Wednesday, January 8, 2014

6b poisid-tüdrukud (1. tund)

Juustupallid


Klassikalised küpsetatud juustupallid. Serveerida soojalt ja juurde sobib näiteks küüslaugukaste.



  • 450g juustu
  • 2 muna
  • 20g jahu (ca 2spl)
  • pipart
  • paprikapulbrit
  • riivsaia
Juust riivida ning segada juurde munad, jahu ja maitseained, vajadusel võib ka soola lisada. Vormida massist pallid ning veeretada palle riivsaias. Ajada õli kuumaks ning küpsetada õlis kuldpruuniks.

Allikas: kokkamine
Peakokk: Anna-Terese


Pasta tomati-hakklihakastmega

 

 

  • 250g penne pastat (kaal keetmata kujul)
  • 300g hakkliha
  • shampinjone
  • 1 purk purustatud tomatit
  • 1 sibul
  • 1 küüs küüslauku
  • soola, pipar
  • basiilikut (kasutasin kuivatatult)
  • sidrunimahla
  • Valio Gouda juustu (või parmesani)
Penne pasta keeta soolaga maitsestatud vees al dente, pesta külma veega. Hakkliha praadida koos sibula ja küüslauguga, lisada shampinjonid ja purustatud tomatid, kuumutada veidi ning maitsestada soola, pipra, sidrunimahla ja basiilikuga.
Pasta segada kokku hakklihakastmega, lisada veidi riivitud juustu. Kuumutada kuni pasta on soe ja juust sulanud, serveerides riivida veel veidi juustu peale.

Allikas: kokkamine


Vanaema kohevad pannkoogid

 


Retsept pärineb ühelt armsalt vanaemalt, kes tegi kohevaid pannkooke munakollast ja -valget eraldi vahustades.
Valmistusaeg: 10 min + praadimisaeg
Kogus: 6 portsjonit
Eralda munakollased ja -valged. Klopi rebud suhkruga lahti, lisa keefir või hapupiim, sool ja vähehaaval ka söögisoodaga segatud jahu. Vahusta eraldi munavalged ning lisa tainale, tõsta ettevaatlikult segamini. Küpseta väikesed pannkoogid, serveeri jäätise, moosi või suhkruga.
Kogustest valmib ca 30 pannkooki. 
Allikas: toidutare

Lihtsamast lihtsam jäätisekokteil

 


Kirsi-, ploomi- või õunamahl on jäätisekokteilides parimad.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 2 portsjonit
Mõõda jäätis ja mahl kannmikserisse ning vahusta kohevaks joogiks. Vala klaasidesse ja naudi kohe. 
Allikas: toidutare
Peakokk: Märten


Fotod: Sten-Erik

No comments:

Post a Comment