Friday, January 10, 2014

6a poisid (1. tund)

16.jaan.

Pannkoogid juustutäidisega




Taigen:
4 muna
1 tl suhkrut, pisut soola
4 sl õli
8 dl piima
4 dl nisujahu

Täidis:
 200 g (riiv)juustu
2 tomatit (või 1 paprika)
ketšupit
praadimiseks õli

*Klopi munad,suhkru ja soolaga ühtlaseks. Kasuta visplit.
*Lisa munadele õli ja 2 dl piima
*Lisa juurde jahu ja klopi taigen ühtlaseks
*Lisa taignale ülejäänud piim
* Hoia taignat umbes 15 min külmkapis
* Riivi juust ja lõika tomat väikesteks tükkideks
* Prae ülepannikook ühelt poolt pruuniks ja keera ümber
* Määri poolele koogile veidi ketšupit ning lisa lusikatäis tomatitükke ja riivitud juustu. Keera kook kahekorra ja prae mõlemalt poolt.

Peakokk: Marcus


 Keedetud riis

Kui kasutad mõõtenõud, arvesta 100 ml riisi sööja kohta. Kuumuta potipõhjas veidi õli, kalla riis sisse ja prae seda keskmisel kuumusel. Kui riis muutub klaasjaks ja mõned terad valgeks, kalla vesi sisse. Vee puhul kehtib reegel 1 osa riisi, 1,5 osa vett. Maitsesta, sega, lase keema, kata potikaanega ja keera pliit kõige madalamale kuumusele. Ära sega, lase haududa. Riis on valmis, kui kogu vedelik on imendunud.

Allikas: perekool

Ahjulõhe majoneesiga

Mahlane ja meeldiva maitsega ahjulõhe või -forell. Lisandiks sobib hästi nt aurutatud spargelkapsas või võis hautatud käharkapsas.


  • 600 - 800 g lõhefileed
  • 1 tl sidrunipipart
  • Majoneesikate:
    • 2 dl Jaani Provansaali või oliiviõliga majoneesi
    • 3 sl hakitud tilli
    • 2 tl Põltsamaa või Dijoni sinepit
    • 0,5 tl Meira sidrunipipart
Eemalda kalafileelt pindmised luud (seda on hea teha spetsiaalsete pintsettidega). Tõsta forelli- või lõhefilee ahjuvormi, maitsesta sidrunipipraga*.
Sega omavahel majonees, hakitud till ja sinep, maitsesta sidrunipipraga*. Määri majoneesikaste kalafileele.
Kata vorm pealt fooliumiga ning küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit. Eemalda foolium umbes 5 minutit enne küpsemisaja lõppu, et vormiroog saaks kauni jume.

Allikas: nami-nami



Peakokk: Vahur


Kamavaht

 


Vaid veerand tunniga valmiv kreemjas magustoit maitseb hästi koos hapuka moosi või marjadega. Kama annab vahule mõnusa maitse ja lisab toiteväärtust.
Kogus: 4 portsjonit
Vahusta rõõsk koor suhkruga, sega hulka jogurt ja kamajahu. Tõsta vaht magustoidukaussidesse või
-pokaalidesse. Serveeri hapuka moosiga. 
Allikas: toidutare
Peakokk: Peeter

No comments:

Post a Comment