Wednesday, January 15, 2014

6c poisid ( 2. tund)

Pitsakeerud

  • u. 400g lehttaigent
  • 100g salaamit
  • 100g riivitud juustu
  • u. 100g purustatud tomateid
  • pitsa maitseainet
  • basiilikut
  • muna määrimiseks
Rullida lehttaigen jahusel laual ristküliku kujuliseks. Purustatud tomatite hulka segada maitseained ja tükeldatud basiilik ning määrida see lehttaignale, sinna peale asetada salaamiviilud ning riivitud juust. Rullida laiemast otstast kokku, lõigata viiludeks, määrida pealt munaga ning küpsetada 200 kraadises ahjus u. 15 minutit.

Allikas: kokkamine
Peakokk: Kristo

Peekonisse mässitud seafilee riisi ja külma kastmega




Seafilee küpseb kiiresti. Peekonisse mässitult pole ka ohtu, et liha seest kuivaks jääb.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 5 portsjonit
 400g riisi
Maitsesta filee soola ja pipraga. Mässi singilõigud tihedasti ümber filee. Küpseta 175 kraadi juures 45 minutit. Mässi ahjust võetud liha fooliumisse ja lase 15 minutit puhata. Seejärel lõika viiludeks.

Allikas: toidutare 

Külm kaste

2dl majonees
1 dl hapukoor
1 dl maitsestamata jogurt
 1 sl terav tomatikaste
2 sl õunamahl
puljongipulber
 Sega kõik ained omavahel ja lase enne serveerimist külmikus maitsestuda.

Peakokk: Aleks

Kohevad banaanipannkoogid



Kohevad banaanimaitselised pannkoogid on head ka ilma moosi ja mett juurde pakkumata. Seepärast sobivad need kiireks ja toitvaks hommikueineks nii suurtele kui väikestele tassi tee või kohvi juurde. 
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
Vajuta banaanis kahvliga puruks ja sega sidrunimahlaga, nii ei lähe banaanid enne tainasse lisamist pruuniks. Samuti annab banaanidele mõnusalt hapuka nüansi. Eralda munadel kollased valgetest. Lisa munakollastele suhkur ja pool soolast ning hõõru vahule. Seejärel sega hulka purustatud banaanid ja vesi või piim. Lisa jahu ja töötle tainas ühtlaseks. Vahusta munavalged ülejäänud soolaga tugevaks vahuks, lisa tainale ja sega hästi ettevaatlikult läbi, nii et munavalget väga ei purustaks, sest muidu pannkoogid ei kerki. Prae väiksemad ülepannkoogid ja serveeri kohe. 
Allikas: toidutare
Peakokk: Endry

No comments:

Post a Comment