Kana-kodujuustukotletid
350 gr kanahakkliha300 gr kodujuustu
1 muna
0,5 dl riivsaia
peotäis värsket peterselli
1 tl magusa paprika pulbrit
0,5 tl küüslaugupipart
1 tl soola
praadimiseks õli
Sega omavahel kanahakkliha, kodujuust, muna, riivsai, tükeldatud petersell.
Maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga.
Vormi tainast kotletid ja prae pannil õlis mõlemalt poolt 3-4 minutit.
APELSINIKANA SEESAMISEEMNETEGA
Luksuslikud šokolaadiküpsised
Pärlkuskussi salat fetaga - 5,7 punkti
1 pakk Härmavilja porgand, mais, hernes150 g pärlkuskussi
200 g fetat
3-4 spl neitsi oliivõli
2 spl sidrunimahla
1-2 tl vahemere ürdisegu
100 g soolapähkleid
pipart
Kuumuta pärlkuskussi vastavalt pakil olevale soovitusele.
Keeda Härmavilja porgandi maisi hernesegu veidikese soola ja vahemereürdiseguga umbes 8 minutit.
Kurna köögiviljasegu ja pärlkuskuss läbi sõela ning aseta serveerimisnõusse.
Vala kokku oliiviõli, sidrunimahl, pipar ning liida köögiviljad kuskussi seguga – sega need omavahel läbi.
Tükelda feta ja laota juurviljad kuskussi segule.
Raputa peale tükeldatud soolapähklid ja serveeri!
NB: Ole ettevaatlik soola lisamisega, sest nii feta kui ka soolapähklid annavad roale soolasust!
Allikas: retseptisahtel
Peakokk: Jete
Singi-brokoli pastavorm - 6,4 punkti
väiksem brokoli 350 gsuitsusinki 200 g
lühikest pastat 300 g
riivitud juustu 120 g
muna 3 tk
piima 4 dl
soola
värsket peterselli
musta pipart
Lõika brokoli õisikuteks. Lõika sink kuubikuteks.
Keeda pasta soolaga maitsestatud rohkes vees al dente küpsusastmeni ehk peaaegu küpseks.
Paar minutit enne keetmise lõppu lisa brokoliõisikud ja kuumuta koos makaronidega läbi. Nõruta.
Määri ahjuvorm oliiviõliga, vala sinna pasta, tükeldatud suitsusink ja brokoliõisikud.
Puista peale pool juustukogusest ja sega õrnalt läbi.
Klopi munad lahti, vispelda piimaga kokku.
Maitsesta soola ja musta pipraga.
Vala ahjuvormi. Kõige peale raputa ülejäänud riivjuust.
Küpseta 180-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni vorm on tahenenud ja pealt kuldne.
Raputa enne söömist peale hakitud värsket peterselli või basiilikut.
Allikas: barbora
Peakokk: Kelly
Rullbiskviit - 7,5 punkti
peakokk: Ilotana
Kodused täidetud pannkoogid
3 muna
0,5 liitrit piima
1 spl suhkrut
natuke soola
Täidis:
150 gr sinki
150 gr riivjuustu
2 tomatit
2-3 dl majoneesi
pipart
Valmista pannkoogitainas ja küpseta õhukesed ülepanni pannkoogid.
Täidise jaoks tükelda sink ja tomat väikesteks kuubikuteks.
Määri soojale pannkoogile majoneesi. Laota ühe külje peale singi- ja tomatikuubikuid. Tomati peale jahvata musta pipart. Lisa ka riivjuustu. Keera pannkook rulli. Söö kohe, kui pannkook veel soe on.
PANEERITUD KANAŠNITSEL
6 kanafileedsoola ja musta pipart
Paneerimiseks:
2-3 dl nisujahu
3 lahtiklopitud muna
3 dl riivsaia
Praadimiseks:
õli
Lõika iga kana rinnafilee kaheks õhukeseks eskalopiks. Aseta küpsetuspaberi- või toidukiletüki vahele ja tambi lihahaamriga õhemaks (umbes 5 mm). Maitsesta kanafileed soola ja pipraga.
Kasta seejärel kanafileed esmalt jahusse, siis lahtiklopitud munasse ja viimasena pööra neid riivsaias.
Kuumuta pannil õli. Lisa paneeritud kanafileed ning prae umbes 4-5 minutit. Keera kanafileed ringi, kata pann kaanega ning prae veel 4-5 minutit.
Serveeri salatiga
Allikas: nami-nami
LEHTSALAT KREEMJA SIDRUNIKASTMEGA
0,5 sidruni mahl (pane alguses vähem ja maitse)0,5 dl 35% rõõska koort
1 tl suhkrut
soola
lehtsalatit
Pese salatilehed. Kuivata köögirätiku vahel. Rebi tükkideks.
Sega vispliga kõik komponendid omavahel. Sega salatilehtedega vahetult enne serveerimist.
Red Velvet kook
BiskviitMunad 3 tk
Suhkur 260 g
Nisujahu 360 g
Sooda 1 tl
Küpsetuspulber 1 tl
Kakao 2 spl
Sool 0.5 tl
Äädikas 3 tl
Punane toiduvärv 1.5 tl
Toiduõli 220 ml
Keefir 240 ml
Vanillisuhkur 1 tl
Kreem
Mascarpone kreemjuust 500 g
Vahukoor 350 ml
Vanillisuhkur 2 tl
Suhkur 2 spl
Piparmündiekstrakt 0.75 tls
Punane toiduvärv Dr.Oetker noaotsatäis
Kaunistamiseks
Maasikad 350 g
Valge šokolaad 50 g
Otsi valmis lahtikäiv koogivorm (24 cm) ja vooderda see küpsetuspaberiga. Keera ahi 180 kraadi peale.
Sega omavahel jahu, kakao, sooda ja sool.
Vahusta munad suhkruga.
Lisa muna-suhkrusegusse keefir, õli, toiduvärv, 2 tl äädikat ja 2 tl vaniljesuhkrut.
Ühenda omavahel vedelad ained ja jahusegu, sega ühtlaseks massiks.
Vala koogitainas koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures 45-55 mnutit kuni kook on küpsenud ja keskele pistetud puutikuke jääb kuivaks.
Lase 15 minutit vormis jahtuda ja eemalda siis kook vormist. Lase biskviidil täielikult jahtuda ja lõika siis kolmeks kihiks.
Vahusta mascarpone, vahukoor ja suhkrud ühtlaseks kreemiks.
Lõpus lisa ka piparmündiliköör või -ekstrakt.
Vooderda lahtikäiv koogivorm taas küpsetuspaberiga ja tõsta esimene biskviidikiht taas vormi põhja.
Määri kreemi kõigile kolmele kihile ja jäta kreemi alles ka hiljem külgedele määrimiseks.
Iga kihi vahele säti ka mõned maasikatükid.
Lase koogil 3 tundi külmkapis maitsestuda.
Eemalda siis vormist ja lõpuks määri kreemi ka külgedele. Soovi korral võid määrida külgedele ka veidike punast värvi.
Poolita maasikad ja haki valge šokolaad. Kaunista kook ja naudi!
PS! Kui tundub, et biskviit küpses liiga kuivaks, siis niisuta igat biskviidikihti kergelt suhkrusiirupi või mahlaga.
25.sept.
BASIILIKU-TOMATIPIRUKAS MOZZARELLAGA
100 g külma võid
150 g nisujahu
2 tl kuivatatud basiilikut
näpuotsaga soola
2 sl külma vett
Täidis:
250 g mozzarella juustu
400 g kirsstomateid
2 muna
2 dl 10% rõõska koort
10 lehte värsket basiilikut
soola ja musta pipart
Sega köögikombainis või, jahu, sool ja kuivatatud basiilik ühtlaseks peeneks puruks. Lisa vesi ja sega kiiresti ühtlaseks, siis suru tainas kokku. Suru tainas 26 cm pirukavormi põhja ja äärtele. Aseta pirukavorm 30 minutiks külmkappi tahenema.
Eelküpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Lõika basiilikulehed peenikesteks ribadeks, rebi mozzarella väiksemateks tükkideks.
Laota mozzarellaribad eelküpsetatud pirukapõhjale, siis laota peale kirsstomatid.
Klopi munad kohvikoorega lahti, sega juurde basiilikulehed. Kalla pirukatäidisele.
Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni munamass on hüübinud ja pirukas pealt kergelt kuldne.
Lase enne serveerimist veidi jahtuda.
PELMEENID – NEED KÕIGE KLASSIKALISEMAD
HÕRK SIDRUNIKREEMITORT
Põhi:
100 g (u 10 küpsist) Digestive-küpsiseid
50 g võid
Kate:
2 dl 35% rõõska koort
400 g toorjuustu
200-400 g suhkruga kondenspiima
u 2 sidruni mahl ja riivitud koor
Pane küpsised kilekotti ning tambi tainarulliga puruseks. Sulata väikeses potis või, lisa küpsisepuru. Sega ning suru purusegu Ø 24 cm lahtikäiva koogivormi põhjale. Suru lusikaseljaga ühtlaseks.
Hõõru toorjuust kausis puulusikaga pehmeks, seejärel klopi juurde kondenspiim.
Vahusta rõõsk koor pehmeks vahuks, siis vahusta juurde toorjuustu-kondenspiimasegu. Sega ühtlaseks.
Vahustamist jätkates lisa sidrunimahl ja riivitud koor - mõlemat lisa just nii palju, et saad enda jaoks parajalt magushapuka kreemi.
Kalla saadud kohev ja õhuline segu küpsisepurupõhjale ja silu pealt ühtlaseks. Pane järgmise päevani külmkappi.
Libista noaga koogi servad vormi küljest lahti ja libista juustukook koogialusele. Kaunista nt sidruniviilude ja tuhksuhkruga.
No comments:
Post a Comment