Hiinakapsasalat
Valmistusained:pool hiinakapsast
pool kurki
karp kirsstomateid
10 õhukest viilu juustu
200 g sinki
1 õun
2 sl hapukoort
6-8 sl majoneesi
0,5 tl soola
Valmistusviis:
Lõika hiinakapsas pikkupidi 4-5 ribaks ja hakka otsast väiksemaks tükeldama. Kurk lõika viiludeks ja siis lõika viilud neljaks. Tomatid lõika pooleks, haki ka juust, sink ja õun. Sega ained kausis läbi ja lisa sool, hapukoor ning majonees. Sega uuesti ja ongi valmis.
Allikas: kokaraamat
Peakokk: Holger
Lasanje III
Võrratu Itaalia vormiroog, mille valmistamiseks tuleb keeta
kaks erinevat kastet. Tulemuseks on aga toitev pastaroog, mida sobib
pakkuda ka külalistele.
Valmistusaeg: üle 60 min
9 -12 tk | lasanjeplaadid | |
2 sl | *õli | |
1 tk | Sibul | |
100 g | suitsupeekon | |
4 küünt | Küüslauk | |
300 g | hakkliha | |
400 g | purustatud tomatid | |
2 sl | tomatipasta | |
2 dl | veiselihapuljong | |
0.5 tl | sool | |
0.25 tl | Must pipar | |
1 tl | Basiilik (kuivatatud) | |
50 g | *või | |
2 spl | jahu | |
5 dl | piim | |
300 g | riivjuust | |
1 tl | sool | |
0.25 tl | Valge pipar | |
0.25 tl | Muskaatpähkel (jahvatatud) |
Hakklihakastme valmistamiseks kuumuta pannil õlis hakitud
sibul. Lisa ribadeks lõigatud peekon ja pruunista ka seda veidi koos
sibulaga. Lisa hakkliha ning jätka pruunistamist. Maitsesta soola, pipra
ja basiilikuga. Sega hulka purustatud küüslauguküüned, tomatid,
tomatipasta ja puljong ning hauta 20 minutit. Juustukastme
valmistamiseks sulata potis või, lisa jahu ja pruunista veidi. Lisa
vähehaaval ning pidevalt segades piim, et see ei tõmbuks tükki. Kuumuta
aeg-ajalt segades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, valge pipra ja
muskaadiga. Lisa pool riivjuustust. Kuumuta ahi 175°C-ni. Kalla
lasanjevormi põhja kõigepealt hakklihakastet ja seejärel ja lao sinna
peale üks kiht lasanjeplaate. Tee nii mitu kihti. Kõige peale vala
juustukaste ja raputa peale riivjuustu. Küpseta ahjus 40 minutit.
Retsept on mõeldud kuuele sööjale.
Allikas: toidutare
Peakokk: Timmo
Mõnusad šokolaadimuffinid
Kogus 12 tk
Koostis:
- 2 muna
- 125 g fariinsuhkrut
- 135 g nisujahu
- 3 sl naturaalset kakaopulbrit
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 2 tl vanillisuhkrut
- 150 g maitsestamata jogurtit või
- hapukoort
- 50 g sulatatud võid
- 100 g jämedalt hakitud šokolaadi (Laima 70% šokolaadi)
Vahusta munad fariinsuhkruga kohevaks.
Sega kuivained omavahel.
Sega munavahu hulka vaheldumisi hapukoor, jahtunud sulavõi ja kuivained.
Viimasena lisa jämedalt hakitud šokolaad.
Jaota tainas paberist muffinivormidesse, pannes vormid ääreni täis. Soovi korral puista peale küpsetuskindlaid tordikaunistusi.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 15-20 minutit, kuni muffinid on kenasti kerkinud ja läbinisti küpsed.
Sega kuivained omavahel.
Sega munavahu hulka vaheldumisi hapukoor, jahtunud sulavõi ja kuivained.
Viimasena lisa jämedalt hakitud šokolaad.
Jaota tainas paberist muffinivormidesse, pannes vormid ääreni täis. Soovi korral puista peale küpsetuskindlaid tordikaunistusi.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 15-20 minutit, kuni muffinid on kenasti kerkinud ja läbinisti küpsed.
Peakokk: Eerik
No comments:
Post a Comment