Juustupallid
Klassikalised küpsetatud juustupallid. Serveerida soojalt ja juurde sobib näiteks küüslaugukaste.
- 450g juustu
- 2 muna
- 20g jahu (ca 2spl)
- pipart
- paprikapulbrit
- riivsaia
Allikas: kokkamine
Peakokk: Anna-Terese
Pasta tomati-hakklihakastmega
- 250g penne pastat (kaal keetmata kujul)
- 300g hakkliha
- shampinjone
- 1 purk purustatud tomatit
- 1 sibul
- 1 küüs küüslauku
- soola, pipar
- basiilikut (kasutasin kuivatatult)
- sidrunimahla
- Valio Gouda juustu (või parmesani)
Pasta segada kokku hakklihakastmega, lisada veidi riivitud juustu. Kuumutada kuni pasta on soe ja juust sulanud, serveerides riivida veel veidi juustu peale.
Allikas: kokkamine
Vanaema kohevad pannkoogid
Retsept pärineb ühelt armsalt vanaemalt, kes tegi kohevaid pannkooke munakollast ja -valget eraldi vahustades.
Valmistusaeg: 10 min + praadimisaeg
Kogus: 6 portsjonit
4 tk | muna | |
4 sl | suhkur | |
1 l | keefir või hapupiim | |
1 tl | sool | |
6 dl | nisujahu | |
1 tl | Söögisooda | |
praadimiseks võid või õli |
Eralda munakollased ja -valged. Klopi rebud suhkruga lahti,
lisa keefir või hapupiim, sool ja vähehaaval ka söögisoodaga segatud
jahu. Vahusta eraldi munavalged ning lisa tainale, tõsta ettevaatlikult
segamini. Küpseta väikesed pannkoogid, serveeri jäätise, moosi või
suhkruga.
Kogustest valmib ca 30 pannkooki.
Kogustest valmib ca 30 pannkooki.
Allikas: toidutare
Lihtsamast lihtsam jäätisekokteil
Kirsi-, ploomi- või õunamahl on jäätisekokteilides parimad.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 2 portsjonit
Mõõda jäätis ja mahl kannmikserisse ning vahusta kohevaks joogiks. Vala klaasidesse ja naudi kohe.
Allikas: toidutare
Peakokk: Märten
Fotod: Sten-Erik
Fotod: Sten-Erik
No comments:
Post a Comment