10. dets.
Ühe poti roog - riis, kana ja basiilik
600 g broilerikintsuliha
soola, pipart
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 punane paprika
100 g suitsupeekonit
1 purk purustatud tomateid
2 ,5 dl keetmata riisi
4 dl puljongit
1 sl võid
2 tl paprikapulbrit
kimbuke värsket basiilikut, hakituna
kimbuke värsket tilli, hakituna
1 tl mahedat sinepit
150 g külmutatud herneid
Tükelda kanaliha ja väiksemateks tükkideks. Haki sibul, purusta küüslauguküüned ning tükelda paprika. Kuumuta paksupõhjalises potis (või suuremal pannil) pisut õli ning pruunista kanaliha, maitsesta soola ja pipraga. Poole pealt lisa ka peekoniribad, sibul ja paprika ning kuumuta kõik korralikult läbi. Seejärel lisa segades ülejäänud ained (va herned) ning lase kaane all madalal kuumusel roal valmida ca 30-35 minutit, vahepeal sega kindlasti paar korda. 10 minutit enne valmimist sega juurde herned. Kui toit on valminud, siis maitsesta lõplikult ning serveeri.
Allikas: kokkama
Paratha
egg one
water (at room temprature ) to make the dough
ghee (clearified butter)
all-purpose flour to use for layering.
1. Roughly mix all-purpose flour and salt
2. Add egg and water in this flour and salt mixture and make a dough..consistency of the dough should be just like pizza dough ..not too soft or not too hard ..
3.let the dough rest for atleast 30 minutes into the refrigerator.
Note .this recipe will make four parathas.so devide the dough in four parts.
4.make dough balls for paratha as shown in the video using ghee(clearified butter) and all-purpose flour it will give beautifull soft layers to the paratha...
Note:we used ghee(clearified butter) in layering you can also use vegitable oil or margerine if you don,t like to use ghee(clearified butter).
5: For best results Refrigerate these doughballs for atleast 15 minutes
. Rolling refregerated dough balls will be easier for you as well.
6: Roll these dough balls to about 6-7 inches in diameter.
7: steak them applying ghee or oil on both sides as shown in the video, keep the heat medium.
Voila ..parathas are ready with crispy layers outside and soft layers inside
serve hot. With spicy mince , tikka seekh kebab , chicken tandoori or simply with omelett .
Marble Pound Cake Recipe
Kodujuustu- krevetipirukas
Põhi:
150 g e. 2,5 dl nisujahu
0.5 tl soola
75 g võid
1 dl kodujuustu
Täidis:
3 muna
250 g kodujuustu
200 g kooritud keedetud krevette (nt Marine külmutatud krevetid)
100 g riivitud juustu
2 sl magusat tšillikastet
hakitud tilli
Lase krevettidel esmalt külmkapis sulada, siis nõruta hoolega.
Taina valmistamiseks näpi kokku jahu, sool, või ja kodujuust. Keera tainas kilesse ja hoia 30 minutit külmkapis.
Suru tainas 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja servadele. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Täidise tegemiseks sega omavahel munad, kodujuust, krevetid, riivitud juust, magus tšillikaste ja hakitud till.
Vala segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel 25 minutit.
Kaneelirulli kook
Küpsetamisaeg 25 minutit
384 g jahu
¼ teelusikat sool
201 g suhkrut
4 teelusikat küpsetuspulbrit
45 ml või 360 g piima
2 muna
2 teelusikat vanilli
228 g sulatatud või
454 g võid, pehmet
228 pruuni suhkurt
9 g kaneeli
100 g valikul pähkleid
Kate:
220 g tuhksuhkurt
45 -60 ml piima
1 teelusikat vanilli
Kuumuta ahi 350 kraadini. Sega kokku jahu, suhkur, sool, küpsetuspulber, piim, muna ja vanilli mikseriga või köögikomainiga. Kui on segatud kokku, peab aeglaselt sisse panema 228 g sulatatud võid. Valage taigen võiga määritud koogivormi.
Sega keskmise suurusega kausis , sulatatud või, pruun suhkur, kaneel ja pähklid kui sa kasutad neid. Pange üle koogi see ühtlaselt.
Küpseta 20 kuni 30 minutit või kuni hambatikk tuleb välja puhtalt.
Tee glasuur lisades tuhksuhur, piim and vanilli keskmise suurusega kaussi. Vahusta ühtlaseks ja nirista üle sooja koogi. Serveeri soojalt või toa temperatuuril.
8.okt.
Avokaado pesto pasta
omal valikul pasta 230 g
kirsstomatid (valikuline)
Pesto:
keskmine avokaado 1
oliiviõli 2 spl
basiilik 1 1/2 tassi
külmutatud spinat 1 tass
küüslauguküüs 3
India pähkleid 1/4 tassi
sidrunimahl 2 spl
sool, pipar maitse järgi
Keeda pasta.
Samal ajal, valmista pesto. Pane kõik pesto koostisosad blenderisse või köögikombaini ja blenderda kuni ühtlane ja kreemjas. Maitse ja vajadusel lisa veel soola ja pipart.
Sega pesto ja pasta kokku. Peale võib veel panna kirsstomateid.
Allikas: Taimne teisipäev
Peakokk: Hannabel
Triple chocolate cheesecake
80g butter, melted
1/3 cup cold tap water
5 teaspoons gelatine
500g cream cheese, softened
1/2 cup icing sugar
1/2 cup milk
150g white chocolate, melted
150g dark chocolate, melted
1 1/2 cups thickened cream, whipped
100g milk chocolate, grated
cocoa powder, to serve
Grease and line a 24cm (base) springform pan. Process biscuits in a food processor to fine crumbs. Transfer to a bowl. Add melted butter. Stir until well combined. Use your fingertips to press into base of prepared pan. Refrigerate for 20 minutes or until firm.
Place water into a heatproof microwavesafe bowl. Sprinkle over gelatine. Stand for 1 minute. Microwave, uncovered, on HIGH (100%) power for 20 to 40 seconds or until gelatine dissolves. Set aside for 15 minutes.
Using an electric mixer, beat cream cheese, sugar and milk until smooth. Stir in gelatine. Divide cream cheese mixture between 2 bowls.
Stir white chocolate into 1 cream cheese mixture. Stir dark chocolate into other.
Allikas: Taste
7.sept.
Kodujuustupõhjaga pitsa
380 g kodujuustu (vali pigem selline kuivema tekstuuriga kodujuust)
2 muna
100 g jahu
näpuotsatäis soola
No comments:
Post a Comment