Wednesday, September 13, 2023

5.c grupp

 2. tund - 4. okt.

Tacod hakkliha ja juustuga



16 tortiljat või tacolehte
200 g riivitud juust
400 g hakkliha
3 tomatit
lehtsalat - 16 lehte
200 g hapukoort
100 g majoneesi
ketšupit
taco maitseaine
sibul
kurk

Haki  tomat ja maitsesta soola pipraga. Viiluta sibul ja tükelda kurk . Prae hakkliha  taco maitseainega. Tõsta tacod ahjuplaadile ja korra paariks minutiks  ahju.  Pese  salatilehed ja kuivata. Valmista majoneesist, hapukoorest ja ketšupist taco kaste. Lisa meelepärane täidis tacode sisse.

Peakokk: Kiur


Pastaroog

500 g pastat
300 g singikuubikuid
500 g purustatud tomateid
250 g juustu
2 sibulat
2 sl õli
pipar
sool


* Keeda pasta soolaga maitsestatud vees.
* Haki sibul tükkideks ja kuumuta pannil õliga klaasjaks.
* Lisa singikuubikud ja prae pisut.
* Lisa purustatud tomat ja maitsesta segu pipra ja soolaga.
* Kurna pasta ja vala tagasi potti. Lisa tomati-singisegu ja kuumuta veidi aega.
* Serveerimisel raputa peale riivitud juustu.

TOMATI-KURGISALAT

200 g tomatit
200 g värsket kurki
värsket tilli

Hapukoorekaste:
1-2 dl hapukoort
suhkrut
soola ja musta pipart

Puhasta ja pese tomatid ja kurgid. Lõika korrapärasteks tükkideks. Haki  till.
Maitsesta hapukoor soola, pipra ja suhkruga, vala ülejäänud salatiainetele.

Allikas: nami- nami

Peakokk: Hendrik



PARIMAD PANNKOOGID


300 g jahu
0,75 l piima
3 muna
30 g võid
1,5 tl suhkrut
näpuotsaga soola
õli praadimiseks
maasikamoos

Vala jahu suurde kaussi kuhja, sega soola ja suhkruga. Tee jahu keskele süvend. Sinna vala lahtiklopitud munad, mis on segatud piimaga. Vala segu joana, samal ajal teise käega pidevalt jahuga segades. Kõige lõpuks sega hulka sulatatud või.

Prae õlitatud kuumal pannil suured hästi õhukesed pannkoogid.


Peakokk: Karl Gustav - Aitäh maitsva moosi eest!




1. tund - 20. sept.

Viineripirukad


500 g (pärmi-)lehttainast
8 viinerit
100 g juustu
määrimiseks muna

Rulli lehttainas veidi õhemaks.
Soovi korral tee piki viinereid sisselõiked ja suru sisselõigetesse juust.
Laota viinerid, otsad vastakuti, piki tainaserva. Keera tainas ümber viinerite rulli, lõika tainas läbi ja näpista tainaotsad tihedasti kokku.
Lõika terava noaga 2-3 cm jupid (miniviinerite kasutamisel lõika poole viineri ja liitekoha pealt, tavaliste viinerite puhul lõika viinerid kolmeks).
Tõsta pirukad ahjuplaadile, liitekoht allpool. Tee samamoodi ülejäänud viineritega.
Pintselda pirukad pealt munaga ja küpseta 220 kraadises ahjus kuldseks (umbes 15 minutit).

Peakokk: Kasper

Pasta Luca

1 cup ehk 60 ml  värskeid basiiliku lehti
1 spl hakitud küüslauku
¼ cup ehk 60 ml värsket parmesani
¼ cup ehk 60 ml locatelli pecorino romano lambapiimajuustu, (asendame parmesaniga)
¼ cup ehk  60 ml piinia pähkleid (asendame päevalillleseemnetega)
3  kartulit; kooritud ja kuubikuteks lõigatud
1 cup ehk 60 ml värskeid rohelisi ube; otsad kärbitud (tunnis ei kasutanud)
0,5 kg   linguine pasta, lintpasta
1 tl soola
¼ cup ehk 60 ml oliiviõli, pluss 1 supilusikatäis

1. VALMISTA PASTA JA KÖÖGIVILJAD
Esmalt täitke suur pott veega. Lisa veele teelusikatäis soola ja supilusikatäis oliiviõli, seejärel lase keema tõusta. Kui vesi keeb, lisage kooritud ja tükeldatud kartulid ning keetke neid 4 minutit .Seejärel lisage kartuleid välja võtmata pasta ja jätkake keetmist 8 minutit .8 minuti pärast lisage lõigatud rohelised oad vette ja laske kõigel keeda, kuni pasta on al dente.  Varu umbes tassitäie pastavett, seejärel kurna pasta ja köögiviljad ning tõsta kõrvale.
2. VALMISTA PESTOKASTE (SOOVITAN PESTO KOGUST KAHEKORDISTADA)
Nüüd, kasutades köögikombaini, segage pestokastme valmistamiseks sool, basiilik, küüslauk, juustud, oliiviõli ja päevalilleseemned. Samuti, kui teie kaste tundub liiga paks, võite segada juurde veidi pastavett, kuni olete saavutanud soovitud konsistentsi.
3. SERVEERIMINE
Raputa pasta ja köögiviljad pestokastmega ning serveeri parmesani juustuga.

Allikas: I`m hungry for that
Peakokk: Kahrut


Ahjuõunad

16 õuna
12 sl suhkrut
4 tl kaneeli

Lõika õunad pikuti pooleks ja eemalda noaotsaga õunasüda.
Sega suhkur kaneeliga.
Aseta õunapoolikud ahjuvormile, täida õunad suhkru- ja kaneeliseguga.
Küpseta umbes 220 kraadi juures 20 minutit
Serveeri vaniljekastmega.





Vaniljekaste (ÕPIKU RETSEPT, mida tunnis tegime)

8 dl piima
4 muna
1 sl suhkrut (tunnis lisasime suhkrut juurde, maitse järgi)
2 sl tärklist
4 dl vahukoort
4 tl vaniljesuhkrut

Sega vispliga väiksemas potis piim, muna, suhkur ja tärklis.
Pane pott pliidile ja sega, kuni kaste pakseneb ja hakkab pisut mullitama.
Jahuta kaste.
Vahusta koor. Sega kastmele juurde vahukoor ja vaniljesuhkur.

Peakokk: Cristofer




VEEL PAREM VANILJEKASTE, mida võite kodus teha):

LIHTNE VANILJEKASTE

2 munakollast
1 spl suhkrut
mõni tera soola
3/4 spl maisitärklist
2,5 dl piima
1 spl vaniljesuhkrut (Meira naturaalsest vaniljest tehtut näiteks)
1 spl võid

Klopi munakollased lahti, lisa suhkur, sool, tärklis ja piim. Kuumuta hästi madalal kuumusel pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Aega läheb umbes 10 minutit. Tõsta tulelt, sega hulka või ja vaniljesuhkur. Jahuta vispliga segades. Lihtsalt seistes jahtuma jättes võib munakollane tükki tõmmata ja siidise kreemi asemel saad munapudru.

No comments:

Post a Comment