Viineripirukad
- (pärmi-)lehttainast
- viinerit
- (punast) paprikat soovi korral
- määrimiseks muna
Rulli lehttainas veidi õhemaks.
Soovi korral tee piki viinereid sisselõiked ja suru sisselõigetesse paprikaribad.
Laota viinerid, otsad vastakuti, piki tainaserva. Keera tainas ümber viinerite rulli, lõika tainas läbi ja näpista tainaotsad tihedasti kokku.
Lõika terava noaga 2-3 cm jupid (miniviinerite kasutamisel lõika poole viineri ja liitekoha pealt, tavaliste viinerite puhul lõika viinerid kolmeks).
Tõsta pirukad ahjuplaadile, liitekoht allpool.
Tee samamoodi ülejäänud viineritega.
Pintselda pirukad pealt munaga ja küpseta 220kraadises ahjus kuldseks (umbes 15 minutit).
Soovi korral tee piki viinereid sisselõiked ja suru sisselõigetesse paprikaribad.
Laota viinerid, otsad vastakuti, piki tainaserva. Keera tainas ümber viinerite rulli, lõika tainas läbi ja näpista tainaotsad tihedasti kokku.
Lõika terava noaga 2-3 cm jupid (miniviinerite kasutamisel lõika poole viineri ja liitekoha pealt, tavaliste viinerite puhul lõika viinerid kolmeks).
Tõsta pirukad ahjuplaadile, liitekoht allpool.
Tee samamoodi ülejäänud viineritega.
Pintselda pirukad pealt munaga ja küpseta 220kraadises ahjus kuldseks (umbes 15 minutit).
Peakokk: Sten-Erik
Pasta Bolognese
Valmistusaeg: üle 60 min
500 g | Spagetid | |
2 tl | õli | |
100 g | suitsupeekon | |
1 tk | Sibul | |
2 küünt | Küüslauk | |
400 g | veisehakkliha | |
500 g | tomatipüree | |
1 tl | Pune (kuivatatud) | |
Sool | ||
Must pipar | ||
1 tl | suhkur | |
1 kuni 2 dl | Lihapuljong | |
PEALE | ||
50 g (riivitud) | Parmesani |
Kuumuta kastrulis õli. Lisa hakitud peekon, sibul ja
küüslauk ning kuumuta mõni minut. Lisa hakkliha ja jätka praadimist 5
minutit. Viimaks lisa tomatipüree, puljong ja pune. Hauta vaiksel tulel
kaane all 50 minutit, aeg-ajalt segades. Maitsesta suhkru, soola ja
pipraga.
Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna ning sega kastmesse.
Serveeri mahlase kastmega ülevalatud pastat koos riivitud Parmesani juustuga.
Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna ning sega kastmesse.
Serveeri mahlase kastmega ülevalatud pastat koos riivitud Parmesani juustuga.
Peakokk: Markus
Õuna-biskviitkook
Õuntega biskviitkook klassikalisest biskviidist veidi "tihedama" tainaga.
kaheksale kuni kümnele
Pese õunad, koori, eemalda südamikud ning lõika õunad väiksemateks tükkideks või viiludeks.
Määri 24 cm lahtikäiv koogivorm võiga. Puista põhjale riivsai ning laota peale õunad.
Vahusta munad suhkruga hästi kohevaks ja heledaks vahuks. Sega juurde vanilliekstrakt, siis sõelu juurde jahu, sega õrnalt ühtlaseks.
Kalla tainas koogivormis olevatele õuntele.
Küpseta 180-kraadise ahju keskosas umbes 45-50 minutit, kuni kook on pealt kuldne ning vormi servadest veidi lahti lööma hakkab.
Võta kook ahjust välja, lase vormis jahtuda kümmekond minutit, siis tõsta metallrestile lõplikult jahtuma.
Lõika viiludeks ja serveeri.
Määri 24 cm lahtikäiv koogivorm võiga. Puista põhjale riivsai ning laota peale õunad.
Vahusta munad suhkruga hästi kohevaks ja heledaks vahuks. Sega juurde vanilliekstrakt, siis sõelu juurde jahu, sega õrnalt ühtlaseks.
Kalla tainas koogivormis olevatele õuntele.
Küpseta 180-kraadise ahju keskosas umbes 45-50 minutit, kuni kook on pealt kuldne ning vormi servadest veidi lahti lööma hakkab.
Võta kook ahjust välja, lase vormis jahtuda kümmekond minutit, siis tõsta metallrestile lõplikult jahtuma.
Lõika viiludeks ja serveeri.
Peakokk: Sander
No comments:
Post a Comment