Wednesday, January 15, 2014

5a (3. veerand)

Ungari kanaroog riisiga

 

500 g kanafileed
1 keskmine baklažaan
1 kollane paprika
1 punane paprika
1 roheline paprika
500 g tomateid
1 dl ketšupit
1,5 tl soola
1 tl piprasegu
1 tl paprikapulbrit
õli praadimiseks
+
lisandiks keedetud riis

Lõika kanafilee väikesteks tükkideks ning pruunista pannil õlis 5-6 minutit, maitsesta soola ja pipraseguga. Lõika baklažaan kuubikuteks ja paprika peenteks ribadeks, pane kana hulka ning lase 10 min küpseda. Lisa ka kuubikuteks lõigatud tomatid, ketšup ,paprikapulber ja veel piprasegu. Küpseta, kuni kõik komponendid on peaaegu pehmed.


Peakokk: Emma

Itaalia suupistesaiad 

 

1 pikk sai
pestot
250 g mozzarellapallikesi
5 kirsstomatit
värsket basiilikut

Pane ahi 225 kraadi juurde soojenema. Lõika sai õhukesteks viiludeks. Määri viiludele pestot ja aseta igaühele poolik mozarellapall. Küpseta ahjus 5-10 minutit ehk kuni juust sulab ning muutub kuldkollaseks. Kaunista viilud kirsstomatisektori ja basiilikulehega.


peakokk: Kätlin

Kohupiimapannkoogid ehk sõrnikud

 


Imelihtsalt valmivad kohupiimapannkoogid sobivad oivaliselt hommikusöögiks. Lihtsustatud variant sõrnikutest, kus jääb ära tavapärane jahus paneerimine.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit

400 g Kohupiim
1 dl Jahu
0.75 dl Suhkur
0.5 tl Sool
3 tk Muna
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur

Või praadimiseks
SERVEERIMISEKS

vahukoor

vahtrasiirup
                                     või moos
Sega omavahel kohupiim, jahu, suhkur, sool, munad ja vanillsuhkur. Lase tainal 30 minutit seista. Kuumuta pann ja pintselda võiga. Prae sõrnikud nõrgal kuumusel mõlemalt poolt kuldseks. 
Allikas: toidutare 
Peakokk: Liisa

No comments:

Post a Comment