30. nov.
Klassikalised hinkalid hakklihaga
Kogus: neljale
Koostisosad
TAINAS
500 g Nisujahu
2.5 dl Vesi
0.5 tl Sool
350 g Kodune hakkliha
1 tk Keskmine sibul
3 tk Küüslauguküüs
1 tk Tšillipiprakaun
1 tl Sool
0.25 tl Purustatud pipar
0.25 tl Jahvatatud koriander
0.5 tl Gruusiapärnae maitseainesegu, nt hmeli-suneli
1 punt Värske koriander
1 punt Värske petersell
1 dl Vesi või puljong
1. Sõelu jahu suurde laia kaussi. Tee keskele süvend ning vala sinna vesi ja lisa sool. Alusta taina segamist kahvliga, nii et segad vett ring ringi järel jahuga segamini. Kui tainas on muutunud kleepuvaks jahuseguks, töötle seda edasi kätega. Sõtku tainast, kuni see on elastne ning lööb täielikult käte küljest lahti. Vajadusel lisa pisut jahu või lusikaga vett. Jäta tainas toidukilega kaetult vähemalt pooleks tunniks seisma.
2. Haki sibul ja küüslauguküüned võimalikult peeneks või riivi hoopis. Haki tšilli ja maitseroheline. Lisa kõik ained hakklihasegule ning sega ühtlaseks. Kontrolli maitset, see peaks jääma mõnusalt vürtsikas. Tainas peab olema vedelam kui kotletitainas, seega vajadusel lisa veidi vett.
3. Rulli tainas 2–3 mm paksuseks leheks ning lõika vormi abil kettad, mille läbimõõt oleks 7–8 cm. Rulli veel iga ketast pisut suuremaks. Tõsta tainaketta keskele supilusikaga täidist ning kroogi tainaääred keskele kokku, nii et tekiks vähemalt 20 pisikest voldikest. Näpi voldid kindlalt kinni ning kui tainatipp jääb liiga suur, siis lõika see pisut lühemaks. Keeda hinkaleid soola, pipra ja loorberiga maitsestatud vees 7–8 minutit. Serveeri kohe.
Allikas: toidutare
Parim pikkpoiss
500 g Hakkliha (veise)
100 g Tomatipasta
50 g Leib (must)
2 tk Muna
3 tk Küüslauk (küüs)
2 tk Sibul
Pipar (must)
Sool
1. Leota leiba väheses vees kuni leivaviilud muutuvad pehmeks.
2. Sega hakkliha sisse leotatud leib, munad, peeneks hakitud sibul, purustatud küüslauk ja tomatipasta.
3. Maitsesta hakklihamass soola ja pipraga ning sega korralikult läbi. Tulemuseks peaks saama suhteliselt tahke hakklihataigen, mida saab kätega pätsiks vormida.
4. Vormi hakklihasegust paras pätsike ja aseta see ahjuplaadile või pane sobiva suurusega küpsetusvormi.
5. Küpseta ahjus 200C juures ca 45 minutit. Kontrolli ja vajadusel reguleeri temperatuuri või küpsemisaega vastavalt oma ahjule ja valitud küpsetusrezhiimile.
Allikas: menüü
AHJUS KÜPSETATUD JUURIKAD
4 porgandit
5 kartulit
1 sibul
2 küüslaugu küünt
2 noort peeti
veidi õli
sorts sojat
tüümiani
rosmariini
pipart, soola
palsamiäädikat
Koori ja tükelda juurikad. Viiluta sibul. Pane suuremasse kaussi, v.a. peet, see pane eraldi kaussi, muidu on teised juurikad ka kõik punased :) Peetidele lisa balsamiäädikat, soola ja pipart ning sega ja jäta pisukeseks maitsestuma. Teistele juurikatele lisa sorts sojat, purustatud küüslauguküüned, tüümian ja rosmariin, pipar ja veidi soola. Nirista vähese õliga üle ja sega kõik läbi. Pane ahjuplaadile küpsetuspaber, vala sinna juurikad. Peedi võid ühte nurka panna või siis eraldi plaadiga. Siis rändavad köögiviljad ahju 200 kraadi juures ca 30 minutit kuni kõik kenasti pehmed ja küpsenud on.
Allikas: kulinaarsed eksitused
SAIAVORM NUTELLA JA BANAANIGA
8-10 viilu röstsaia VÕI
3-4 croissant'i e. sarvesaia
Nutella šokolaadi-pähklikreemi
2 küpset banaani
2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
2 dl piima
2 suurt muna
2 tl pruuni suhkrut
võid vormi määrimiseks
Rösti saiad kergelt. Määri kõikidele saiaviiludele Nutellat (nii paksult kui ise soovid). Purusta banaan kahvliga ning kata pooled Nutellaga kaetud saiad banaanipüreega. Tõsta saiapooled kokku - üks banaaniga, teine ilma. Lõika diagonaalselt kaheks või neljaks. Pane saiatükid võiga määritud ahjuvormi.
(Kui kasutad sarvesaiu, siis lõika need pooleks ja määri Nutella ja banaanipüreega kokku. Tõsta sarvesaiapooled kokku, tükkideks lõigata pole vaja.)
Klopi või vahusta kergelt muna suhkru ja vanillisuhkruga. Kuumuta piim keemiseni, nirista pidevalt segades peene nirena sisse munasegu. Tõsta tulelt ning vala vormi saiatükkidele. Lase 10-15 minutit seista, et saiad imaksid vedeliku endasse.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 35 minutit.
Serveeri soojalt või külmalt piimaga.
Kui soovid, võid võtta vedelikuks 4 dl piima - siis saad veidi lahjema saiavormi.
Nutella kogust pole ette antud - seda määri (sarve)saiaviilule oma äranägemise alla. Mida rohkem, seda maitsvam ;)
Allikas: nami-nami
28.sept.
Buffalo friikartulid
Kartulid
2–3 spl oliiviõli
Buffalo maitseainesegu koostisained:
1 tl tšillipulbrit
1 tl suitsupaprika pulbrit
1 tl köömnepulbrit
1 tl cayenne’ pipart
2 tl küüslaugusoola
1 tl meresoola
1 tl musta pipart
Jogurtikastme koostisained:
100 ml maitsestamata jogurtit
1–2 spl majoneesi
1–2 tl laimi või sidrunimahla
soola
pipart
ürte, nt tilli, peterselli, oreganot, basiilikut
rohelist sibulat
Laota Härmavilja Kullakesed friikartulid ahjupannile, lisa 2–3 spl oliiviõli ning raputa peale maitseaine segu.
Pane kartulid eelsoojendatud 200-kraadisesse ahju umbes 10–15 minutiks või seni, kuni kartulid on kuldpruunid.
Raputa peale Buffalo maitseainesegu. Samal ajal kui kraam ahjus oli, tee valmis jogurtidipp. Kartulite peale pane tükeldatud roheline sibul.
Allikas: retseptisahtel
Chicken Spaghetti
INGREDIENTS
1 lb. spaghetti
1 tbsp. extra-virgin olive oil
1 onion, chopped
1 red bell pepper, chopped
1 lb. boneless skinless chicken breasts, cut into 1" pieces
Kosher salt
Freshly ground black pepper
1/2 tsp. chili powder
3 tbsp. butter
3 tbsp. all-purpose flour
2 c. whole milk
1 c. low-sodium chicken broth
2 1/2 c. shredded cheddar, divided
Freshly chopped parsley, for garnish
KOOSTISOSAD
1 nael (u 400-500 g) spagette
1 spl ekstra neitsioliiviõli
1 sibul, hakitud
1 punane paprika, hakitud
1 naela (u 400 g) kondita nahata kanarinnad, lõigatud 1 " (2, 5 cm) tükkideks
sool
Värskelt jahvatatud must pipar
1/2 tl. tšilli pulber
3 spl. või
3 spl. jahu
2 c. (4,7 dl) täispiim
1 c. (2,4 dl) kanapuljong
2 1/2 c. (u 6 dl) hakitud cheddar, jagatud
Värskelt hakitud petersell, kaunistuseks
Preheat oven to 350°. In a large pot of salted boiling water, cook spaghetti according to package directions until al dente, about 7 minutes.
In a large skillet over medium heat, heat oil. Add onion and bell pepper and cook until soft, 5 minutes. Transfer to a plate.
Add chicken go skillet and season with salt, pepper, and chili powder. Cook until chicken is golden, about 5 minutes. Transfer to a plate.
Melt butter in skillet over medium heat. Whisk in flour and cook 1 minute. Add milk and broth and cook until thick, about 3 minutes.
Stir in spaghetti, 1 1⁄2 cups cheddar, peppers and onions, and chicken. Transfer to a baking dish and top with remaining cup cheese. Bake until bubbly, about 45 minutes.
Kuumutage ahi temperatuurini 350 °F. Keeda suures potis soolases vees spagette vastavalt pakendi juhistele kuni al dente, umbes 7 minutit.
Kuumutage suurel pannil keskmisel kuumusel õli. Lisage sibul ja paprika, pipar ja küpseta 5 minutit pehmeks. Kalla see kaussi .
Lisage kanafilee samale pannile ja maitsestage soola, pipra ja tšillipulbriga. Küpseta umbes 5 minutit, kuni kana on kuldne. Kalla kaussi.
Sulata või samal pannil keskmisel kuumusel. Lisa jahu ja prae segades 1 minut. Lisage piim ja puljong ning keetke umbes 3 minutit paksuks.
Lisa ahjuvormi spagetid, 1 1⁄2 tassi ( u 350ml) cheddarit, paprikat ja sibulat ning kana. küpsetusnõusse ja Küpseta umbes 45 minutit.
Allikas: delish
Kakaokreem
3 sl kakaod
4 muna
6 sl suhkrut
3 sl jahu
6 dl piima
vaniljesuhkrut
2 dl vahukoort
Serveerimiseks külmutatud marju või hapukat moosi
4 muna
6 sl suhkrut
3 sl jahu
6 dl piima
vaniljesuhkrut
2 dl vahukoort
Serveerimiseks külmutatud marju või hapukat moosi
Vahusta munad suhkruga.
Lisa munavahule jahuga segatud kakao ning 3 sl piima.Sega ühtlaseks.
Kuumuta ülejäänud piim keemiseni, lisa munavaht.
Kuumuta pidevalt segades, kuni kreem pakseneb.
Jahuta ja maitsesta vaniljesuhkruga.
Lisa juurde vahustatud koor.
Serveeri marjade või hapuka moosiga.
Lisa munavahule jahuga segatud kakao ning 3 sl piima.Sega ühtlaseks.
Kuumuta ülejäänud piim keemiseni, lisa munavaht.
Kuumuta pidevalt segades, kuni kreem pakseneb.
Jahuta ja maitsesta vaniljesuhkruga.
Lisa juurde vahustatud koor.
Serveeri marjade või hapuka moosiga.
No comments:
Post a Comment