Monday, September 7, 2020

12 suund

10. dets.


Ühe poti roog - riis, kana ja basiilik


600 g broilerikintsuliha
soola, pipart
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 punane paprika
100 g suitsupeekonit
1 purk purustatud tomateid
2 ,5 dl keetmata riisi
4 dl puljongit
1 sl võid
2 tl paprikapulbrit
kimbuke värsket basiilikut, hakituna
kimbuke värsket tilli, hakituna
1 tl mahedat sinepit
150 g külmutatud herneid

Tükelda kanaliha ja väiksemateks tükkideks. Haki sibul, purusta küüslauguküüned ning tükelda paprika. Kuumuta paksupõhjalises potis (või suuremal pannil) pisut õli ning pruunista kanaliha, maitsesta soola ja pipraga. Poole pealt lisa ka peekoniribad, sibul ja paprika ning kuumuta kõik korralikult läbi. Seejärel lisa segades ülejäänud ained (va herned) ning lase kaane all madalal kuumusel roal valmida ca 30-35 minutit, vahepeal sega kindlasti paar korda. 10 minutit enne valmimist sega juurde herned. Kui toit on valminud, siis maitsesta lõplikult ning serveeri.


Allikas: kokkama


Paratha

All-purpose flour 3 cups
salt 2 teaspoon
egg one
water (at room temprature ) to make the dough
ghee (clearified butter)
all-purpose flour to use for layering.


1. Roughly mix all-purpose flour and salt
2. Add egg and water in this flour and salt mixture and make a dough..consistency of the dough should be just like pizza dough ..not too soft or not too hard ..
3.let the dough rest for atleast 30 minutes into the refrigerator.
Note .this recipe will make four parathas.so devide the dough in four parts.
4.make dough balls for paratha as shown in the video using ghee(clearified butter) and all-purpose flour it will give beautifull soft layers to the paratha...
Note:we used ghee(clearified butter) in layering you can also use vegitable oil or margerine if you don,t like to use ghee(clearified butter).
5: For best results Refrigerate these doughballs for atleast 15 minutes
. Rolling refregerated dough balls will be easier for you as well.
6: Roll these dough balls to about 6-7 inches in diameter.
7: steak them applying ghee or oil on both sides as shown in the video, keep the heat medium.
Voila ..parathas are ready with crispy layers outside and soft layers inside
serve hot. With spicy mince , tikka seekh kebab , chicken tandoori or simply with omelett .

Allikas: Yummi
Peakokk Gloria

Marble Pound Cake Recipe

1 ¼ cup all-purpose flour
Pinch of salt
1 teaspoon baking powder
½ cup unsalted butter
1 ½ cup sugar
3 large eggs at room temperature
1 ¼ teaspoon vanilla
¼ cup evaporated milk mixed with ¼ cup water OR 1/2 cup regular whole milk
1/3 cup unsweetened cocoa powder mixed with 4 tablespoon hot water


Preheat oven to 350F/180C. Butter and flour a 9 x 5 x 3-inch loaf pan, keep aside.
In a bowl, sift flour with salt and baking powder. Keep aside.
In a different bowl, Add the butter and beat for 3 minutes until lighter in color. Add the sugar and beat until fluffy and much lighter in color, about 4 minutes on high speed.
Add the vanilla and then add the eggs one at a time, and each time you add an egg, beat for three minutes.
Add half the flour to the butter and sugar mixture and beat on lowest speed until combined (do not over mix).
Add all the milk and beat until combined then add the rest of flour and beat until combined. The batter should look silky but a little thick.
Take around three fourth of the batter (around 2 cups and a half) and mix with the chocolate and hot water mixture.
When scooping both batters in the pan, place a scoop of white batter and beside it a chocolate and the white batter and beside it chocolate batter. For the second layer, on top of every white batter place a chocolate batter, and on each chocolate, scoop a scoop of white batter. Using a butter knife, make a U or an S shape.
Tap the pan lightly two times over the kitchen counter, place in the middle rack of the oven and bake for 1 hour or until a skewer inserted in the middle of the cake comes out clean.
Cool in the pan for 10 minutes, then transfer to a cooling rack to cool completely.

Allikas: munaty
Peakokk: Laura

5. nov.

Kodujuustu- krevetipirukas

Põhi:
150 g e. 2,5 dl nisujahu
0.5 tl soola
75 g võid
1 dl kodujuustu


Täidis:
3 muna
250 g kodujuustu
200 g kooritud keedetud krevette (nt Marine külmutatud krevetid)
100 g riivitud juustu
2 sl magusat tšillikastet
hakitud tilli


Lase krevettidel esmalt külmkapis sulada, siis nõruta hoolega.
Taina valmistamiseks näpi kokku jahu, sool, või ja kodujuust. Keera tainas kilesse ja hoia 30 minutit külmkapis.
Suru tainas 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja servadele. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Täidise tegemiseks sega omavahel munad, kodujuust, krevetid, riivitud juust, magus tšillikaste ja hakitud till.
Vala segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel 25 minutit.

Allikas: nami-nami

Peakokk: Triinu


Kaneelirulli kook



Ettevalmistusaeg 10 minutit
Küpsetamisaeg 25 minutit

384 g jahu
¼ teelusikat sool
201 g suhkrut
4 teelusikat küpsetuspulbrit
45 ml või 360 g piima
2 muna
2 teelusikat vanilli
228 g sulatatud või
454 g võid, pehmet
228 pruuni suhkurt
9 g kaneeli
100 g valikul pähkleid

Kate:
220 g tuhksuhkurt
45 -60 ml  piima
1 teelusikat vanilli


Kuumuta ahi 350 kraadini. Sega kokku jahu, suhkur, sool, küpsetuspulber, piim, muna ja vanilli mikseriga või köögikomainiga. Kui on segatud kokku, peab aeglaselt  sisse panema 228 g sulatatud võid.  Valage taigen võiga määritud koogivormi.
Sega keskmise suurusega kausis , sulatatud või, pruun suhkur, kaneel ja  pähklid kui sa kasutad neid. Pange üle koogi see ühtlaselt.  
Küpseta 20 kuni 30 minutit või kuni hambatikk tuleb välja puhtalt. 
Tee glasuur lisades tuhksuhur, piim and vanilli keskmise suurusega kaussi. Vahusta ühtlaseks ja nirista üle sooja koogi. Serveeri soojalt või toa temperatuuril.

Allikas: the recipe critic
Peakokk: Eliis



8.okt.

Avokaado pesto pasta



omal valikul pasta 230 g
kirsstomatid (valikuline)

Pesto:

keskmine avokaado 1
oliiviõli 2 spl
basiilik 1 1/2 tassi
külmutatud spinat 1 tass
küüslauguküüs 3
India pähkleid 1/4 tassi
sidrunimahl 2 spl
sool, pipar maitse järgi

Keeda pasta. 
Samal ajal, valmista pesto. Pane kõik pesto koostisosad blenderisse või köögikombaini ja blenderda kuni ühtlane ja kreemjas. Maitse ja vajadusel lisa veel soola ja pipart.
Sega pesto ja pasta kokku. Peale võib veel panna kirsstomateid.

Allikas: Taimne teisipäev

Peakokk: Hannabel


Triple chocolate cheesecake




200g plain chocolate biscuits
80g butter, melted 
1/3 cup cold tap water
5 teaspoons gelatine
500g cream cheese, softened
1/2 cup icing sugar
1/2 cup milk
150g white chocolate, melted
150g dark chocolate, melted
1 1/2 cups thickened cream, whipped
100g milk chocolate, grated
cocoa powder, to serve

Grease and line a 24cm (base) springform pan. Process biscuits in a food processor to fine crumbs. Transfer to a bowl. Add melted butter. Stir until well combined. Use your fingertips to press into base of prepared pan. Refrigerate for 20 minutes or until firm.
Place water into a heatproof microwavesafe bowl. Sprinkle over gelatine. Stand for 1 minute. Microwave, uncovered, on HIGH (100%) power for 20 to 40 seconds or until gelatine dissolves. Set aside for 15 minutes.
Using an electric mixer, beat cream cheese, sugar and milk until smooth. Stir in gelatine. Divide cream cheese mixture between 2 bowls.
Stir white chocolate into 1 cream cheese mixture. Stir dark chocolate into other.

Allikas: Taste

Peakokk. Bret


 7.sept.

Kodujuustupõhjaga pitsa


Minu uusim retsept pitsapõhjade seas ning nagu näha, on see valmistatud pisut vähesema jahu kogusega kui tavaline pitsa. Lisaks on taina valmistamisel kasutatud kodujuustu, mis kogu pitsale ju pisut tervislikuma olemuse annab. Pitsapõhi ise ei jää üleliia krõbe, samas meeldivalt pehme ning kindlasti juba lähiajal läheb üks seesugune küpsetis uuesti ahju. 

Kogus: 1 plaadipitsa 

Põhi:
380 g kodujuustu (vali pigem selline kuivema tekstuuriga kodujuust)
2 muna
100 g jahu
näpuotsatäis soola

Põhja jaoks sega kõik komponendid omavahel ühtlaseks massiks ning pane see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri lusikaga ahjuplaadil laiali õhukeseks kihiks. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 15-20 minutit. Seejärel lisa eelküpsetatud põhjale sobivad katte ained ning küpseta 200 kraadi juures seni, kuni juust on pealt meeldivalt sulanud!
Allikas: kokkama

Peakokk: Laura


SKILLET COOKIE


Prep 10 min
Cook 30 min
Ready in 40 min

INGREDIENTS
1 (4 oz. or 100 g) bar semi-sweet chocolate
½ cup (125 mL) butter (1 stick), softened
½ cup (125 mL) packed brown sugar
¼ cup (60 mL) granulated sugar
¼ tsp (1 mL) salt
1   egg
1 tsp (5 mL) vanilla extract
1 cup (250 mL) all-purpose flour
½ tsp (2 mL) baking soda
 Optional: Ice cream for serving

Preheat the oven to 375°F (190°C). Coarsely chop the chocolate bar and set aside ¼ cup (60 mL) of the chocolate.
Beat the butter, sugars, and salt together in a large bowl with an electric mixer.
Add the egg and vanilla, then beat to combine.
Add the flour and baking soda and beat until a smooth dough is formed. Mix all but the reserved chocolate from step 1 into the dough.
Spread the dough onto the bottom of the 10" (25-cm) Cast Iron Skillet. Top with the reserved chocolate and bake for 25–28 minutes, or until the edges are dark brown and a toothpick inserted in the center comes out clean.
Let the cookie cool in the pan for at least 5 minutes before cutting. Serve with ice cream, if desired.

Allikas: pampered chef

Peakokk: Lisa



No comments:

Post a Comment