Monday, September 14, 2020

5d poisid

 21. sept.

Pannkoogid juustutäidisega




Taigen:
4 muna
1 tl suhkrut, pisut soola
4 sl õli
8 dl piima
4 dl nisujahu

Täidis:
200 g (riiv)juustu
2 tomatit (või 1 paprika)
ketšupit
praadimiseks õli

*Klopi munad,suhkru ja soolaga ühtlaseks. Kasuta visplit.
*Lisa munadele õli ja 2 dl piima
*Lisa juurde jahu ja klopi taigen ühtlaseks
*Lisa taignale ülejäänud piim
* Hoia taignat umbes 15 min külmkapis
* Riivi juust ja lõika tomat väikesteks tükkideks
* Prae ülepannikook ühelt poolt pruuniks ja keera ümber
* Määri poolele koogile veidi ketšupit ning lisa lusikatäis tomatitükke ja riivitud juustu. Keera kook kahekorra ja prae mõlemalt poolt.


Peakokk: Sven Kaspar


Lihtne aedviljasupp frikadellidega


2 l vett
400 g värsket kapsast
1 sibul
2 porgandit
2 kartulit
2 puljongikuubikut
400g külmutatud frikadelle
 2 sl hakitud maitserohelist
hapukoort

* Lõika kapsas väikesteks ruudukujulisteks tükkideks, haki sibul peeneks, porgandid ja kartul väikesteks kuubikuteks.
* Kuumuta vesi potis keemiseni ja lisa puljongikuubikud.
* Kõigepealt pane potti kapsad ja porgandid ning keeda umbes 10 minutit, siis lisa kartul ja sibul ning keeda veel.
* Kui noaga katsudes on kartulitükid pehmed, lisa frikadellid.
* Keeda, kuni frikadellid tõusevad supi pinnale.
* Puista peale hakitud maitseroheline, soovi korral lisa ka hapukoort.


Peakokk: Riko

Marjajook jogurtiga

10 dl maitsestamata jogurtit
400 g külmutatud maasikaid
2 banaani
4-6 sl suhkrut

Kalla kõik ained blenderisse ehk kokteilimikserisse ja käivita see.
Serveeri saadud rooga kas joogina klaasides või magustoiduna pokaalides.




Küpsisetort





2 pakki tavalisi kandilisi küpsiseid
1 dl moosi
400g hapukoort
1 dl marju (sõstrad, jõhvikad)
100 g šokolaadi Bitter (ilma lisanditeta)
1 puhas väike kilekott

* Lao taldrikule  küpsiseid, määri nendele pool moosist.
* Lao nendele veel  küpsiseid ja määri nendele ülejäänud moos.
* Murra ülejäänud küpsised tükkideks ja sega hapukoorega.
* Tõsta küpsise-koore segu ühtlase kuhjana tordile.
* Pane marjad tordi peale.
* Murra šokolaad tükkideks ja pane kilekotti.
* Täida kauss võimalikult kuuma kraaniveega ja aseta šokolaad koos kilekotiga otsapidi vette.
* Kui šokolaad on täiesti sulanud, siis lõika kääridega koti otsa väike auk ja nirista sokolaad sigri-migri triipudena tordile.
* Pane tort külmkappi.

Peakokk. Tomi


28.sept.

Lavaširullid


1 lavaš
merevaik ( nt murulauguga)
lehtsalatit
pakk makrat
värsket kurki

1 lavaš
merevaik
lehtsalat
singiviilud
riivjuust
värske kurk

Laota lavaš laiali. Määri üsna mõnus paks kiht merevaiku peale. Laota salatilehed laiali. Kata meeldiva kattega ja kõige peale ribasta värske kurk. Keera võimalikult tihedalt kokku ja tee rull sobivateks tükikesteks. Lase enne serveerimist veidi külmkapis seista. 


Peakokk: Sten


Pastaroog


300 g pastat
150 g singikuubikuid
300 g purustatud tomateid
150 g juustu
1,5 sibulat
1,5 sl õli

* Keeda pasta soolaga maitsestatud vees
* Haki sibul tükkideks ja kuumuta pannil õliga klaasjaks.
* Lisa singikuubikud ja prae pisut.
* Lisa purustatud tomat ja maitsesta segu pipra ja soolaga.
* Kurna pasta ja vala tagasi potti. Lisa tomati-singisegu ja kuumuta veidi aega.
* Serveerimisel raputa peale riivitud juustu.



Peakokk. Saamuel

Marjakisell kohupiimaga


8 dl vett
2 dl punast mahla
2 sl kartulitärklist
4 dl värskeid või külmutatud marju
1 kl vett
1 dl suhkrut

400 g kohupiimakreemi
200 g vahukoort
2 sl suhkrut

* Kalla külm vesi ja mahl potti ning sega juurde tärklis.
* Sega kogu aeg, kuni segu läheb keema ja muutub paksemaks.
* Keera kuumus kinni, sega juurde marjad ja  maitsesta suhkruga.
* Kisselli pinnale raputa suhkrut, siis ei teki sinna nahka.
* Vahusta koor ning sega juurde suhkur ja kohupiim.


Peakokk: Theron


5. okt.

Toorsalat


140 g hiina kapsast
2 tomatit
1 värske kurk 
1 punane sibul

Kaste:
2 sl õli
4 sl haput mahla
2 ml soola
2 ml pipart
4 ml suhkrut

* Tükelda kapsas.
* Tomatid lõika sektoriteks, sektorid pooleks.
* Viiluta kurk, lõika viilud neljaks.
* Sibulast lõika õhukesed poolrattad.
* Sega kastmeained omavahel, lisa salatile.

Peakokk: Karl

Kiire hakklihapitsa

2 pitsapõhja
1 sibul
200 g hakkliha
pipart, soola
3 sl ketšupit või tomatikastet
2 väiksemat konservkurki
1 tl pitsamaitseainet
100 g juustu

Haki sibul
Pane pann sooja. Tulisele pannile pane hakkliha ja hoolitse pannilabida abil, et ei jääks suuri lihatükke.
Praadimise ajal sega ja pööra lihatükikesi pannil.
 Kui liha hakkab pruunistuma, lisa hakitud sibul. Maitsesta soola ja pipraga.
Määri eelküpsetatud pitsapõhjale ketšupit või tomatikastet.
Lisa sinna ka hakkliha-sibulasegu ning raputa peale pitsamaitseainet.
viiluta konservkurk ja jaota pitsale.
Riivi juust ja puista kõige peale. 

Peakokk: Kert


Kohupiim müsliga

800 g kohupiimakreemi (vanilje)
2 banaani
2 dl müslit
2 dl hapukat moosi
4 sl suhkrut
1 dl vett

* Lõika banaan tükkideks ja sega kohupiimaga.
* Lisa kohupiimale suhkur (kui on juba magus kohupiim, siis lisa vähem). Kui segu on liiga paks, lisa veidi vett.
* Sega moos veega, nii saad moosikastme.
Tõsta klaaspokaali kihiti kohupiim ja müsli. Viimaseks kihiks jäta kohupiim.
* Peale pane moosikaste. Kaunistada võid meliisi- või piparmündilehega.

Mahlajook sidruniga

4 klaasi apelsinimahla
4 klaasi vett
4 sl suhkrut (või vähem)
1 sidrun

* Lase vesi veekannuga keema.
* Kalla 2 klaasitäit kuuma vett kannu, lisa suhkur ja sega.
* Kalla mahl ja jahtunud vesi kannu.
* Pigista sisse terve sidruni mahl.

Peakokk: Krevon








No comments:

Post a Comment