Pannkoogid juustutäidisega
Taigen:
4 muna
1 tl suhkrut, pisut soola
4 sl õli
8 dl piima
4 dl nisujahu
Täidis:
200 g (riiv)juustu
2 tomatit (või 1 paprika)
ketšupit
praadimiseks õli
*Klopi munad,suhkru ja soolaga ühtlaseks. Kasuta visplit.
*Lisa munadele õli ja 2 dl piima
*Lisa juurde jahu ja klopi taigen ühtlaseks
*Lisa taignale ülejäänud piim
* Hoia taignat umbes 15 min külmkapis
* Riivi juust ja lõika tomat väikesteks tükkideks
* Prae ülepannikook ühelt poolt pruuniks ja keera ümber
* Määri poolele koogile veidi ketšupit ning lisa lusikatäis tomatitükke ja riivitud juustu. Keera kook kahekorra ja prae mõlemalt poolt.
Peakokk: Marcus
Keedetud riis
Kui kasutad mõõtenõud, arvesta 100 ml riisi sööja kohta. Kuumuta potipõhjas veidi õli, kalla riis sisse ja prae seda keskmisel kuumusel. Kui riis muutub klaasjaks ja mõned terad valgeks, kalla vesi sisse. Vee puhul kehtib reegel 1 osa riisi, 1,5 osa vett. Maitsesta, sega, lase keema, kata potikaanega ja keera pliit kõige madalamale kuumusele. Ära sega, lase haududa. Riis on valmis, kui kogu vedelik on imendunud.Allikas: perekool
Ahjulõhe majoneesiga
- 600 - 800 g lõhefileed
- 1 tl sidrunipipart
- Majoneesikate:
Sega omavahel majonees, hakitud till ja sinep, maitsesta sidrunipipraga*. Määri majoneesikaste kalafileele.
Kata vorm pealt fooliumiga ning küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit. Eemalda foolium umbes 5 minutit enne küpsemisaja lõppu, et vormiroog saaks kauni jume.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Vahur
Kamavaht
Vaid veerand tunniga valmiv kreemjas magustoit maitseb hästi
koos hapuka moosi või marjadega. Kama annab vahule mõnusa maitse ja
lisab toiteväärtust.
Kogus: 4 portsjonit
500 g | Maitsestamata jogurt | |
4 dl | vahukoor | |
4 sl | suhkur | |
6 sl | Kamajahu | |
SERVEERIMISEKS | ||
pohla- või jõhvikamoosi |
Vahusta rõõsk koor suhkruga, sega hulka jogurt ja kamajahu. Tõsta vaht magustoidukaussidesse või
-pokaalidesse. Serveeri hapuka moosiga.
-pokaalidesse. Serveeri hapuka moosiga.
Peakokk: Peeter
No comments:
Post a Comment