Pitsakeerud
400 g Lehtaigen
Täidis:
100 g sinki
100 g mozzarellat
130 g konserveeritud ananasse (omas mahlas)
4-5 sl ketšupit
Haki sink ja ananassitükid peeneks ning riivi mozzarella jämeda riiviga. Tainas rulli ristkülikukujuliselt õhukeseks ning määri peale ketšup. Seejärel laota ühtlase kihina sink, ananassid ja juust. Keera rulli (nagu teeksid kaneelirulli) ja lõika umbes 1,5 cm laiused tükid.
Peakokk: Rait
Lasanje
Võrratu Itaalia vormiroog, mille valmistamiseks tuleb keeta
kaks erinevat kastet. Tulemuseks on aga toitev pastaroog, mida sobib
pakkuda ka külalistele.
Valmistusaeg: üle 60 min
9 -12 tk | lasanjeplaadid | |
2 sl | *õli | |
1 tk | Sibul | |
100 g | suitsupeekon | |
4 küünt | Küüslauk | |
300 g | hakkliha | |
400 g | purustatud tomatid | |
2 sl | tomatipasta | |
2 dl | veiselihapuljong | |
0.5 tl | sool | |
0.25 tl | Must pipar | |
1 tl | Basiilik (kuivatatud) | |
50 g | *või | |
2 spl | jahu | |
5 dl | piim | |
300 g | riivjuust | |
1 tl | sool | |
0.25 tl | Valge pipar | |
0.25 tl | Muskaatpähkel (jahvatatud) |
Hakklihakastme valmistamiseks kuumuta pannil õlis hakitud
sibul. Lisa ribadeks lõigatud peekon ja pruunista ka seda veidi koos
sibulaga. Lisa hakkliha ning jätka pruunistamist. Maitsesta soola, pipra
ja basiilikuga. Sega hulka purustatud küüslauguküüned, tomatid,
tomatipasta ja puljong ning hauta 20 minutit. Juustukastme
valmistamiseks sulata potis või, lisa jahu ja pruunista veidi. Lisa
vähehaaval ning pidevalt segades piim, et see ei tõmbuks tükki. Kuumuta
aeg-ajalt segades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, valge pipra ja
muskaadiga. Lisa pool riivjuustust. Kuumuta ahi 175°C-ni. Kalla
lasanjevormi põhja kõigepealt hakklihakastet ja seejärel ja lao sinna
peale üks kiht lasanjeplaate. Tee nii mitu kihti. Kõige peale vala
juustukaste ja raputa peale riivjuustu. Küpseta ahjus 40 minutit.
Retsept on mõeldud kuuele sööjale.
Allikas: toidutare
Peakokk: Sten
Šokolaadiruudud (brownies)
16 tk
- 200 g võid
- 200 g tumedat 70% kakaosisaldusega šokolaadi
- 3 keskmise suurusega muna
- 200 g suhkrut
- 100 g nisujahu
- 100 g hakitud kreeka pähkleid
- 0,5 tl soola
- 0,5 tl vanilliekstrakti
Sulata või ja šokolaad vesihaudes või mikroahjus.
Klopi munad ja suhkur elektrimikseriga vahule. Lisa sulanud šokolaadi-võisegu ning sega ühtlaseks.
Lisa jahu, sool, hakitud pähklid ja vanilliekstrakt, sega täiesti ühtlaseks.
Kalla tainas vormi ning küpseta 170kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni kook pealt kuiv tundub.
Serveeri soojalt või lase vormis jahtuda, siis tõsta vormist välja ning lõika tükkideks.
NB! Õiged brownied on pealt veidi kuivanud ja pragunenud, seest aga kohati veel niisked!
Allikas: nami-nami
Peakokk: Hans
No comments:
Post a Comment