1. okt.
Näkileivarullid
riivjuust 50 g
Finn Crisp õhukesi näkileibu.
Kasta näkileivad korraks vette nii et nad üleni märjaks lähevad. Leotada ei tohi!
Lao märjaks tehtud näkileivad üksteise peale virna. Lase seista 5-10 minutit, et need pehmeks muutuksid. Seejärel määri igale näkileiva viilule täidis ja rulli kokku. Lõika pooleks. Seejärel tõsta külmkappi.
Täidise jaoks hõõru toorjuust pehmeks, sega toorjuust ja riivjuust omavahel.
Munavõi
100 g toasooja võid
4 keedetud muna
soola
hakitud murulauku või peterselli
Sega pehme või, hakitud munad ja hakitud murulauk või petersell. Maitsesta soolaga ja klopi puulusikaga ühtlaseks.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Taniel
Pastaroog
300 g pastat150 g singikuubikuid
300 g purustatud tomateid
150 g juustu
1,5 sibulat
1,5 sl õli
* Keeda pasta soolaga maitsestatud vees
* Haki sibul tükkideks ja kuumuta pannil õliga klaasjaks.
* Lisa singikuubikud ja prae pisut.
* Lisa purustatud tomat ja maitsesta segu pipra ja soolaga.
* Kurna pasta ja vala tagasi potti. Lisa tomati-singisegu ja kuumuta veidi aega.
* Serveerimisel raputa peale riivitud juustu.
Toorsalat
140 g hiina kapsast2 tomatit
1 värske kurk
1 punane sibul
Kaste:
2 sl õli
4 sl haput mahla
2 ml soola
2 ml pipart
4 ml suhkrut
* Tükelda kapsas.
* Tomatid lõika sektoriteks, sektorid pooleks.
* Viiluta kurk, lõika viilud neljaks.
* Sibulast lõika õhukesed poolrattad.
* Sega kastmeained omavahel, lisa salatile.
Peakokk: Hendrik
Marjajook jogurtiga
10 dl maitsestamata jogurtit400 g külmutatud maasikaid
2 banaani
4-6 sl suhkrut
Kalla kõik ained blenderisse ehk kokteilimikserisse ja käivita see.
Serveeri saadud rooga kas joogina klaasides või magustoiduna pokaalides.
Kaerahelbeküpsised
100 gr võid
2 muna
0,5 dl suhkrut
0,5dl fariinsuhkrut
3 tl vaniljesuhkrut
200-250 gr kaerahelbeid
Vahusta munad ja suhkrud, lisa kaerahelbed ja sulatatud või. Lase külmkapis taignal veidi tõmmata, küpseta 180° ahjus kuni pätsid on helepruunid. Lase küpsistel peale ahjust võtmist veidi taheneda enne kui küpsetuspaberilt eemaldad, muidu võib juhtuda, et murenevad katki.
Allikas: roosamanna
Peakokk: Karl Martin
2 porgandit
1 kurk
pool lillkapsast
200 g juustu Merevaik
1 kurk
pool lillkapsast
200 g juustu Merevaik
2 sl vett
* Lõika porgand, kaalikas ja kurk kangideks.
* Lisa Merevaigule vesi ja sega ühtlaseks.
* Tõsta dipikaste kausiga vaagna keskele. Ümber selle aseta juurviljakangid ja lillkapsaõisikud.
Rulli lehttainas veidi õhemaks.
Soovi korral tee piki viinereid sisselõiked ja suru sisselõigetesse juust.
Laota viinerid, otsad vastakuti, piki tainaserva. Keera tainas ümber viinerite rulli, lõika tainas läbi ja näpista tainaotsad tihedasti kokku.
Lõika noaga 2-3 cm jupid (miniviinerite kasutamisel lõika poole viineri ja liitekoha pealt, tavaliste viinerite puhul lõika viinerid kolmeks).
Tõsta pirukad ahjuplaadile, liitekoht allpool. Tee samamoodi ülejäänud viineritega.
Pintselda pirukad pealt munaga ja küpseta 220 kraadises ahjus kuldseks (umbes 15 minutit).
Pintselda pirukad pealt munaga ja küpseta 220 kraadises ahjus kuldseks (umbes 15 minutit).
Peakokk: Alex
Kiire hakklihapitsa
2 pitsapõhja1 sibul
300 g hakkliha
pipart, soola
3 sl ketšupit või tomatikastet
2 väiksemat konservkurki
1 tl pitsamaitseainet
150 g juustu
Haki sibul
Pane pann sooja. Tulisele pannile pane hakkliha ja hoolitse pannilabida abil, et ei jääks suuri lihatükke.
Praadimise ajal sega ja pööra lihatükikesi pannil.
Kui liha hakkab pruunistuma, lisa hakitud sibul. Maitsesta soola ja pipraga.
Määri eelküpsetatud pitsapõhjale ketšupit või tomatikastet.
Lisa sinna ka hakkliha-sibulasegu ning raputa peale pitsamaitseainet.
viiluta konservkurk ja jaota pitsale.
Riivi juust ja puista kõige peale.
Peakokk: Andro
Küpsisetort
400g hapukoort
1 dl marju (sõstrad, jõhvikad)
100 g šokolaadi Bitter (ilma lisanditeta)
2 pakki tavalisi kandilisi küpsiseid
* Lao taldrikule küpsiseid, määri nendele pool moosist.
* Lao nendele veel küpsiseid ja määri nendele ülejäänud moos.
* Murra ülejäänud küpsised tükkideks ja sega hapukoorega.
* Tõsta küpsise-koore segu ühtlase kuhjana tordile.
* Pane marjad tordi peale.
* Murra šokolaad tükkideks ja sulata vesivannil.
* Nirista šokolaad sigri-migri triipudena tordile.
* Pane tort külmkappi.
KUUM KAKAOJOOK
6 sl kakaopulbrit
3 sl suhkrut
3 dl toasooja vett
12 dl piima
3 sl suhkrut
3 dl toasooja vett
12 dl piima
Sega kakaopulber ja suhkur väikese poti põhjas, klopi juurde toasoe vesi. Tõsta pott tulele ja kuumuta veidi.
Nüüd lisa peene nirena juurde piim, segu hoolega kloppides-segades, et tükke ei tekiks. Kuumuta keemiseni.
Jaota jook kruusidesse ja naudi.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Henri
No comments:
Post a Comment