Soe-juustune kanawrap
4 tortillat
4 spl magusat tšillikastet (sweet chilli sauce)
250 gr kanafileed
1 värske kurk
1 paprika
salatilehti 4-8 tk
200 gr riivjuustu
soola, pipart, broilerimaitseainet
õli kana praadimiseks
200 gr hapukoort
1 pakk dipikastme pulbrit (küüslaugu dipikaste või murulaugu dipikaste, viimane oli vist firmalt Taffel)
Tükelda kanafilee, prae pannil ja maitsesta soola, pipra ja broilerimaitseainega.
Tükelda paprika ja viiluta kurk poolkuuviiludeks.
Sega valmis dipikaste ehk sega hapukoor ja dipikastme pulber.
Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja pane tortilla pannile. Õli ei ole vaja tortilla alla panna.
Määri tortillale 1 spl jagu (või maitse järgi) magusat tšillikastet. Raputa peale riivjuustu. Lase riivjuustul kergelt sulada.
Pane tortilla keskele riivjuustu peale salatileht (või kaks). Laota salatilehele kanatükke, paprikatükke ja kurgiviile. Pane peale dipikastet.
Murra tortilla kokku järgmiselt: kõigepealt keera keskele kokku üks alumine äär, seejärel keera selle ääre peale vasakpoolne äär ja viimasena keera kõige peale parempoolne äär, nii et moodustuks taskulaadne tortilla. Suru kergelt pannilabadaga peale, et servad ilusti kokku jääksid.
PS! Ära hoia liiga kaua tortillat pannil, muidu muutub see liiga krõmpsuks ja nii on seda raske kokku keerata.
Serveeri kindlasti soojalt.
Allikas: http://kirsikuretseptiriiul.wordpress.com/2012/12/04/soe-juustune-kanawrap/
Peakokk: Karl
Kiire hakklihapitsa
Pitsajahu
Vastavalt pakil olevale juhendile eelküpseta pitsapõhi 10 min
1 sibul
200 g hakkliha
pipart, soola
3 sl ketšupit või tomatikastet
2 väiksemat konservkurki
1 tl pitsamaitseainet
100 g juustu
- Haki sibul
- Pane pann sooja. Tulisele pannile pane hakkliha ja hoolitse pannilabida abil, et ei jääks suuri lihatükke.
- Praadimise ajal sega ja pööra lihatükikesi pannil.
- Kui liha hakkab pruunistuma, lisa hakitud sibul. Maitsesta soola ja pipraga.
- Määri eelküpsetatud pitsapõhjale ketšupit või tomatikastet.
- Lisa sinna ka hakkliha-sibulasegu ning raputa peale pitsamaitseainet.
- viiluta konservkurk ja jaota pitsale.
- Riivi juust ja puista kõige peale.
Peakokk: Juhan
Lihtsamast lihtsam jäätisekokteil
Kirsi-, ploomi- või õunamahl on jäätisekokteilides parimad.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 2 portsjonit
Mõõda jäätis ja mahl kannmikserisse ning vahusta kohevaks joogiks. Vala klaasidesse ja naudi kohe.
Allikas: toidutare
Peakokk: Matis
Kirju koer (kondenspiimaga)
15 viilu
- 360 g vanilje või kohvi küpsiseid (st 2 tavalist pakki Järle küpsiseid)
- 250 - 300 g marmelaadikomme
- 1 dl rosinaid
- 3 sl kakaopulbrit
- 150 g pehmet võid
- 200 g e. pool purki suhkruga suhkruga kondenspiima
Purusta küpsised, haki marmelaadikommid tükkideks. Sega kausis koos kakao ja rosinatega.
Sulata potis või, lisa vähehaaval kondenspiim ja sega, kuni saad ühtlase massi.
Tõsta segu toidukilele või küpsetuspaberile ja vormi pikaks vorstiks. Keera kilesse/paberisse.
Lase vähemalt 2 tundi kuni üleöö külmkapis taheneda.
Retsept on pärit ajakirjast Kodukiri (jaanuar 2003, Angeelika Kang). Juuresoleva foto saatis kasutaja LIISI.
Sulata potis või, lisa vähehaaval kondenspiim ja sega, kuni saad ühtlase massi.
Tõsta segu toidukilele või küpsetuspaberile ja vormi pikaks vorstiks. Keera kilesse/paberisse.
Lase vähemalt 2 tundi kuni üleöö külmkapis taheneda.
Retsept on pärit ajakirjast Kodukiri (jaanuar 2003, Angeelika Kang). Juuresoleva foto saatis kasutaja LIISI.
No comments:
Post a Comment