Thursday, January 16, 2014

6b poisid-tüdrukud (2. tund)

 Pitsakeerud

 

400 g  Lehtaigen
Täidis:
100 g sinki
100 g mozzarellat
130 g konserveeritud ananasse (omas mahlas)
4-5 sl ketšupit

 Haki sink ja ananassitükid peeneks ning riivi mozzarella jämeda riiviga.  Tainas rulli  ristkülikukujuliselt õhukeseks ning määri peale ketšup. Seejärel laota ühtlase kihina sink, ananassid ja juust. Keera rulli (nagu teeksid kaneelirulli) ja lõika umbes 1,5 cm laiused tükid.


Peakokk: Rait

Lasanje

 


Võrratu Itaalia vormiroog, mille valmistamiseks tuleb keeta kaks erinevat kastet. Tulemuseks on aga toitev pastaroog, mida sobib pakkuda ka külalistele.
Valmistusaeg: üle 60 min
9 -12 tk lasanjeplaadid
2 sl *õli
1 tk Sibul
100 g suitsupeekon
4 küünt Küüslauk
300 g hakkliha
400 g purustatud tomatid
2 sl tomatipasta
2 dl veiselihapuljong
0.5 tl sool
0.25 tl Must pipar
1 tl Basiilik (kuivatatud)
50 g *või
2 spl jahu
5 dl piim
300 g riivjuust
1 tl sool
0.25 tl Valge pipar
0.25 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)


Hakklihakastme valmistamiseks kuumuta pannil õlis hakitud sibul. Lisa ribadeks lõigatud peekon ja pruunista ka seda veidi koos sibulaga. Lisa hakkliha ning jätka pruunistamist. Maitsesta soola, pipra ja basiilikuga. Sega hulka purustatud küüslauguküüned, tomatid, tomatipasta ja puljong ning hauta 20 minutit. Juustukastme valmistamiseks sulata potis või, lisa jahu ja pruunista veidi. Lisa vähehaaval ning pidevalt segades piim, et see ei tõmbuks tükki. Kuumuta aeg-ajalt segades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, valge pipra ja muskaadiga. Lisa pool riivjuustust. Kuumuta ahi 175°C-ni. Kalla lasanjevormi põhja kõigepealt hakklihakastet ja seejärel ja lao sinna peale üks kiht lasanjeplaate. Tee nii mitu kihti. Kõige peale vala juustukaste ja raputa peale riivjuustu. Küpseta ahjus 40 minutit. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

Allikas: toidutare
Peakokk: Sten

Šokolaadiruudud (brownies)  

 


Õiged 'brownie' koogid on magusad, pealt heledamad ja kuivad, sees aga peidavad suuri pähklitükke ning natuke niisket koogimassi. Väga maitsvad!
16 tk

Vooderda 24x24 cm koogivorm küpsetuspaberiga ning pane ahi 170˚C peale kuumenema.
Sulata või ja šokolaad vesihaudes või mikroahjus.
Klopi munad ja suhkur elektrimikseriga vahule. Lisa sulanud šokolaadi-võisegu ning sega ühtlaseks.
Lisa jahu, sool, hakitud pähklid ja vanilliekstrakt, sega täiesti ühtlaseks.
Kalla tainas vormi ning küpseta 170kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni kook pealt kuiv tundub.
Serveeri soojalt või lase vormis jahtuda, siis tõsta vormist välja ning lõika tükkideks.

NB! Õiged brownied on pealt veidi kuivanud ja pragunenud, seest aga kohati veel niisked!
Allikas: nami-nami 


Peakokk: Hans

No comments:

Post a Comment