Thursday, January 23, 2014

6c poisid (3. tund)


Hiinakapsasalat 

Valmistusained:
pool hiinakapsast
pool kurki
karp kirsstomateid
10 õhukest viilu juustu
200 g sinki
1 õun
2 sl hapukoort
6-8 sl majoneesi
0,5 tl soola

Valmistusviis:

Lõika hiinakapsas pikkupidi 4-5 ribaks ja hakka otsast väiksemaks tükeldama. Kurk lõika viiludeks ja siis lõika viilud neljaks. Tomatid lõika pooleks, haki ka juust, sink ja õun. Sega ained kausis läbi ja lisa sool, hapukoor ning majonees. Sega uuesti ja ongi valmis.

Allikas: kokaraamat
Peakokk: Holger


Lasanje III


Võrratu Itaalia vormiroog, mille valmistamiseks tuleb keeta kaks erinevat kastet. Tulemuseks on aga toitev pastaroog, mida sobib pakkuda ka külalistele.
Valmistusaeg: üle 60 min
9 -12 tk lasanjeplaadid
2 sl *õli
1 tk Sibul
100 g suitsupeekon
4 küünt Küüslauk
300 g hakkliha
400 g purustatud tomatid
2 sl tomatipasta
2 dl veiselihapuljong
0.5 tl sool
0.25 tl Must pipar
1 tl Basiilik (kuivatatud)
50 g *või
2 spl jahu
5 dl piim
300 g riivjuust
1 tl sool
0.25 tl Valge pipar
0.25 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)


Hakklihakastme valmistamiseks kuumuta pannil õlis hakitud sibul. Lisa ribadeks lõigatud peekon ja pruunista ka seda veidi koos sibulaga. Lisa hakkliha ning jätka pruunistamist. Maitsesta soola, pipra ja basiilikuga. Sega hulka purustatud küüslauguküüned, tomatid, tomatipasta ja puljong ning hauta 20 minutit. Juustukastme valmistamiseks sulata potis või, lisa jahu ja pruunista veidi. Lisa vähehaaval ning pidevalt segades piim, et see ei tõmbuks tükki. Kuumuta aeg-ajalt segades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, valge pipra ja muskaadiga. Lisa pool riivjuustust. Kuumuta ahi 175°C-ni. Kalla lasanjevormi põhja kõigepealt hakklihakastet ja seejärel ja lao sinna peale üks kiht lasanjeplaate. Tee nii mitu kihti. Kõige peale vala juustukaste ja raputa peale riivjuustu. Küpseta ahjus 40 minutit. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

Allikas: toidutare
Peakokk: Timmo


Mõnusad šokolaadimuffinid  

 

Kogus 12 tk
Koostis:

Vahusta munad fariinsuhkruga kohevaks.
Sega kuivained omavahel.
Sega munavahu hulka vaheldumisi hapukoor, jahtunud sulavõi ja kuivained.
Viimasena lisa jämedalt hakitud šokolaad.
Jaota tainas paberist muffinivormidesse, pannes vormid ääreni täis. Soovi korral puista peale küpsetuskindlaid tordikaunistusi.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 15-20 minutit, kuni muffinid on kenasti kerkinud ja läbinisti küpsed.

Peakokk: Eerik

No comments:

Post a Comment