Thursday, January 23, 2014

6b poisid-tüdrukud (3. tund)

Kartulisalat


Keeda kartulid ( ja porgandid) eelmisel päeval soolaga maitsestatud vees pehmeks. Lase täielikult jahtuda (samal päeval kiiruga keedetud kartulitest ei tule mingi õige salat!)
Salati tegemiseks koori keedetud kartulid (ja porgandid) ning haki väikesteks kuubikuteks.
Lõika keedetud jahtunud munad väikesteks kuubikuteks või suru kahvliga katki.
Haki kurk väikesteks kuubikuteks. Haki sibul või porru hästi peeneks (soovi korral leota hakitud sibulat veidi külmas vees, see pehmendab maitset).
Haki vorst pisikesteks kuubikuteks.
Kaste tuleks eraldi kausis valmis segada. Sega hapukoor ja majonees omavahel. Lisa hakitud tilli, sibulapealseid, soola ja pipart (mida suvisem aeg, seda rohkem lisan maitserohelist). Kalla kaste salatiainetele ning sega õrnalt läbi.
Enne serveerimist lase salatil umbes 2-4 tundi maitsestuda.

Allikas: nami-nami

Peakokk: Raul


Teriyaki kana friikartulitega 

 

Imelihtne jaapanipärane kanaroog. Teriyaki-kastme leiate toidupoodidest sojakastmetega samalt riiulilt, ent Teriyaki-kastet on väga lihtne ise valmistada - retseptiviite leiate allpoolt.
neljale


Suru kanafileed natuke lamedamaks (või aseta need kahe toidukile tüki vahele ja tao õrnalt pudrunuiaga). Maitsesta kergelt soola ja pipraga.
Kuumuta pannil õli mõõdukal kuumusel, siis lisa kanafileed ning prae mõlemalt poolt pruuniks (proovi neid praadimise ajal võimalikult vähe liigutada, siis jäävad ilusad kuldsed). Alanda temperatuuri ning kuumuta seni, kuni kanafileed on läbi küpsenud (ca 5 minutit veel peale pruunistamist).
Lisa Teriyaki kaste ja prae, kuni kaste on veidi paksenenud ja kanafileede külge hakanud.
Tõsta kanafileed pannilt ning lõika paksudeks viiludeks.

Serveeri nt keedetud sobanuudlitega.

Peakokk: Harri

Rummipallid

 

 KOOSTISOSAD: 3 pakki küpsiseid100g võid2dl suhkrut3 muna3sl kakaopulbrit2 ampulli rummiessentsi 
Purusta küpsised köögikombainis peeneks puruks. Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa edasi vahustades munad. Sõelu hulka kakao. Seda juurde 2.5 küpsisepaki jagu küpsisepuru ja lõpuks rummiessents. Veereta küpsisepuru sees küpsisemassist kuulikesed ja kaunista vastavalt maitsele.
Lase neil mitu tundi enne serveerimist külmkapis seista.
Peakokk: Silver

No comments:

Post a Comment