe või suhkruga. Sega juurde hapukoor, muna ja
küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega tainas ühtlaseks (tainas on
pehme, aga mitte vedel). Suru tainas võitatud 24 cm lahtikäiva vormi
põhjale ja servadele.
Sega täidiseained omavahel ja kalla vormi.
Kata tükeldatud rabarbriga* ning puista peale veidi demerara suhkrut.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni tainas on kuldne ja täidis hüübinud.
Lase veidi vormis jahtuda, siis libista ettevaatlikult koogialusele.
* Noori rabarbrivarsi pole koorida vaja!
Peakokk: Mia
Hõrk rabarbrikook hapukoorega
Hästi maitsev rabarbrikook, millel mure põhi ja kreemjas täidis. Võimaluse korral kasuta noori punase koorega rabarbereid - neid ei pea koorima ning kook tuleb ilus ja värvikas.
kaheksale
-
Tainas:
- 100 g võid
- 85 g suhkrut (1 dl)
- 50 g hapukoort
- 1 muna
- 180 g nisujahu (3 dl)
- 1 tl küpsetuspulbrit
- Täidis:
-
Kate:
- 4 - 5 rabarbrivart
- demerara pruuni suhkrut
Sega täidiseained omavahel ja kalla vormi.
Kata tükeldatud rabarbriga* ning puista peale veidi demerara suhkrut.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni tainas on kuldne ja täidis hüübinud.
Lase veidi vormis jahtuda, siis libista ettevaatlikult koogialusele.
* Noori rabarbrivarsi pole koorida vaja!
Allikas: nami-nami
Peakokk: Mia
No comments:
Post a Comment